Κ. Αμερική: Δύο για μπαράζ

Μία θέση απομένει να ξεκαθαρίσει, ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας να "κλείσει" και με τα της Κεντρικής-Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής. Το Μεξικό και οι ΗΠΑ είχαν καταλάβει προ πολλού τις δύο πρώτες θέσεις του τελικού ομίλου της ζώνης, ενώ η Κόστα Ρίκα είναι η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε τη πρόκριση.

Κ. Αμερική: Δύο για μπαράζ

Μία θέση απομένει να ξεκαθαρίσει, ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας να "κλείσει" και με τα της Κεντρικής-Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής. Το Μεξικό και οι ΗΠΑ είχαν καταλάβει προ πολλού τις δύο πρώτες θέσεις του τελικού ομίλου της ζώνης, ενώ η Κόστα Ρίκα είναι η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε τη πρόκριση. Η τέταρτη θέση της βαθμολογίας, που προωθεί σε αγώνα μπαράζ με τον νικητή των μπαράζ της Ασίας, Ουζμπεκιστάν-Μπαχρέιν,θα ξεκαθαρίσει ανάμεσα σε Τρίνινταντ και Γουατεμάλα, με την πρώτη να έχει το πάνω χέρι.
Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Κόστα Ρίκα-ΗΠΑ 3-0
(30' Γουάντσοο, 60', 88' Ερνάντεζ)
Μεξικό-Γουατεμάλα 5-2
(20' Φράνκο, 51', 53', 63', 66' Φονσέκα - 2' Ρουίθ, 54' Πονθιάνο)
Παναμάς-Τρίνιδαδ & Τομπάγκο 0-1
(62' Τζον)
Η βαθμολογία (σε9 αγώνες)

1. Μεξικό 22
2.ΗΠΑ 19
3. Κόστα Ρίκα 16
4. Τρίνιδαδ & Τομπάγκο 10
5. Γουατεμάλα 8
6. Παναμάς 2
Η τελευταία αγωνιστική

13/10 03:00 ΗΠΑ-Παναμάς
13/10 03:00 Τρίνιδαδ & Τομπάγκο-Μεξικό
13/10 03:00 Γουατεμάλα-Κόστα Ρίκα


Η Κόστα Ρίκα, που τη δεδομένη στιγμή δείχνει ασφαλής στην τρίτη θέση, υποδέχθηκε στο Σαν Χοσέ τις ΗΠΑ και θριάμβευσε με 3-0. Ο Γουάντσοπ άνοιξε το σκορ στο 33', ενώ ο Ερνάντεζ (60', 88') με δύο γκολ ολοκλήρωσε τη καθαρήνίκη.

Στη πόλη του Μεξικό, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν νωρίς την ψυχρολουσία αλλά εν τέλει φιλοδώρησαν με πέντε γκολ τη Γουατεμάλα και σε συνδυασμό με την ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών, φιγουράρουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το Τρίνινταντ τα κατάφερε απέναντι στον Παναμά και μάλιστα εκτός έδρας, με συνέπεια να κρατάει την τύχη στα χέρια του σχετικά με πιθανή εμπλοκή στα μπαράζ και διπλά παιχνίδια απέναντι στο Ουζμπεκιστάν ή το Μπαχρέιν.

24MEDIA NETWORK