Ήρθε η ώρα ο Πατρίς Εβρά να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα 13 του

Ο Πατρίς Εβρά, σε συνέντευξή στους Times με αφορμή την αυτοβιογραφία του, αποκάλυψε πως στα 13 του έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Πατρίς Εβρά
Ο Πατρίς Εβρά AP PHOTO/PETER DEJONG

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προέβη σε συνέντευξή του στους Times ο Πατρίς Εβρά. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αφορμή την αυτοβιογραφία του "I Love this game" ανέφερε πως έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν στην ηλικία των 13 ετών.

Ο Γάλλος αναφέρθηκε στον τρόπο που το αποκάλυψε στη μητέρα του, όσο και στα συγγενικά του πρόσωπα, πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του. Μία αναφορά που σόκαρε, όπως ήταν φυσιολογικό την οικογένειά του. "Ντρεπόμουν να παραδεχθώ ότι έπεσα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για εμένα. Έπρεπε να το πω επίσης στα αδέρφια μου και στους κοντινούς φίλους. Δεν θέλω να με λυπούνται. Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Μία μητέρα δεν περιμένει να το ακούσει αυτό από το ίδιο της το παιδί" ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια περιέγραψε: "Ήταν ένα σοκ για εκείνη. Υπήρχε θυμός. Είπε ότι ανησυχούσε. Είπε 'δεν πρέπει να το βάλεις στο βιβλίο σου, είναι προσωπικό Πατρίς', αλλά απάντησα 'Μαμά, δεν είναι για εμένα, αλλά για τα άλλα παιδιά', τότε συμφώνησε να το δημοσιοποιήσω".

Ακόμη ανέφερε πως αισθάνθηκε πίεση για να το αποκαλύψει στη μητέρα του: "Ξέρω πως το βιβλίο θα αλλάξει τον τρόπο που με βλέπουν, αλλά είμαι περισσότερο χαρούμενος ότι μιλάω με κόσμο. Είμαι η καλύτερη έκδοση του βιβλίου. Οι φίλοι μου έλεγαν 'σκέψου την αντίδραση του κόσμου και την πίεση', αλλά η μεγαλύτερη πίεση ήταν να το πω στη μαμά μου. Μόνο που το σκέφτομαι είναι δύσκολο".

Ο Εβρά τόνισε ότι ακόμη δεν σκέφτεται να ασκήσει δίωξη στους δράστες, αν και η μητέρα του πρότεινε να προχωρήσει σε μήνυση, ενώ λάμβανε τηλεφωνήματα από την αστυνομία, όταν βρισκόταν στη Μονακό. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στη Σενεγάλη, αλλά μεγάλωσε στο Les Ulis στη Γαλλία, εκεί όπου άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Επαγγελματικά αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Μαρσάλα και Μόνζα, πριν συνεχίσει σε Νις και Μονακό. ΄

Από τη Γαλλία πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου έμεινε για οκτώ χρόνια. Συνέχισε σε Γιουβέντους και Μαρσέιγ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στη Γουέστ Χαμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK