Και τα κομπιούτερ θέλουν... συντήρηση

H κουβέντα σχετικά με το κατά πόσο χρειάζονται ανάσες κάποιοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δίνει και παίρνει τις τελευταίες μέρες με αφορμή την εμφάνιση του Γιάκομπ Γιόχανσον -και- στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Και τα κομπιούτερ θέλουν... συντήρηση
Γιόχανσον-ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τραυματισμός του Μπρούνο Ζουκουλίνι την περασμένη εβδομάδα έβαλε δύσκολα στον Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος είδε να γίνεται… θρύψαλα η επιθυμία για ροτέισον ανάμεσα στα χαφ του, προκειμένου να αποφορτίζονται και να παίρνουν ανάσες ενδιάμεσα στις μεγάλες απαιτήσεις και τα πολλά τρεξίματα.

Ενόψει του αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στράβωσαν όλα ως προς αυτό το ζήτημα αφού υπήρχαν μόλις δύο διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές για να καλύψουν τις τρεις θέσεις στο 4-3-3 του Ουρουγουανού τεχνικού. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο η ΑΕΚ υστέρησε στο ματς με τους "πράσινους" και έμεινε μακριά από τα συνηθισμένα στάνταρ της.

Στον αγώνα ειδικών συνθηκών της περασμένης Κυριακής τον σταυρό σήκωσαν αυτοί που… έμειναν πίσω και πήραν κανονικά θέση στην ενδεκάδα, ωστόσο τα πράγματα -ίσως και αναμενόμενα- δεν πήγαν καλά. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα του Γιάκομπ Γιόχανσον στο ματς, ο οποίος έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ με πάρα πολλά λάθη και εμφανώς κουρασμένος.

Μέχρι τώρα ακόμα και στην κακή του μέρα ο Σουηδός, είχε την ικανότητα να διασωθεί με αξιοπρεπή εμφάνιση, ωστόσο στο ματς με τον Παναθηναϊκό αυτό δε συνέβη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να υστερήσει. Ελαφρυντικό για την κακή παρουσία του Σουηδού ήταν η γενικότερη μετριότατη εμφάνιση των παικτών της "Ένωσης" που δεν δημιουργούσαν περιθώριο ελεύθερης πάσας και πολλές φορές δυσκόλευαν παρά διευκόλυναν την κατάσταση. Βέβαια σε κάθε περίπτωση ο Γιόχανσον δεν είναι αυτός που συνήθισε η ΑΕΚ, και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ζήτημα.

Είναι εμφανές ότι ο Σουηδός μέσος της ΑΕΚ έχει κουραστεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια, για αυτό τον αντικατέστησε ο Πογιέτ στο ματς με τον Παναθηναϊκό περνώντας στον αγώνα τον -χωρίς αγωνιστικό ρυθμό- Τζανετόπουλο σε μία θέση που είχε να παίξει αρκετό καιρό.

Βέβαια, από εδώ και πέρα η κατάσταση στρώνει για τον προπονητή της «Ένωσης» αφού οι λύσεις στα χαφ γίνονται ξανά περισσότερες από δύο (που ήταν την περασμένη Κυριακή). Αυτό γιατί επιστρέφει ο Πέτρος Μάνταλος ενώ σε κανονικό πρόγραμμα προπονείται τις τελευταίες μέρες και ο Μιγκέλ Κορδέρο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα από μία διάταση.

Ενδεχομένως ο Πογιέτ να προχωρήσει σε κάποιο ροτέισον, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί με μεγαλύτερη σιγουριά τις επόμενες μέρες, ή τις επόμενες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα όταν θα... μαλακώσει και το πρόγραμμα της ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK