Ο δήμιος της Γερμανίας ήταν παχύς για την Άρσεναλ

Στο ντεμπούτο του με την εθνική Ολλανδίας, ο Ντόνιελ Μάλεν σκόραρε στο νικηφόρο 4-2 των 'οράνιε' επί της Γερμανίας. Η Άρσεναλ είχε ξεφορτωθεί τον 20χρονο επιθετικό προ διετίας, πουλώντας τον 200.000 ευρώ στην Αϊντχόφεν με την στάμπα του... χοντρού.

Netherlands' Donyell Malen, center, scores his side's third goal past Germany goalkeeper Manuel Neuer during the Euro 2020 group C qualifying soccer match between Germany and the Netherlands at the Volksparkstadion in Hamburg, Germany, Friday, Sept. 6, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
O Ντόνιελ Μάλεν στο ντεμπούτο του σκοράρει το τρίτο γκολ της Ολλανδίας στο 'Volksparkstadion', στη νίκη των 'οράνιε' με 4-2 επί της Γερμανίας, στο group C της προκριματικής φάσης του Euro 2020, στις 6/9/2019 (AP PHOTO/MARTIN MEISSNER)

Η Ολλανδία μοίρασε εφιάλτες στους οικοδεσπότες Γερμανούς στο 'Volksparkstadion' του Αμβούργου, επικρατώντας με σκορ 4-2 για την 5η αγωνιστική των ομίλων της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Έτσι οι 'οράνιε' πήραν εκδίκηση για την ήττα τους με 3-2 στην 'Johan Cruyff Arena', υποχρεώνοντας παράλληλα την 'nationalmannschaft' στην πρώτη της ήττα στο Group C, στην κορυφή του οποίου φιγουράρει η Β. Ιρλανδία, μετά το 4/4 στις αναμετρήσεις με Εσθονία και Λευκορωσία.

Ο υπέρβαρος ήρωας της Ολλανδίας

Με το σκορ 2-2 στο 79' (9' Νιαμπρί, 73' πεν. Κροος / 59' Ντε Γιονγκ, 66' αυτ. Τα), ο Μάλεν νίκησε τον Νόιερ δίνοντας το προβάδισμα στην Ολλανδία. Ο 20χρονος επιθετικός είχε αντικαταστήσει τον Ντε Ρουν στο 58'. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το πώς έφτασε να κάνει του ντεμπούτο στους 'οράνιε' στο 'Volksparkstadion'.

Ο Μάλεν ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της HVV Hollandia, πριν πάει στην Ακαδημία του Άγιαξ το 2008 σε ηλικία 9 ετών. Το καλοκαίρι του 2015, η Άρσεναλ πήρε τον παίκτη για την U18 και όταν έφτασε η στιγμή να ενταχθεί στην U23 τον παραχώρησε αντί... 200.000 ευρώ στην Αϊντχόφεν. H αιτιολογία; Σύμφωνα με τους 'κανονιέρηδες', ο Ντονιέλ Μάλεν ήταν χοντρός και δεν είχε προοπτική για το υψηλότερο επίπεδο! 

Έπαιξε μισή σεζόν στην ομάδα Νέων της Αϊντχόφεν και ανέβηκε στην πρώτη. Ξεκίνησε την φετινή προσπάθεια του με 4 γκολ και 4 ασίστ στα 10 πρώτα παιχνίδια της PSV και κάπου εκεί ο Ρόναλντ Κούμαν αποφάσισε να τον καλέσει στην εθνική ομάδα. Χρειάστηκαν μόλις 21 λεπτά στο ντεμπούτο του Μάλον για να αισθανθεί απόλυτα δικαιωμένος ο τεχνικός των 'οράνιε'.

Με 57 συμμετοχές (15 γκολ, 9 ασίστ) ήδη στην Αϊντχόφεν και το ονειρικό του ξεκίνημα σε διεθνές επίπεδο, ο ατζέντης του Μίνο Ραϊόλα ήδη θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση... Ήδη η χρηματιστηριακή αξία του παίκτη σύμφωνα με το transfermarkt είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Το γκολ του Βαϊνάλντουμ για το 4-2 της Ολλανδίας όρισε τελεσίδικα την μοίρα της αναμέτρησης και σήμανε την πρώτη νίκη των 'οράνιε' στην έδρα της Γερμανίας μετά το Νοέμβριο του 2002, όταν Κλάιφερτ, Φαν Νίστελροϊ και Χάσελμπαϊνκ είχαν 'υπογράψει' το τελικό 3-1.

Διασυρμός και για την Άρσεναλ

Μετά το βράδυ της Παρασκευής (6/9) δεν είναι μόνο η Γερμανία που πρέπει να αισθάνεται έντονο προβληματισμό αλλά και η Άρσεναλ. Το σκορ στο Αμβούργο άνοιξε ένας άλλος πρώην παίκτης των 'κανονιέρηδων', τον οποίο δεν πίστεψαν. Ο Σερζ Νιαμπρί βρέθηκε στην Ακαδημία της Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2011, δύο χρόνια μετά πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα και τον Αύγουστο του 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στην Γουέστ Μπρομ.

Ένα χρόνο μετά πωλήθηκε στην Βέρντερ Βρέμης αντί 5 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι του 2017 τον απέκτησε η Μπάγερν Μονάχου αντί 8 εκατ. ευρώ και τον έστειλε δανεικό για ένα χρόνο στη Χόφενχαϊμ. Τον Ιοΐύνιο του 2018 επέστρεψε στην Μπάγερν και από τότε είναι βασικό μέλος των Βαυαρών (45 συμ., 13 γκολ, 11 ασίστ). Με την εθνική Γερμανίας μετράει ήδη 8 γκολ σε 9 εμφανίσεις του! Και πάλι σύμφωνα με το transfermarkt, η σημερινή αξία του παίκτη είναι στα 60 εκατ. ευρώ...

Νιαμπρί και Μάλεν δεν είναι οι μόνες γκάφες της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Τζεφ-Ρέιν Αντελαϊντέ, που στην ηλικία των 20 ετών κρίθηκε ανεπαρκής για τους Λονδρέζους και πωλήθηκε με 1,6 εκατ. ευρώ στην Ανζέ. Χρειάστηκαν μόλις 47 (4 γκολ, 4 ασίστ) εμφανίσεις με τον γαλλικό σύλλογο για να πείσουν την Λυών να τον αγοράσει φέτος το καλοκαίρι αντί 25 εκατ. ευρώ!

Και το καρέ ολοκληρώνεται με την περίπτωση του Ισμαέλ Μπενασέρ. 'Λίγος' για την Άρσεναλ, πωλήθηκε αντί 1 εκατ. ευρώ στην Έμπολι τον Αύγουστο του 2017, ήταν ο καλύτερος παίκτης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2019 και κατέληξε στη Μίλαν με αντίτιμο 16 εκατ. ευρώ... Το λες και διασυρμό για τους 'κανονιέρηδες'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK