Και στο τέλος πανηγυρίζουν οι Ελληνες!

Ο Γιώργος Δώνης αναλύει το θρίαμβο της Ελλάδας επί της Ακτής Ελεφαντοστού και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει καλά και επιθετικά.

Και στο τέλος πανηγυρίζουν οι Ελληνες!

Eίναι πάντα σημαντικό σ' αυτές τις διοργανώσεις ότι εκτός από το αποτέλεσμα, καλό ή κακό, πρέπει άπαντες να το απολαμβάνουμε.

Ετσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στον όμιλο, η πρόκριση συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία. Κάναμε σήμερα το καλύτερο μας ματς, πέρα από κάθε αμφιβολία.

Θα ήταν άδικο να μην κερδίσουμε και δείξαμε ότι ως ομάδα έχουμε ικανότητα, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, να παίξουμε και επίθεση.

Αυτό το παιχνίδι πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τον προπονητή μας και για τους ποδοσφαιριστές. Στο επιθετικό κομμάτι μπορούμε να κάνουμε πράγματα.

Ως προς το τακτικό κομμάτι, μπορούμε να πούμε ότι πιέσαμε πιο ψηλά σε σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς, λίγο πιο πάνω από το κέντρο. Και αυτό το καταφέραμε γιατί διαθέτουμε τους πιο γρήγορους αμυντικούς σ' αυτό το Μουντιάλ. Αυτό λοιπόν μας βοήθησε να τους κρατήσουμε εκτός της περιοχής μας στο πρώτο μέρος. Εμείς αντίθετα, είχαμε το δοκάρι, άλλη μία καλή ενέργεια και το γκολ που φυσικά προήλθε από πίεση.

Το κλειδί στη φάση του πρώτου γκολ δεν είναι τόσο το κλέψιμο του Σάμαρη όσο η γρήγορη επαφή του Σαμαρά με την μπάλα που έβγαλε άμεσα τετ-α-τετ τον Σάμαρη.

Εντυπωσιακή Ελλάδα

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα μας με εντυπωσίασε. Παρότι δώσαμε περισσότερο χώρο στον αντίπαλο, δεν απειληθήκαμε. Αυτή τη φορά είχαμε τον κατάλληλο παίκτη που μπορούσε να κουβαλήσει την μπάλα όταν την κερδίζαμε και αυτός ήταν ο Χριστοδουλόπουλος. Ο Λάζαρος μας έδωσε τη δυνατότητα να τρέξουμε με την μπάλα και να την μεταφέρουμε στο αντίπαλο μισό.

Είπαμε επίσης πολλά στα προηγούμενα ματς για τον Χολέμπας. Πρέπει σήμερα να τον επιβραβεύσουμε γιατί έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Στο γκολ που δεχθήκαμε ο Τοροσίδης κάνει μία αμυντική αδράνεια. Βγαίνει ο Μανωλάς, πολύ σωστά, να μαρκάρει. Ο Τόρο παρασύρεται από την μπάλα και δεν πηγαίνει πάνω στον Ζερβίνιο και έτσι έρχεται το γκολ.

Το πέναλτι κατά την άποψή μου θα μπορούσε να δοθεί. Αν δείτε το πίσω ριπλέι ο αμυντικός της Ακτής βρίσκει τον Σαμαρά ο οποίος χάνει την ισορροπία του. Και αυτή ακριβώς η επαφή δεν του επιτρέπει να φτάσει στην μπάλα και να σουτάρει. Δεν είναι κλασική περίπτωση βέβαια.

Το πιο θετικό είναι πάντως ότι οι παίκτες μας έδειξαν να το απολαμβάνουν και να δείχνουν πιο απελευθερωμένοι. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά! Κάνουμε συχνά εμείς οι απέξω σκληρή κριτική αλλά αν η κριτική είναι επικοδομητική δεν κάνει κακό.

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι Ελληνας.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

Σάντος: "Βγείτε στους δρόμους"

News 24/7

24MEDIA NETWORK