Ηττα του ΠΑΟΚ από την άσπρη βούλα

Ενα πέναλτι στο 67ο λεπτό στέρησε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ να φύγει από την Ουκρανία με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο δικέφαλος του Βορρά έχασε με 1-0 από τη Σαχτάρ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του κυπέλλου UEFA, έχοντας παράπονα από τον διαιτητή Αλαν Κέλι.

Ηττα του ΠΑΟΚ από την άσπρη βούλα

Μία στιγμιαία απροσεξία του Χασιώτη αλλά και η υπερβολικά συντηρητική τακτική στοίχισαν στον ΠΑΟΚ την ήττα με 1-0 από τη Σαχτάρ στο Ντόνεσκ για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου UEFA. Το γκολ πέτυχε με πέναλτι (που παραχώρησε ο Χασιώτης) ο Μπραντάο στο 67΄. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, αλλά ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πάρει το Χ.

Οι Ουκρανοί έδωσαν ένα δαιμονισμένο ρυθμό στον αγώνα σε μία προσπάθεια να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ. Λίγο έλειψε να τα καταφέρουν αλλά τα αντανακλαστικά του Φερνάντεζ δεν επέτρεψαν στη Σαχτάρ να πανηγυρίσει στις φάσεις του 7’ (σουτ του Ματουζάλεμ) και του 8’ (βολίδα του Ελάνο).

Το μεγάλο πρόβλημα του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος ήταν ότι οι παίκτες του, κυρίως τα αμυντικά χαφ, δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να χαρίσουν ανάσες στην άμυνα. Επίσης οι επιθετικοί (Σαλπιγγίδης, Μίετσελ) είχαν απομονωθεί από την υπόλοιπη ομάδα με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να μην είναι σε θέση να πατήσει περιοχή.

Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 25΄. Ο Μίετσελ ξεχύθηκε με ταχύτητα προς την εστία του Σούτκοφ, αλλά αντί να πασάρει στον ελεύθερο Σαλπιγγίδη, προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του με συνέπεια να χάσει την μπάλα.

Από το 30’ και μετά η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να ελέγξει καλύτερα την επιθετική δραστηριότητα της Σαχτάρ και να απομακρύνει τους κινδύνους από την εστία του Φερνάντεζ. Αφού πέρασε ανώδυνα και η φάση του 37’ (κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, άουτ) ο ΠΑΟΚ από εκεί και πέρα κράτησε το μηδέν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χωρίς πολύ κόπο.

Απροσεξία και πέναλτι

To σκηνικό του αγώνα, όπως αναμενόταν, δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Σαχτάρ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τις ευκαιρίες, την ώρα που ο ΠΑΟΚ αμυνόταν με νύχια και με δόντια.

H φάση του 66’ σίγουρα θα συζητηθεί πολύ. Ο Ελάνο ελίχθηκε όμορφα μέσα στην περιοχή και ο Χασιώτης τον ανέτρεψε κατά τη γνώμη μας καθαρά. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπραντάο γράφοντας το 1-0.

Ο Κωστίκος έριξε στη μάχη τον Σικαμπάλα σε μία προσπάθεια να βρει ρυθμό η ομάδα του και να δημιουργήσει επιτέλους ευκαιρίες. Ο Αιγύπτιος είχε εμπνεύσεις αλλά αυτές δεν στάθηκαν αρκετές για να τρομάξει ο ΠΑΟΚ τη Σαχτάρ. Ένα σουτ του Μίετσελ στο 82’ που μπλόκαρε ο Σούτκοφ ήταν η καλύτερη στιγμή του Δικεφάλου στην επανάληψη.

Αντίθετα, οι Ουκρανοί έψαξαν το δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 77’ όταν σουτ του Ματουζάλεμ τάραξε το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεζ.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δίκαια από μία καλύτερη ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη με το βαθμό της ισοπαλίας.




ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Ακιέλ (86’ Χριστοδουλόπουλος), Χασιώτης, Ουντέζε, Χαραλάμπους, Ηλιάδης, Μπαλάφας (73’ Σικαμπάλα), Ζαγοράκης (85’ Εγκωμίτης), Κωνσταντινίδης, Μίετσελ, Σαλπιγγίδης.

Σαχτάρ: Σούτκοφ, Σρνα, Ρατ, Σεϊχαν, Λεβαντόφσκι, Ματουζάλεμ, Ελάνο, Ντουλάι, Τίμοστσουκ, Μάριτσα (60’ Aγκαχόγουα), Μπραντάο.

Κίτρινες κάρτες: Λεβαντόφσκι, Χαραλάμπους, Μπαλάφας, Ματουζάλεμ

Διαιτητής: Κέλι






News 24/7

24MEDIA NETWORK