Ήξερες ότι ο Πιρές προτίμησε την Άρσεναλ από τη Ρεάλ;

Μέχρι και τη λευκή φανέλα των Μαδριλένων είχε φορέσει ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής καλοκαίρι του 2000. Υπήρχε λόγος όμως που του γύρισε το μυαλό.

Arsenal's Robert Pires celebrates scoring against Sheffield United during their fifth round FA Cup soccer match at Arsenal's Highbury ground in London, Saturday Feb. 19, 2005. The match ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Alastair Grant)
Ρομπέρ Πιρές AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Το 2000 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αναδειχθεί για δεύτερη φορά σε τρεις σεζόν πρωταθλήτρια Ευρώπης και χρόνο με το χρόνο ξανάχτιζε το μύθο της.

Με προπονητή τότε τον Βιθέντε ντε Μπόσκε αναζητούσε ποδοσφαιριστές που θα προσδώσουν έξτρα αίγλη στο ρόστερ και ταυτόχρονα να προσφέρουν ποιότητα.

Ο Ρομπέρτ Πιρές ήταν τότε στα 27 και, ως βασικό στέλεχος της κραταιάς εθνικής Γαλλίας, ένα από τα πιο hot ονόματα της αγοράς. Λογικό, υπό αυτό το πρίσμα, ήταν ν' απασχολήσει τους "μερένγκες".

Η Μαρσέιγ δεν ήταν εύκολο να τον κρατήσει και η Άρσεναλ, που κέρδισε εν τέλει την υπογραφή του, τον μετέτρεψε σε μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των 00s.

Τι θα είχε συμβεί ωστόσο αν ο Πιρές, εκείνο το καλοκαίρι, είχε επιλέξει τη Ρεάλ Μαδρίτης; Η φωτογραφία του με τη λευκή φανέλα είναι συλλεκτική πλέον και όπως αποκάλυψε ο ίδιος είχε σχεδόν αποφασίσει να κάνει αυτό το βήμα, αφού " η Ρεάλ ήταν και παραμένει ένα από τα κορυφαία κλαμπ του κόσμου".

Τι μεσολάβησε; Ένα τηλέφωνο με τον Αρσέν Βενγκέρ. " Αυτός ήταν που μού άλλαξε την άποψη και η μεταγραφή μου στην Άρσεναλ ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ", υποστήριξε.

Στην 6ετία δε που έμεινε στους "κανονιέρηδες" ο Γάλλος κατέκτησε τέσσερις τίτλους (δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα) - στη Ρεάλ θα είναι έναν παραπάνω...

News 24/7

24MEDIA NETWORK