Ηρωας ο Φαν Ντε Σάαρ
Ο Εντβιν Φαν Ντε Σάαρ ντύθηκε …Ντουκαντάμ και με τρεις αποκρούσεις πέναλτι χάρισε τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 στη ρωσική ρουλέτα επί της Τσέλσι στον τελικό του Community Shield την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ.
Ο Εντβιν Φαν Ντε Σάαρ ντύθηκε… Ντουκαντάμ και με τρεις αποκρούσεις πέναλτι χάρισε τη νίκη
στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 στη ρωσική ρουλέτα επί της Τσέλσι στον τελικό του Community Shield την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ. 1-1 το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια του ματς.
Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι καθώς δεν προβλεπόταν παράταση. Ο Φαν Ντε Σααρ απέκρουσε διαδοχικά τα τρία πρώτα πέναλτι των παικτών της Τσέλσι, την ίδια ώρα που οι συμπαίκτες του ευστοχούσαν… και έτσι η ιστορία έγραψε …Γιουνάιτεντ.
Η σειρά των πέναλτι
Πιζάρο (απόκρουση Φαν Ντε Σάαρ)
Ρίο Φέρντιναντ, 0-1
Φρανκ Λάμπαρντ (απόκρουση Φαν Ντε Σάαρ)
Mίκαελ Κάριγκ, 0-2
Σον Ράιτ Φίλιπς (απόκρουση Φαν Ντε Σάαρ)
Γουέιν Ρούνεϊ, 0-3
Το σκορ στην κανονική διάρκεια είχε ανοίξει ο Ράιαν Γκιγκς στο 35’ αλλά ο Φλορέν Μαλουντά, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την Τσέλσι, ισοφάρισε στο 45’ εκμεταλλευόμενος την πάσα του Ασλεϊ Κόουλ.
Το παιχνίδι, σε γενικές γραμμές πάντως, δεν συγκίνησε τους 80000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ. Η μεγάλη, για τα αγγλικά δεδομένα, ζέστη (30 βαθμοί) αλλά και το γεγονός ότι οι ομάδες ακόμα δεν είναι απολύτως έτοιμες, συνετέλεσαν στο να μην παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο Φέργκιουσον δεν εμπιστεύτηκε κανένα νέο πρόσωπο στη βασική του εντεκάδα, ενώ ο Μουρίνιο είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Τέρι και Ντρογκμπά.
Γκολ: 35′ Γκιγκς-54′ Μαλουντά
Τσέλσι:
Τσεχ, Τζόνσον (78’ Σίντγουελ), Καρβάλιο, Μπεν Χαϊμ, Κόουλ, (67’ Ντιαρά), Ράιτ-Φίλιπς, Εσιέν, Μικέλ, Λάμπαρντ, Μαλουντά (51’ Πιζάρο), Τζο Κόουλ (82’ Σινκλέρ).
Μ. Γιουνάιτεντ: Φαν Ντε Σάαρ, Μπράουν, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Ρονάλντο, Κάριγκ, Ο Σέι, Σιλβέστρ, (68’ Νάνι), Γκιγκς (81’ Φλέτσερ), Ρούνεϊ.
Δείτε τα πέναλτι…