Ήρθε από το πουθενά και "θα κάνει τη διαφορά"

Το scouting report για τον 20χρονο Ηλία Χατζηθεοδωρίδη που ξεχώρισε στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, η παρουσία του στην ελληνική ακαδημία της Άρσεναλ και οι ατάκες στο Contra.gr του ανθρώπου που τον γνωρίζει πολύ καλά και εισηγήθηκε να τον πάρουν στο Λονδίνο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης EUROKINISSI

Ο... αλαφουζικός Παναθηναϊκός των περιορισμών στις μεταγραφές, περιθώρια ευελιξίας δεν έχει. Η δουλειά γίνεται πολύ περίπλοκη και οι επιλογές, εκτός από στοχευμένες, εμπεριέχουν αναπόφευκτο ρίσκο.

Αν όμως διαθέτεις τους κατάλληλους ανθρώπους, συνεργάτες με γνώση της αγοράς, μπορείς να βρεις διαμαντάκια μειώνοντας τις πιθανότητες ν' αποτύχεις. Η περίπτωση του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη είναι μια τέτοια. Χαρακτηριστική...

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όταν πρωτακούστηκε το όνομά του, λίγοι είχαν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Ένας εξ αυτών φυσικά ο τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού", ο Νίκος Νταμπίζας.

Η πρώτη επίσκεψη για το "ποιος είναι" έγινε στη wikipedia, στην οποία υπάρχει ένα μίνι βιογραφικό κείμενο. Τα βασικά (ηλικία, στοιχεία, ομάδες), μην φανταστείς πολλά πράγματα. Στην πλατφόρμα του transfermarkt, τη δεύτερη "στάση" αναζήτησης δεδομένων, θα βρεις επιπλέον τα ποσά κάθε μετακίνησης και τις συνολικές συμμετοχές του στις αγγλικές διοργανώσεις.

Το βέβαιο είναι πως στα 20 προς τα 21 μόνο οι "μυημένοι" ήξεραν τι ακριβώς εστί ποδοσφαιρικά ο αριστεροπόδαρος Κατερινιώτης, που έλειπε σταθερά από το 2014. Όταν ήταν δηλαδή 17,5.

Επειδή όμως από τις πρώτες φιλικές συμμετοχές του με τον Παναθηναϊκό άρχισε ήδη να κάνει εντύπωση προκαλώντας ενδιαφέρουσες κουβέντες το ψάξαμε λίγο παραπάνω.

ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ

Φτάνοντας στον Σπύρο Πασπαλίδη, ο οποίος "δούλεψε" τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη και τον ξέρει καλά. Ο 38χρονος προπονητής είχε εργαστεί επί μια πενταετία για την Arsenal FC Elite Academy (ακαδημία επίλεκτων ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια) ως επικεφαλής "Goalkeeper Coach", "Specific Coach" και "Scouter", προτείνοντάς τον να πάει από το παράρτημα της Θεσσαλονίκης στο Λονδίνο. Διότι ξεχώριζε από άλλα παιδιά της γενιάς του.

Ο Χατζηθεοδωρίδης ήταν της ίδιας κλάσης με τον 20χρονο μέσο Σάββα Μούργο, που πλέον ανήκει στη Νόριτς και του χρόνου θα παίξει δανεικός στην ολλανδική Ντόρντρεχτ, αλλά και τον γκολκίπερ Κώστα Χαλκίδη που μεταπήδησε στη Κ20 του Παναθηναϊκού. Από την ίδια ακαδημία δε πέρασε και το wonder-boy από τη Σλοβακία, ο 15χρονος Μάρτιν Σβιντέρσκι, ο οποίος μόλις τον περασμένο Απρίλιο εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από σκληρή μάχη που δόθηκε με Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Γουέστ Χαμ.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ

Μιλώντας με τον Σπύρο Πασπαλίδη, μάθαμε πολλά για τον νέο αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού. Κρατάμε ότι ήταν ένας εξτρέμ που έγινε πλάγιος μπακ και κυρίως την ατάκα ότι " μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα". Ρωτήσαμε το λόγο. " Απλώς γιατί έχει εκπαιδευτεί σε εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές".

Μάλιστα ο Σπύρος Πασπαλίδης εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός πως " επέστρεψε στην Ελλάδα", τη στιγμή που θα μπορούσε να βρει εύκολα ομάδα στην Αγγλία μετά την Άρσεναλ, στην οποία δεν χωρούσε λόγω πληθώρας επιλογών (είχαν προτεραιότητα οι Μονρεάλ, Γκιμπς), στην Μπρέντφορντ και στην Τσέλτεναμ, με την οποία στη League 2 μέτρησε τις περισσότερες συμμετοχές.

Στον Παναθηναϊκό θ' ανταγωνιστεί τον (νευρικό και οξύθυμο) Ινσούα για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ-χαφ. Πιο τεχνίτης από τον Αργεντινό και καλύτερος επιθετικά, με ανεβάσματα - εξαιρετική σέντρα - τελειώματα, αφού έχει μάθει να παίζει εξτρέμ, έχει τις δικές του πιθανότητες. Υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι θα μπορεί ν' ανταποκριθεί τακτικά, καλύπτοντας όλη την πλευρά στο σύστημα του Γιώργου Δώνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK