Ηρακλής-Ξάνθη 1-0

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε στο Καυτανζόγλειο της Ξάνθης με 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ο Κωνσταντίνου στο 77ο λεπτό.

Ηρακλής-Ξάνθη 1-0

Εικόνα του αγώνα

Η Ξάνθη είχε σαφή υπεροχή έναντι του Ηρακλή από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης με αρκετά εκρηκτικά διαστήματα κλείνοντας έτσι ουκ ολίγες φορές τους γηπεδούχους στην περιοχή τους. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι με την λήξη του πρώτου μέρους οι παίκτες του γηραιού δεν είχαν κάνει ούτε ένα σουτ την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκιμάσει την τύχη τους 9 φορές!

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνέχισε να πιέζει χωρίς ωστόσο να δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος. Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε χωρίς γκολ, μια ξαφνική αντεπίθεση του Ηρακλή από αριστερά στάθηκε η αφορμή για να καταφέρουν οι κυανόλευκοι να παραβιάσουν την εστία της ακριτικής ομάδας. Στο 77ο λεπτό ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Γιάντσης έπιασε την κεφαλιά ψαράκι με την μπάλα να φτάνει στον Κωσνταντίνου ο οποίος από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα του Γκσμπούρνινγκ.

10' Ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Σουάνη από κοντά να στέλνει τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοβαλέφσκι.

77' (Γκολ) Σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, κεφαλιά ψαράκι του Γιάντση με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Κωνσταντίνου ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γκσμπούρνινγκ.

93' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή με τον Επστάιν να κάνει όμορφη ατομική προσπάθεια αλλά να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα τον Γκσμπούρνινγκ.

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα κύλησαν με τον Ηρακλή να παίρνει την πρωτοβουλία να απειλεί σε μία περίπτωση με τον Επστάιν στις καθυστερήσεις για ένα ακόμη γκολ, με το 1-0 ωστόσο να παραμένει μέχρι το τέλος.

Κλειδί

Ο Ηρακλής άντεξε στην πίεση που του άσκησε η Ξάνθη ανέβηκε όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να μένουν από δυνάμεις και σε μια αντεπίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να πάρει τη νίκη. Η συνταγή της επιτυχίας έμοιαζε πάρα πολύ με αυτή στη Τρίπολη μια εβδομάδα πριν.

MVP

Ο Μιχάλης Κωσνταντίνου βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο στην κατάλληλη στιγμής. Το γκολ που σημείωσε δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας όμως ήταν ουσιαστικό και χάρισε με αυτόν τον τρόπο τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Πολύ καλός επίσης για έναν ακόμη αγώνα ο Επστάιν.

Αδύναμος κρίκος

Η Ξάνθη αν και είχε την υπεροχή δυσκολευόταν σε εκνευριστικό βαθμό στην τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Παράσχου έδειχναν ανώτεροι μέσα στο γήπεδο των αντιπάλων τους όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις σε καμία περίπτωση την εστία του Κοβαλέφσκι.


Διαιτητής: Δ. Κύρκος
Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης, Β. Παμπορίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK