Καφές:"Πλεονέκτημα ναι, πρωτάθλημα όχι"

Ο σκόρερ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του "Sportime". Ο λόγος για τον Παντελή Καφέ

Καφές:"Πλεονέκτημα ναι, πρωτάθλημα όχι"

Ο σκόρερ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του "Sportime". Ο λόγος για τον Παντελή Καφέ, ο οποίος για μία ακόμη φορά επανέλαβε την άποψή του για το φετινό πρωτάθλημα και το προβάδισμα που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Ο διεθνής μέσος δεν θέλησε να βγάλει βιαστικά συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία των "ερυθρόλευκων" στο πρωτάθλημα, ακολούθησε το γνωστό μοτίβο των δηλώσεων πως "τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη", ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα της Ξάνθης, η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, την όαση, στη "μιζέρια" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Κερδίσαμε δύο ντέρμπι αλλά συνήθως αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν έδρα, έχουν ξαναγίνει ανατροπές στο παρελθόν όπως μ’ εμάς προχθές. Έτσι μπορεί και ο ΠΑΟ ή η ΑΕΚ να κάνουν κάτι τέτοιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι, θα συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο ρυθμό, να είμαστε σοβαροί και στην πορεία θα φανεί αν όντως έχουμε πλεονέκτημα και αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε. Η ομάδα έχει δείξει καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής. Με την ΑΕΚ ήμασταν και τυχεροί, θα μπορούσε να κερδίσει εκείνη. Αν και μείναμε πίσω στο σκορ, το παλέψαμε -κι αυτό είναι δείγμα σοβαρής και μεγάλης ομάδας-, μας πήγαν καλά τα πράγματα και κερδίσαμε το παιχνίδι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και δεν πρέπει να επαναπαύεσαι ποτέ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε ότι έχουμε εμπεδώσει 100% αυτά που μας ζητάει ο προπονητής και με συνεχή δουλειά θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Όσο περνάει καιρός τα πράγματα πάνε καλύτερα, με το νέο προπονητή. Μας γνωρίζει και τον γνωρίσουμε καλύτερα και σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης".
"Σ’ ένα πρωτάθλημα που ο ρυθμός, η ένταση είναι πολύ μικρή όταν κάποια στιγμή θα κληθείς ν’ αντιμετωπίσεις μεγάλους αντιπάλους που επί 90’ έχουν τρομερό ρυθμό στο παιχνίδι τους, δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς. Γι’ αυτό οι ελληνικές ομάδες στο τέλος του παιχνιδιού –όπως είδαμε και τον Ολυμπιακό- έχουν μεγάλες απώλειες. Πρέπει οι υπόλοιπες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα ν’ ανεβάσουν την απόδοση και το ρυθμό τους και τότε και ο κόσμος θα βλέπει καλύτερο θέαμα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα εμφανιζόμαστε με καλύτερο πρόσωπο".

"Θα ήταν άσχημο να πούμε από την πέμπτη κιόλας αγωνιστική ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια στη διαδρομή και όλα γίνονται δύσκολα αν δεν είσαι σοβαρός. Πλεονέκτημα ναι, έχουμε, το δείχνει και η βαθμολογική μας θέση αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία, να έχουμε καλή απόδοση ώστε να κερδίζουμε για να διατηρήσουμε αυτό το πλεονέκτημα".

"Έχουμε μάθει τόσα χρόνια να βλέπουμε τους ίδιους πρωταγωνιστές, μακάρι η Ξάνθη ή κάποια άλλη ομάδα, να μπορέσει να μπει ανάμεσα σ’ αυτές τις ομάδες αλλά θεωρώ ότι κύριοι διεκδικητές θα είναι πάλι οι ίδιοι".

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΑΝΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ: " Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, δεν μπορούμε να μιλάμε για πιθανότητες. Όλα θα φανούν από τη στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής, την εικόνα που θα δείξουμε, σε τι μέρα θα βρεθούμε. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Δανία είναι μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα κι εμείς πρέπει να φανούμε όσο το δυνατό καλύτεροι στο γήπεδο, για να διεκδικήσουμε νίκη. Το κλίμα είναι πάντα πολύ καλό στην ομάδα, δεν θα αλλάξει ποτέ".

"Πρέπει να μάθουμε να δεχόμαστε τις αποτυχίες. Ποδόσφαιρο δεν παίζουμε μόνο εμείς, παίζουν και οι αντίπαλοι και μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Σαν λαός ενθουσιαζόμαστε και απογοητευόμαστε πολύ εύκολα κι αυτό δεν είναι σωστό. Πέρυσι πετύχαμε κάτι τεράστιο που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτο. Πρέπει να πάρουμε κάποια στοιχεία από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να δούμε τις αντιδράσεις των ομάδων και των φιλάθλων σε αντίστοιχες περιπτώσεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK