Ηρεμία προς το παρόν

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η ακροαματική διαδικασία στο εφετείο Αθηνών, σχετικά με την αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε η ENIC κατά της τριτανακοπής του Πέτρου Στάθη που είχε σημάνει την υπαγωγή της ΑΕΚ στο άρθρο 44.

Ηρεμία προς το παρόν

Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η ακροαματική διαδικασία στο εφετείο Αθηνών, σχετικά με την αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε η ENIC κατά της τριτανακοπής του Πέτρου Στάθη που είχε σημάνει την υπαγωγή της ΑΕΚ στο άρθρο 44.

Οι εκπλήξεις προήλθαν από την παρουσία του Μάθιου Κόλεκοτ, εκπροσώπου της άλλοτε ιδιοκτήτριας εταιρίας, στην ακροαματική διαδικασία αλλά και δικηγόρου του ελληνικού δημοσίου. Υπέρ της ΑΕΚ κατέθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Βαλασσόπουλος.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο κ. Κόλεκοτ ζήτησε την ανάκληση της υπαγωγής της ΑΕΚ στο 44, ενώ φάνηκε απροετοίμαστος σε ορισμένα σημεία της υπόθεσης, όπως όταν ρωτήθηκε από ανθρώπους της ΑΕΚ ποιο θα είναι το κέρδος της ENIC από αυτή την συγκεκριμένη υπόθεση και δεν έδωσε κάποια απάντηση. Επιπρόσθετα, σε πολλές ερωτήσεις ομολόγησε πως δεν ήξερε ή δεν θυμόταν.

Εξάλλου, η τοποθέτηση του δικηγόρου του ελληνικού Δημοσίου εστιάστηκε στο ότι το Δημόσιο παρακολουθεί τις εξελίξεις και εμμένει στις προτάσεις του. Οι αρχικές προτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου υπαγόρευαν το να διακανονιστεί το χρέος της ΑΕΚ με διαφορετικό τρόπο και όχι με την υπαγωγή στο άρθρο 44.

Στα αγωνιστικά θέματα δεν υπήρχε δραστηριότητα αφού οι παίκτες είχαν ρεπό. Από Τετάρτη αρχίζει η προετοιμασία για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά οι άνθρωποι της Ενωσης θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για να βγάλουν περισσότερα συμπεράσματα για τον προσεχή αντίπαλό τους.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, δεν εκφράζεται προς το παρόν ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς ναι μεν δεν είχε παραστεί εκπρόσωπος του Δημοσίου στη προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά είχε κατατεθεί εξώδικο με το οποίο το Δημόσιο κινούταν στο ίδιο με τώρα μήκος κύματος και τότε η Ένωση είχε κερδίσει την υπόθεση.

Μέχρι την Παρασκευή, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να καταθέσει συμπληρωματικά έγγραφα και τότε θα κλείσει ο φάκελος. Η απόφαση αναμένεται εντός 30 ημερών.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Την ΑΕΚ στη διαδικασία εκπροσώπησε η δικηγόρος κυρία Σαλακά η οποία επεσήμανε: «Από την κατάθεση και την απολογία του κυρίου Κόλεκοτ φάνηκε ότι ο πραγματικός λόγος της κίνησης της ENIC ήταν η κόντρα της με τον Πέτρο Στάθη. Δεν έχει σχέση η ΑΕΚ, η οποία εκβιάζεται από την ΕΝΙC. H ENIC θα μπορούσε να ονομαστικοποιήσει τις μετοχές της αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα, επέλεξε να έχει τις μετοχές της ανενεργές.»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της ENIC κύριος Αλεξανδρής τόνισε: «H ENIC δεν μπορούσε να ονομαστικοποιήσει τις μετοχές της γιατί κάτι τέτοιο δεν το δεχόταν η ΕΕΑ.» (σ.σ φυσικά η ΕΕΑ δεν δέχθηκε γιατί η ENIC δεν είχε προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα.). «Δεν θέλουμε την πτώχευση της ΑΕΚ αλλά τα χρήματα μας. Αν δικαιωθούμε, θα προχωρήσουμε σε διακανονισμό με τη διοίκηση της ΑΕΚ.»

Οι δηλώσεις Αλεξανδρή προκάλεσαν την απάντηση της κυρίας Σαλακά που επεσήμανε: "Η ΑΕΚ έχει κάνει αγωγή στην ENIC γιατί πούλησε τις μετοχές της στο κύριο Ψωμιάδη και δεν τήρησε τον αθλητικό νόμο. Οι μέτοχοι μίας εταιρίας ενδιαφέρονται και για την πίστη τους και όχι μόνο για τα κέρδη."

Τέλος ο κύριος Κόλεκοτ είπε: «Δεχόμαστε συναισθηματικό εκβιασμό από την ΑΕΚ. Δεν γνωρίζαμε ότι έγινε δεκτή η τριτανακοπή του κυρίου Στάθη.» Μετά από λίγα λεπτά όμως ο κύριος Κόλεκοτ δήλωσε ότι μετά από λίγες ημέρες οι δικηγόροι του είχαν το αντίγραφο της απόφασης της τριτανακοπής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK