Ιστορική νίκη για την αμερικανική Σαμόα

Μετά από 30 παιχνίδια η αμερικανική Σαμόα κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της και έδωσε τέλος στα 16 χρόνια αναμονής. Το 2-1 επί της Τόγκα-για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014-σήμανε τη λύτρωση για την τελευταία ομάδα στην επίσημη κατάταξη της FIFA.

Ιστορική νίκη για την αμερικανική Σαμόα

“Ελπίζω να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας στην κατάταξη της FIFA και να μπούμε στην 100άδα. Είμαστε 204 αυτή τη στιγμή και αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει”, δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Τόμας Ρόνγκεν.

Ο τελευταίος ανέλαβε την αμερικανική Σαμόα πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ πριν ήταν στον πάγκο της εθνικής U-20 των ΗΠΑ. “Μένω στη Φλόριδα και έχω κάποια περιουσία στις Μπαχάμες, οπότε είμαι νησιώτικος τύπος. Είπα στη γυναίκα μου: Υπάρχει ένα νησί. Θέλεις να το δεις;. Μου είπε ναι. Και έτσι κατεβήκαμε”, δήλωσε όσον αφορά την πρόταση που του έγινε από την ομοσπονδία της Αμερικανικής Σαμόα.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι διαδεδομένο στη χώρα και όλοι οι παίκτες αναγκάζονται να χάσουν μεροκάματα για να παίξουν για την εθνική ομάδα. “Είναι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι το καλύτερο. Το παιχνίδι γίνεται κυνικό στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά εδώ πρόκειται για 23 τύπους που κάνουν θυσίες”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK