Ήρθε για... τρίτος και παίρνει τα "κλειδιά" της ΑΕΚ

Το κώλυμα που έχει προκύψει στην ανανέωση του συμβολαίου του Γιάννη Ανέστη, στέλνει τον διεθνή πορτιέρε να παρακολουθεί τα ματς της ΑΕΚ από την κερκίδα μέχρι νεοτέρας. Από το πολύπλοκο στόρι του βασικού γκολκίπερ της Ένωσης "γεννιέται" αυτό του Παναγιώτη Τσιντώτα που από... τρίτος γίνεται "Άτλαντας" κάτω από τα δοκάρια.

Ήρθε για... τρίτος και παίρνει τα "κλειδιά" της ΑΕΚ
tsintotas EUROKINISSI

Η ΑΕΚ παίζει δύο πολύ σημαντικά ματς με Λεβαδειακό και Αούστρια Βιέννης. Με νίκη στο πρώτο η Ένωση μένει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Super League Σουρωτή, ενώ στο δεύτερο παίζει για την πρόκριση, το... μεταγραφικό της ταμείο και την ιστορία της.

Σε αυτή την πολύπλοκη συγκυρία έρχεται να προστεθεί και το στόρι των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, άλλωστε κι αυτοί οι τρεις ζουν ένα ενδιαφέρον σήριαλ από το καλοκαίρι κιόλας.

Ο Γιάννης Ανέστης, ο βασικός, αμφισβητείται non stop από τότε που έχει έρθει στην Ένωση.

Οδεύοντας προς την τέταρτη του σεζόν στα Σπάτα, ο διεθνής πορτιέρε δείχνει πιο... φευγάτος από ποτέ! Το γεγονός πως ο Χιμένεθ τον "κόβει" από την αποστολή για τρία συνεχόμενα ματς, "καρφώνει" ότι ο Ανέστης δεν αποφορτίζεται σωματικά ή ψυχολογικά, αλλά μένει στην κερκίδα μέχρι κι αν βρεθεί λύση με το συμβόλαιό του.

Οι Άγγλοι μάνατζερ που τον έχουν αναλάβει έχουν φέρει το θέμα σε άλλη πραγματικότητα κι έτσι η ΑΕΚ, κι στη θέση του γκολκίπερ πάει με διαφοροποιημένα πλάνα σε σχέση με αυτά που έκανε στην προετοιμασία ο Χιμένεθ και το επιτελείο του.

Πάμε και στον θεωρητικά δεύτερο. Αυτός είναι ο Βασίλης Μπάρκας... Στα 23 του ο πρώην τερματοφύλακας του Ατρομήτου κόστισε στην ΑΕΚ 600.000 ευρώ και ελέω πιθανής αποχώρησης του Ανέστη θα ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Όμως, ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε πίσω, κι έτσι ο Μπάρκας παραμένει δεύτερος, αλλά πίσω από τον... τρίτο Παναγιώτη Τσιντώτα.

Για τον 24χρονο Κατερινιώτη τι να πει κανείς; Ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα του Χιμένεθ με την προοπτική να πάρει ματς στο Κύπελλο και να εξελιχθεί δίπλα στους εμπειρότερους όσον αφορά την ΑΕΚ, Ανέστη και Μπάρκα.

Κι όταν κάνεις σχέδια ο Θεός... γελάει! Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο Θεός στον Τσιντώτα δεν του γέλασε. Περισσότερο του έκλεισε το μάτι και του έδωσε απλόχερα την ευκαιρία να καθιερωθεί μέχρι το τέλος της χρόνιας.

Στο κρίσιμο ματς με τον Λεβαδειακό, δηλαδή την πρώην ομάδα του, ο 24χρονος θα κάνει ένα καλό... ζέσταμα για να ριχτεί στη μάχη της Ευρώπης την Πέμπτη απέναντι στην Αούστρια. Βάσει λογικής όλα ατά, αφού είναι πολύ πιο μπροστά από τον Μπάρκα σχετικά με το ρυθμό.

Το παιχνίδι της Βιέννης, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι το κρισιμότερη μέχρι στιγμής της σεζόν, και ο Τσιτώντας, ο... τρίτος της ΑΕΚ που έγινε εντελώς ξαφνικά πρώτος, οφείλει να δώσει αποδείξεις στον απαιτητικό λαό της ΑΕΚ, που δ και στον ίδιο του τον εαυτό πάνω απ' όλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK