Ίβιτς και Λουτσέσκου στην εξώπορτα της Τούμπας...

Ο Αντώνης Τσακαλέας παλεύει να λύσει το γαϊτανάκι στον ΠΑΟΚ, κάνει αναδρομή στα γεγονότα που μεσολάβησαν και δίνει απαντήσεις. Πώς φτάσαμε ο Βλάνταν Ίβιτς να είναι πλάτη-πλάτη με τον Ιβάν και τον Ραζβάν Λουτσέσκου με το ένα πόδι στην Τούμπα.

Ίβιτς και Λουτσέσκου στην εξώπορτα της Τούμπας...

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της πόρτας εξόδου από την Τούμπα.

Ιβάν Σαββίδης, Βλάνταν και Ίλια Ίβιτς, Μιρτσέα και Ραζβάν Λουτσέσκου, Ίβιτσα Ίλιεφ, Λούμπος Μίχελ... Ο καθένας τους έχει στο χέρι του και μια κορδέλα από το γαϊτανάκι που έχει στηθεί το τελευταίο τετράμηνο. Αυτό το γαϊτανάκι, δεν λύνεται, αντίθετα κόβεται και ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του.

Μπορεί για κάποιους οι δρόμοι, που μέχρι τώρα δεν ήταν κοινοί, να γίνουν. Η προσπάθεια να στηθεί το timeline όλων όσων φαίνεται πως έχουν συμβεί, δείχνει και το μέγεθος του μπλεξίματος.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ

Οι πρώτες σκέψεις για την επόμενη χρονιά στον ΠΑΟΚ αρχίζουν και γίνονται τον Φεβρουάριο, με τον Βλάνταν Ίβιτς να πατά καλά στα πόδια του και να είναι έτοιμος να βελτιώσει τους όρους του συμβολαίου του που "τρέχει" με τον Δικέφαλο του βορρά. Όσο ρευστά και αν είναι τα πράγματα με τον ΠΑΟΚ να μην έχει πετύχει κάτι χειροπιαστό, οι πρώτες κουβέντες ανάμεσα στους ασπρόμαυρους και στον Σέρβο τεχνικό δείχνουν, όπως αναμενόταν, αύξηση.

Κάπου εκεί, εμφανίζονται δημοσιεύματα που θέλουν τον Βλάνταν Ίβιτς να "περνάει" από το πρωτάθλημα της Κίνας, εκεί που ο κάθε μισθός τριπλασιάζεται. Το "ένα και" που εμφανίζεται ως ποσό που πέφτει στο τραπέζι για να δελεάσει τον Ίβιτς, μεταφράζεται από κάποιους ως 400-500.000 ευρώ ετήσιο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, εφόσον η χρονιά τελείωσε είτε με το κύπελλο είτε με τη πρωτιά στα πλέι οφ (πόσο δε μάλλον και με τα δυο). Η πρώτη "παρεξήγηση" γίνεται όταν η πλευρά Σαββίδη θεωρεί "παιχνίδι αύξησης αποδοχών" την Κίνα, και "εμπλέκει" σε αυτό και τον αδερφό του Βλάνταν, Ίλια Ίβιτς. Οι αγώνες είναι διαδοχικοί, οι ημιτελικοί είναι προ των πυλών και όλα μένουν ως έχουν.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

Η επόμενη φορά που το θέμα του συμβολαίου ήρθε στο προσκήνιο ήταν μετά τον τελικό του κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ κυπελλούχο και την κάθε πλευρά να έχει διάθεση να καθίσει στο τραπέζι αλλά με... νέους όρους. Ο Σαββίδης θέλει και τα πλέι οφ, ο Ίβιτς έχει το κύπελλο στα χέρια και μαζί του την αποδοχή της πλειοψηφίας των φιλάθλων, που βλέπουν τον Σέρβο τεχνικό να δικαιώνεται καθώς πέτυχε όταν έγινε τα πράγματα που ζήτησε (να φύγει ο Τζαβέλλας και να έρθει μεγάλο φορ).

