Ηρεμία λόγω συνθηκών

Ηρεμία λόγω συνθηκών


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μέγας

Οι όποιοι τριγμοί δημιουργήθηκαν από το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις Ριβάλντο, αλλά και η άσχημη εικόνα στον αγώνα με τη Καλλιθέα, πέρασαν στην άκρη αφού τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός συνεχίζουν να προσφέρουν "δώρα" (βαθμούς) με αποτέλεσμα η κατάκτηση του πρωταθλήματος να δείχνει -τη δεδομένη χρονική στιγμή- ως το πιθανότερο σενάριο.

Η κρίση φαίνεται πως έχει εκτονωθεί -έχουν βοηθήσει και τα αποτελέσματα των αντιπάλων- και έτσι ο Τροντ Σόλιντ είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του και στη βελτίωση της εικόνας της ομάδας, έχοντας παράλληλα στο μυαλό του το γεγονός που έχει προκύψει με τον Ριβάλντο και το πως θα μπορέσει να ικανοποιήσει τον Βραζιλιάνος αλλάζοντας θέση στην ενδεκάδα.

Η Δευτέρα ήταν μια καλή μέρα για ξεκούραση και περισυλλογή αφού το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε ρεπό. Από την Τρίτη άπαντες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις με τον Νορβηγό τεχνικό να επικεντρώνει το πρόγραμμα στις ασκήσεις τακτικής, αλλά και συστήματος, αφού δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε διαφορετικά πράγματα στην εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στον Ακράτητο.

Κωστούλας: "Λίγη υπομονή..."

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και για τον Τροντ Σόλιντ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕραΣπορ ο Θανάσης Κωστούλας. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ζήτησε υπομονή από τον κόσμο, έδειξε αισιόδοξος σε ότι έχει να κάνει με την βελτίωση της ομάδας, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει από τώρα για κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά την διαφορά ασφαλείας που έχουν αποκτήσει οι "ερυθρόλευκοι" από τους βασικούς διώκτες.

"Η ομάδα στα τρία ματς στο πρωτάθλημα έχει δείξει σοβαρό πρόσωπο, εύκολα ή δύσκολα με καλό ή μέτριο ποδόσφαιρο παίρνει το αποτέλεσμα που ζητάει. Είναι νωρίς να μιλάμε με σιγουριά και να βγάζουμε συμπεράσματα. Η ομάδα κάνει μία καινούργια αρχή παρ όλο που δεν έχει αλλάξει πολλά πρόσωπα. Το προπονητικό επιτελείο ζητά διαφορετικά πράγματα συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, γίνεται διαφορετική προπόνηση με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος για να περάσει ο προπονητής αυτό που θέλει σε κάθε ποδοσφαιριστή αλλά και στο σύνολο. Δεν γίνεται να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας σε πολύ καλό επίπεδο από τώρα, έχουμε παίξει μόνο τέσσερα επίσημα παιχνίδια και δεν το λέω ως δικαιολογία".

Στον κόσμο υπήρχε ένας ενθουσιασμός μέχρι τον αγώνα με την Ρόζενμποργκ. Αυτό μετά άλλαξε.

"Είναι νωρίς να μιλάμε με σιγουριά και να βγάζουμε συμπεράσματα. Η ομάδα κάνει μία καινούργια αρχή παρ όλο που δεν έχει αλλάξει πολλά πρόσωπα".
"Τα πρώτα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, η νίκη στο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή, έφερε ενθουσιασμό στους φιλάθλους και έθεσε πολύ υψηλότερα τον πήχη από το σημείο που μπορεί να φτάσει η ομάδα αυτή την στιγμή. Η ήττα στον αγώνα με την Ρόζενμποργκ επηρέασε τους φιλάθλους αλλά και την ομάδα. Ήταν ένας λόγος που είχαμε αυτή την απόδοση στο παιχνίδι με την Καλλιθέα. Θέλω να πω όμως πως κάπως έτσι θα κυλήσουν τα παιχνίδια μας με τις θεωρητικά εύκολες ομάδες γιατί αμύνονται μαζικά, κλείνουν τους διαδρόμους και έτσι ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να ανεβαίνει πολύ μπροστά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χώροι για κόντρα επίθεση και η αντίπαλη ομάδα να γίνεται επικίνδυνη όσο περνάει η ώρα. Ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου της Καλλιθέας ήταν κάκιστος. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να παίξουμε με γεμίσματα, να βάλουμε την μπάλα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και να ρισκάρουμε αμυντικά".

