Ισημερινός - Γαλλία 0-0

Ο Ισημερινός πάλεψε με δέκα παίκτες για 40 λεπτά, στέρησε από τη Γαλλία το απόλυτο στον όμιλο, αλλά το 0-0 τον άφησε εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ισημερινός - Γαλλία 0-0

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Ισημερινός - Γαλλία 0-0

Η εικόνα του αγώνα

Οι αλλαγές του Ντεσάμπ στο αρχικό σχήμα, ιδίως δε η απουσία του δαιμόνιου Βαλμπουενά, έκαναν τη Γαλλία αργή και σαφώς πιο προβλέψιμη. Το Εκουαδόρ, οργανωμένο πίσω από την μπάλα, ντούμπλαρε στα πλάγια Σισοκό - Γκριεζμάν για να μην παίρνουν πάσες και αναγκαστικά οι επιθέσεις των Γάλλων γίνονταν συνεχώς από τον άξονα, με αποτέλεσμα να ανακόπτονται.

Είχαν δε οι "τρικολόρ" ν' αντιπαρέλθουν και την υπερβολική σκληράδα που επιστράτευσαν οι ποδοσφαιριστές του Ρουέδα για να ρίξουν το ρυθμό. Λογικό ήταν υπό αυτές οι συνθήκες η καλύτερη ευκαιρία να προκύψει στο 38' από εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν και κεφαλιά του Πογκμπά που έδιωξε σε κόρνερ ο Ντομίνγκες.

Όταν, σε μια από τις ελάχιστες φορές, ο Σανιά ανέβηκε στηρίζοντας τον Σισοκό, ήρθε και το δοκάρι του Γκριεζμάν στο 47'. Η αποβολή του Αντόνιο Βαλένσια για βάναυσο μαρκάρισμα στον Ντιν ανέτρεψε τις αριθμητικές ισορροπίες όχι όμως και την κατάσταση στο γήπεδο. Οι Νοτιοαμερικανοί, παρά την επικίνδυνη αντεπίθεση που εκδήλωσαν στο 54', δεν πήραν κανένα ρίσκο με δέκα παίκτες και η Γαλλία, που είχε πλέον τη συντριπτική κατοχή, αδυνατούσε να βρει διόδους για να απειλήσει τον Ντομίνγκες.

Ούτε η είσοδος του Ζιρού και αργότερα του Ρεμί βοήθησε την ομάδα του Ντεσάμπ που κινδύνευσε σοβαρά τη στιγμή (82') που ο Ιμπάρα μπήκε στην περιοχή και σούταρε πάνω στον Λορίς. Ήταν το κύκνειο άσμα της προσπάθειας του Ισημερινού να πετύχει τη έκπληξη, αφού δεν οι δυνάμεις είχαν πλέον στερέψει. Γλίτωσε δε την ήττα στο φινάλε με τις ηρωικές επεμβάσεις του Ντομίνγκες.

MVP

Θα μπορούσε να είναι ο γκολκίπερ Ντομίνγκες, αλλά πιέστηκε μόνο στο φινάλε. Ο Χουάν Κάρλος Παρέδες αντίθετα είχε αστείρευτες δυνάμεις και μέχρι το φινάλε προσπαθούσε ν' ανεβάσει τον Ισημερινό από τα δεξιά. Έκλεισε δε τον Γκριεζμάν και δεν άφησε τη Γαλλία ν' απειλήσει από αριστερά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μούσα Σισοκό έμεινε στο γήπεδο 90 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει αυτά που θα ήθελε ο Ντεσάμπ. Οι σέντρες του από τα δεξιά δεν έβρισκαν στόχο, πάτησε ελάχιστα περιοχή, οι ντρίμπλες του ήταν αποτυχημένες. Γενικά του έλειψαν οι καλές ιδέες.

Σχόλιο

Η Γαλλία δεν πιέστηκε για το αποτέλεσμα, έκανε συντήρηση δυνάμεων παίζοντας με αρκετούς εφεδρικούς, αφού ακολουθεί η Νιγηρία, και έμεινε στα οκτώ γκολ των πρώτων δύο αγώνων. Θα μπορούσε να βρει γκολ στο φινάλε, αλλά το Εκουαδόρ, που έπαιξε για το 0-1, άντεξε και πήρε μια τιμητική ισοπαλία απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου. Δεν αποκλείστηκε από τους "τρικολόρ", αλλά από το γκολ που δέχθηκε στην πρεμιέρα από την Ελβετία στις καθυστερήσεις.

Το vine του αγώνα

Ο Αντόνιο Βαλένσια παρασύρθηκε από τη φάση και δικαίως αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Το γράφημα του αγώνα

Συνολικά 42 ήταν τα διωξίματα των ποδοσφαιριστών του Ισημερινού. Καλή δουλειά...

Ισημερινός - Γαλλία 0-0

Οι συνθέσεις

Ισημερινός: Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιοβί, Νομπόα (89' Καϊσέδο), Μίντα, Α.Βαλένσια, Μοντέρο (63' Ιμπάρα), Αρόγιο (82' Ατσιλιέρ), Ε.Βαλένσια

Γαλλία: Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Σακό (61' Βαράν), Ντιν, Σναϊντερλέν, Πογκμπά, Ματουιντί (67' Ζιρού), Σισοκό, Γκριεζμάν (79' Ρεμί), Μπενζεμά

News 24/7

24MEDIA NETWORK