Όλα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο άνοιξαν πολλά μέτωπα, με τον Ιβάν Σαββίδη να αναφέρεται σε μέρος αυτών στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό. " Ο Βλάνταν ήταν πρώτος που από την αρχή των πλέι οφ ζήτησε να φύγει. Ήταν ο πρώτος που ανέβηκε σε μένα και είπε. Ο αδελφός μου έχει παιδιά και εγώ φοβάμαι για αυτούς. Εγώ νομίζω ότι έχει δείξει ότι μπορεί να είναι προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι προφήτης, αλλά όταν τον έβαλα προπονητή του είπα ότι για το μόνο που ανησυχώ, ότι μπορεί λόγω του νεαρού της ηλικίας σου να μην αντέξεις την ψυχολογική πίεση. Είδαμε ότι υπήρχε τέτοια κατάσταση, αλλά δεν πειράζει. Εγώ νομίζω ότι θα κοιμηθούμε, θα ξυπνήσουμε γιατί ο Θεός μας έβαλε σε αυτό το δρόμο να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία και σαφώς δεν τελειώνει η ζωή στα πλέι οφ και στην πρωτιά σε αυτά" δήλωσε ο Σαββίδης και λίγα λεπτά αργότερα ήρθαν και οι δηλώσεις Ίβιτς: " Περιμένουμε να μιλήσουμε ξανά με τον κύριο Σαββίδη για τη νέα χρονιά. Εγώ θέλω να περάσει η ημέρα να ηρεμήσουμε και να δούμε τι είναι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ".

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΥΤΕΣΚΟΥ

Το περιβάλλον του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει εδώ και λίγους μήνες βάλει πλώρη για τον πάγκο ενός εκ των big-4. Το περιβάλλον του, με μεγάλη προσοχή και μεθοδικότητα, έχει δουλέψει πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Προς Πειραιά μεριά, το να μπει στο κάδρο δεν ήταν εύκολο, ενώ προς Θεσσαλονίκη, το όνομά του έχει ακουστεί αρκετές φορές. Στα βόρεια τα "περάσματα" είναι πιο εύκολα.

Η πρώτη φορά που ο Ραζβάν Λουτσέσκου "έκανε πέρασμα" ήταν στα μισά της σεζόν 2015-16, στις πρώτες "φουρτούνες" του Ιγκόρ Τούντορ. Τότε, το "γλυκό" είχε δέσει όπως... δένει και τώρα που ακούστηκε το όνομα του πατέρα του, Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Ο Λούμπος Μίχελ ήταν "φρέσκος" στην Τούμπα και η πολυετής συνεργία του με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου είχε ως "παρακλάδι" τον γιο του, που τα πήγαινε μια χαρά στην Ξάνθη. Η περίπτωση Μιρτσέα Λουτσέσκου είναι αυτή που εμφανίστηκε μέσα από τον Τύπο της Σερβίας και μοιάζει η πιο μακρινή και δύσκολη. Ίσως όμως και μια περίπτωση που μπορεί να άλλαζε τα δεδομένα για τον Ιβάν Σαββίδη, που έχει δίπλα του όχι έναν, αλλά δυο ανθρώπους που... τον ψηφίζουν "δαγκωτό".

Πλην του Λούμπος Μίχελ, υπάρχει και ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, που έχει περάσει από την Σαχτάρ του Λουτσέσκου. Και ο Σέρβος είναι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Σαββίδη.

ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η... ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Τις τελευταίες ημέρες, έχει προστεθεί στο τραπέζι και ο πάγκος των νταμπλούχων Σερβίας. Η Παρτιζάν, που... ίσως βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού με φόντο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αναζητά τον επόμενο προπονητή της, και ο Βλάνταν Ίβιτς, που είναι "δικό της" παιδί, και μάλιστα πετυχημένο από τη στιγμή που συνδύασε τη πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά στην προπονητική του καριέρα με τίτλο με ένα σωματείο που δεν τους κατακτά συχνά.

Και εκεί που ο τεχνικός διευθυντής της Παρτιζάν και άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ Ίβιτσα Ίλιεφ, έμοιαζε να είναι ο "συνδετικός κρίκος" στις όποιες σκέψεις του Δικεφάλου του βορρά για παίκτες της Παρτζάν (όπως ο Λεονάρντο) έχει πλέον γίνει ο... συνδετικός κρίκος για το σενάριο που θέλει την Παρτιζάν να τον έχει στη λίστα των υποψήφιων τεχνικών της.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει πει στο περιβάλλον του ότι θα επιστρέψει από τις ολιγοήμερες διακοπές του την Δευτέρα. Όχι πως... τότε θα παρθούν οι αποφάσεις. Με όλα όσα έχουν συμβεί ως τώρα, για την παραμονή Ίβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ απαιτείται στροφή 180 μοιρών και από τον Ίβιτς και από τον Σαββίδη, διότι τώρα οι δυο τους είναι... πλάτη – πλάτη και ξεκινούν για άλλους δρόμους.

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, ο Ραζβάν Λουτέσκου φαίνεται πως έχει βάλει το ένα πόδι στην βάρκα του ΠΑΟΚ και το άλλο σε αυτή του Ολυμπιακού. Πολλές φορές, όποιος είναι σε αυτή τη θέση... πέφτει στο νερό. Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται και το τι θα βρει είναι άγνωστο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK