Ήταν δημοσιογράφος, έγινε σκάουτ, τώρα "αφεντικό" του ΠΑΟΚ

Το... βιογραφικό του Πορτογάλου Μάριο Μπράνκο, που προσελήφθη από τους κυπελλούχους, αντανακλά την πολυσχιδή προσωπικότητά του. Η ανέλιξή του υπήρξε σταδιακή, μέχρι που έφτασε πλέον στην Τούμπα για να σχεδιάσει όλη τη στρατηγική.

Ήταν δημοσιογράφος, έγινε σκάουτ, τώρα "αφεντικό" του ΠΑΟΚ

Διευθυντής ανάπτυξης ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτός είναι ο τίτλος του νέου γενικού κουμανταδόρου του ΠΑΟΚ, του Πορτογάλου Μάριο Μπράνκο, του οποίου η πρόσληψη ανακοινώθηκε από την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ το απόγευμα της Πέμπτης.

Ήταν γνωστό πως η οικογένεια Σαββίδη έψαχνε έναν άνθρωπο που θα έχει την υψηλή εποπτεία, θ' ανοίξει πόρτες σε πιάτσες γνωστών ατζέντηδων και συνολικά -όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο- θα " συνεισφέρει στην υλοποίηση της στρατηγικής εισόδου του ΠΑΟΚ στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων και την αποτελεσματικότερη συνεργασία με την αγορά του ποδοσφαίρου".

Τον Μπράνκο ο ΠΑΟΚ τον έφερε από την κροατική Χάιντουκ στην οποία δούλευε την τελευταία 2ετία ως αθλητικός διευθυντής. Πήρε προαγωγή, επί της ουσίας, χωρίς πάντως -όπως διαρρέουν από τον ΠΑΟΚ- να επηρεάζονται οι αρμοδιότητες του τεχν.διευθυντή Λούμπος Μίχελ, ο οποίος θα δίνει όσο 'ναι αναφορά στον Πορτογάλο προϊστάμενό του.

Ο Μπράνκο είναι 43 ετών, γεννημένος στο Πόρτο. Πτυχιούχος στο αθλητικό μάνατζμεντ, δούλεψε αρχικά ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα O'Jogo, γρήγορα ωστόσο άφησε το... ρεπορτάζ για να γίνει αυτός ο συνεντευξιαζόμενος.

Είχε διάφορους ρόλους μέχρι σήμερα. Άρχισε από σκάουτ, βρίσκοντας δουλειά σε μανατζερικό γραφείο (αυτό που τώρα έχει τα δικαιώματα του Βαρέλα), συνέχισε στην Πολωνία (Βίσλα Κρακοβίας, Ζαγκλέμπιε) και κατέληξε για κάποια χρόνια στη Ρουμανία (Στεάουα, Άστρα). Η επιστροφή στην παρτίδα τον βρήκε στην καλύτερη περίοδο της Εστορίλ (με... Σεμπά και ομίλους Europa League), εργάστηκε και στη Λεϊσόες, προτού καταλήξει στην Κροατία.

Μιλάει απταίστως, πλην φυσικά της μητρικής γλώσσας του, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά. Όπλο που του επέτρεψε να γυρίσει τη μισή Ευρώπη, να κλείσει κερδοφόρες δουλειές και ν' αναπτύξει επαγγελματικές σχέσεις που τον βοήθησαν στην εξέλιξη της καριέρας του.

" Καλωσορίζουμε τον Μάριο Μπράνκο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!", ήταν η κατακλείδα στο σχετικό κείμενο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ακριβή καθήκοντα (και ελευθερίες κινήσεων/αποφάσεων/πράξεων) θα διαπιστωθούν στην πορεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK