Ισχνό προβάδισμα Ουρουγουάη, Μπαχρέιν

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον και εκτός ευρωπαϊκής ζώνης σε ό,τι αφορά στα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Στο Μοντεβιδέο, η Ουρουγουάη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης (1-0) κόντρα στην Αυστραλία και θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ για να το υπερασπιστεί. Εξάλλου, στο Λιμάνι της Ισπανίας, το Τρίνιναντ – Τομπάγκο έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με το Μπαχρέιν και κατά συνέπεια, οι Ασιάτες, μετά το GP της Formula 1 βρίσκονται κοντά στο να πανηγυρίσουν και πρόκριση στο Μουντιάλ.

Ισχνό προβάδισμα Ουρουγουάη, Μπαχρέιν

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον και εκτός ευρωπαϊκής ζώνης σε ό,τι αφορά στα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Στο Μοντεβιδέο, η Ουρουγουάη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης (1-0) κόντρα στην Αυστραλία και θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ για να το υπερασπιστεί.Εξάλλου, στο Λιμάνι της Ισπανίας, το Τρίνιναντ – Τομπάγκοέμεινε στην ισοπαλία (1-1) με το Μπαχρέιν και κατά συνέπεια, οι Ασιάτες, μετά το GP της Formula 1 βρίσκονται κοντά στο να πανηγυρίσουν και πρόκριση στο Μουντιάλ.

Ουρουγουάη – Αυστραλία 1-0

(36' Nτάριο Ροντρίγκεζ)

Τέτοια εποχή πριν από τέσσερα χρόνια η Ουρουγουάη πανηγύριζε κόντρα στην Αυστραλία την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Ιαπωνία-Κορέα. Τώρα όμως θα χρειαστεί να υπερασπιστεί στο Σίδνεϊ το ισχνό 1-0, με το οποίο επικράτησε στο Μοντεβιδέο των "καγκουρό", προκειμένου να εξασφαλίσει για μια ακόμη φορά την παρουσία της στα τελικά του Μουντιάλ.

Το πρόγραμμα των μπαράζ

Ουρουγουάη - Αυστραλία 1-0
Τρίνιναντ & Τομπάγκο - Μπαχρέιν 1-1

Τετάρτη (16/11)
11:00: Αυστραλία - Ουρουγουάη
18:00: Μπαχρέιν - Τρίνιναντ & Τομπάγκο

Έχει πάντως τον πρώτο λόγο. Και αυτό γιατί στο 36ο λεπτό ο Ντάριο Ροντρέγκεζ εκμεταλλεύτηκε το άρτια εκτελεσμένο φάουλ του Ρεκόμπα και με αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή με κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού τη σελέστε. Αυτό το γκολ έμελλε να κρίνει και το παιχνίδι, αφού καμία από τις δυο ομάδες παραβίασε τις εστίες των δύο πορτιέρο.

Ο Χίντινγκ κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο του Μαρκ Μπρεσιάνο, να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Όμως η καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά επικίδυνοι στις αντεπιθέσεις,λίγες ήταν οι φορές που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τις προσπάθειες των Βίντουκα και Καλίνα. Ουσιαστικά ο Καρίνι δεν χρειάστηκε να επέμβει περνώντας ένα σχετικώς ξεκούραστο βράδυ. Πάντως οι Αυστραλοί θα έχουν την ευκαιρία να... χτυπήσουν την ρεβάνς της Τετάρτης, όπου θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φορλάν αποχώρησε μόλις στο 17ο λεπτό, μην μπορώντας να βοηθήσει περισσότερο προερχόμενος από τραυματισμό. Το αν θα καταφέρει να βοηθήσει στη ρεβάνς θαφανεί τις επόμενες ημέρες.

Οι συνθέσεις:



Ουρουγουάη: Καρίνι, Λόπεζ (63' Εστογιάνοφ), Μοντέρο, Ροντρίγκεζ, Ντιόγο, Γκαρσία, Πέρεζ, Ρεκόμπα, Ζαλαγέτα, Μοράλες (63' Γκ. Ροντρίγκεζ), Φορλάν (17' Σίλβα)

Αυστραλία: Σβάρτσερ, Πόποβιτς, Βίντμαρ, Νιλ, Εμερτον, Καλίνα, Γκρέλα, Τσίπερφιλντ, Βίντουκα (80' Αλοΐζι), Κίουελ, Τόμσον (53' Μπρεσιάνο)


Τρίνινταντ & Τομπάγκο – Μπαχρέιν 1-1

(77' Μπίρτσαλ - 72' Σάλμαν)

Σε ένα αρκετά όμορφο παιχνίδι, Τρίνινταντ & Τομπάγκο και Μπαχρέιν απέδειξαν ότι μπορούν να… κλωτσήσουν και μπάλα, διεκδικώντας την «παρθενική» τους συμμετοχή μέσω μπαράζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Χέισλι Κρόφοντ Στέιντιουμ» και θα λύσουν τις διαφορές τους οριστικά στην πρωτεύουσα Μάναμα του Μπαχρέιν την ερχόμενη Τετάρτη.

Αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με τα αστέρια τους, και το μεγαλύτερο εξ αυτών, ο Ντουάιτ Γιορκ των γηπεδούχων, απείλησε αρκετές φορές την εστία του Αλί Χασάν. Ωστόσο, ο Ασιάτης τερματοφύλακας βρέθηκε σε καλή μέρα και αποσόβησε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη.

Ακολουθώντας την τακτική των αντεπιθέσεων, το Μπαχρέιν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 72’, χάρη στην πολύ δυνατή κεφαλιά του Σάλμαν Χουσεΐν. Η ομάδα του Λούκα Περούζοβιτς απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό, το οποίο, όμως, δεν μπόρεσε να διατηρήσει ακέραιο, αφού ο Κρίστοφερ Μπίρτσαλ, με ευθύβολο σουτ από τα 25 μέτρα πέντε λεπτά αργότερα να ισοφαρίσει και να μετριάσει το κακό για την ομάδα του Λίο Μπενάκερ.

Ετσι, μετά από ένα πολύ δύσκολο ταξίδι στη Μάναμα, τη πρωτεύουσα της χώρας των φιλοξενουμένων, οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να πάρουν εκείνο το αποτέλεσμα που θα δώσει πρωτόγνωρη χαρά στους φίλους τους, αφού για πρώτη φορά θα έχουν εγχώριο λόγο να επισκεφτούν χώρα που διοργανώνει Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις

Τρίνινταν & Τομπάγκο: Τζακ, Σ. Τζον (82’ Α. Τζον), Αντριους, Λόρενς, Μπίρτσαλ, Γουίτλι, Εντουαρντς, Σπαν, Γιορκ, Λάταπι (66’ Σκότλαντ), Γουλφ

Μπαχρέιν: Αλί Χασάν, Μαρζούκ, Τζαλάλ, Αντουλκαρίμ, Χασάν, Σαλμίν, Γιουσούφ, Αντνάν, Αλί Μπάμπα, Σαλμάν (86’ Αγές), Χυομπαΐλ


News 24/7

24MEDIA NETWORK