Γιατί ο Ολυμπιακός παρουσίασε αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο στο παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ;

"Ένας λόγος είναι ότι μπήκαμε χαλαρά στο ματς έχοντας στο μυαλό μας όλα αυτά που γράφονταν τις προηγούμενες μέρες, ότι η Ρόζενμποργκ είναι μια κακή και γερασμένη ομάδα, γενικά ένας εύκολος αντίπαλος. Δεύτερον δεν μας πήγαν οι λεπτομέρειες σταθήκαμε άτυχοι στις φάσεις που δημιουργήσαμε και δεν είχαμε υπομονή με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος. Ο Τροντ Σόλιντ μας είχε πει για την Ρόζενμποργκ ότι μπορεί να μην πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα της αλλά στην Ευρώπη βρίσκει την δύναμη και μεταμορφώνεται. Ξεγραμμένοι δεν ήμαστε από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ όπως κάποιοι μας παρουσιάζουν, αλλά σίγουρα χάσαμε το αβαντάζ που είχαμε. Για την Ρεάλ δεν έχουμε μιλήσει ακόμα γιατί έχουμε αγώνες πρωταθλήματος".

Πότε ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο όπως ζητούν οι οπαδοί του;

"Η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο, όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Χρειάζεται ένας γύρος στο πρωτάθλημα για να γνωρίσουμε αρκετά καλά τι ζητάει ο προπονητής και τι μπορεί να προσφέρει σε κάθε έναν από εμάς ο συμπαίκτης μας. Ο κόσμος ενθουσιάζεται. Δεν φταίει όμως μόνο ο κόσμος αλλά και τα μηνύματα που παίρνει. Ύστερα από ένα καλό αποτέλεσμα οι παίκτες είναι σούπερ, το αντίστροφο στην ήττα. Ο κόσμος ακούει ραδιόφωνο διαβάζει εφημερίδες και επηρεάζεται, έτσι είναι όμως η ποδοσφαιρική κοινωνία στην Ελλάδα".

Η άποψή σου για τον Τροντ Σόλιντ και για την νοοτροπία του;

"Η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο, όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Χρειάζεται ένας γύρος στο πρωτάθλημα για να γνωρίσουμε αρκετά καλά τι ζητάει ο προπονητής και τι μπορεί να προσφέρει σε κάθε έναν από εμάς ο συμπαίκτης μας. Ο κόσμος ενθουσιάζεται. Δεν φταίει όμως μόνο ο κόσμος αλλά και τα μηνύματα που παίρνει".
"Ο Τροντ Σόλιντ είναι πολύ κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ελπίζω να μην τον επηρεάσουμε, να μην επηρεαστεί δηλαδή από την ελληνική πραγματικότητα".

Σε ό,τι αφορά στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού υπάρχει αρκετά συναγωνισμός. Ανατολάκης, Καψής, Σούρερ είναι αμυντικοί πρώτης γραμμής. Αγωνιστικά επηρεάζεσαι θετικά;

"Όταν οι συνάδελφοι σου είναι καλοί ποδοσφαιριστές σίγουρα βελτιώνεσαι ατομικά. Εκτός αυτών που αναφέρατε υπάρχουν ακόμη και ο Βάλλας και ο Κουλοχέρης που έχουν πάρα πολύ καλά στοιχεία και πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία για να βοηθήσουν την ομάδα και τους εαυτούς τους".

Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα στο πρωτάθλημα;

"Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη. Δεν έχει κριθεί τίποτα. Πέρυσι έτσι ήμασταν στα μέσα της χρονιάς και βρεθήκαμε 3-4 αγωνιστικές να ήμαστε ακόμη και στην 3η θέση. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα Αν δείξουμε το πρόσωπο που παρουσιάζουμε μέχρι στιγμής και ακόμα καλύτερο, που πιστεύω ότι μπορούμε, στο τέλος θα πανηγυρίσουμε".

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα το σκέφτεσαι;

"Κάθε ποδοσφαιριστής σκέφτεται στο βάθος την Εθνική ομάδα, είναι ιδιαίτερη τιμή. Η Εθνική όμως έχει αρκετούς πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και δεν χρειάζεται να βρίσκουμε ευκαιρία να την σφυροκοπούμε ύστερα από κάποιο άσχημο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο της είτε έχει τον Κωστούλα ή τον οποιοδήποτε Κωστούλα στις τάξεις της".

News 24/7

24MEDIA NETWORK