“Καίει” τον Ροναλντίνιο στο βιβλίο του ο Φερναντέζ
Πολλά ράμματα για τη...γούνα του Ροναλντίνιο έχει στο βιβλίο του ο Λουίς Φερναντέζ. Ο Γάλλος τεχνικός, προπονητής του Βραζιλιάνου σταρ στην Παρί Σεν Ζερμέν (τη διετία 2001-03), αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για τις συνήθειες του παίκτη αλλά και για την αδυναμία του στο ωραίο φύλο.
για τη…γούνα του Ροναλντίνιο έχει στο βιβλίο του ο
Λουίς Φερναντέζ. Ο Γάλλος τεχνικός, προπονητής του Βραζιλιάνου σταρ στην
Παρί Σεν Ζερμέν (τη διετία 2001-03), αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για τις συνήθειες του παίκτη αλλά και για την αδυναμία του στο ωραίο φύλο.
Αρχικά, η κριτική του Φερνάντεζ επικεντρώθηκε στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι: « Όταν ήρθε στην Παρί δεν ήξερε να παίζει για την ομάδα, δεν είχε πειθαρχία και καμία ιδιαίτερη συγκέντρωση στην τακτική. Κοντά μας τα έμαθε όλα. Ακόμα και ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, προπονητής τότε στη Βραζιλία, με ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκανε. Όπως θα θυμάστε, ο Ροναλντίνιο ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στο Μουντιάλ του 2002 και η Βραζιλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου».
Στη συνέχεια ο Γάλλος προπονητής έγινε πιο…αποκαλυπτικός: « Στις αποστολές ανέβαζε πάντα γυναίκες στο δωμάτιό του. Και πολλές φορές ξενυχτούσε στα κλαμπ. Οι συμπαίκτες του διαμαρτύρονταν. Το πρόβλημα είναι ότι αν και τότε με έλεγαν τρελό που δεν τον έβαζα να παίζει, τώρα όλοι ρωτούν αν αξίζει τον κόπο να επενδύσει κανείς σε αυτόν».
Και ο Φερνταντέζ συνεχίζει: « Όταν ένας σπάει τους κανόνες και στον ελεύθερο χρόνο του φέρνει γυναίκες στο ξενοδοχείο, τι μπορείς να κάνεις; Να κλείσεις τα μάτια; Μετά θα έρθουν οι άλλοι και θα σου πουν «αν βγουν όλα αυτά στον τύπο τι θα πουν οι δικές μας γυναίκες;».
Συμπερασματικά, ο πρώην προπονητής του «Ρόνι», σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα αυτή τη φορά, τόνισε: « Ποτέ δεν αμφέβαλλα για το ταλέντο του. Αλλα όταν αφήνεις την ενέργειά σου έξω, δεν μπορείς να τα δώσεις όλα στο γήπεδο. Μόνο εγώ ήμουν εναντίον του. Ολοι τον προστάτευαν και τον υπερασπίζονταν. Δεν μπορούσαν όμως να περάσουν τα καπρίτσια του γιατί, εκτός από αυτόν, υπάρχει και μία ομάδα».
Πάντως, αν κρίνουμε από το βίντεο που ακολουθεί, ο Ροναλντίνιο δεν τα κατάφερε άσχημα στην Παρί…