"Καλή χρονιά" θα πουν οι μάρτυρες του "koriopolis"

Μετ' εμποδίων συνεχίζεται η δίκη, στις 13/12 θα αποφασιστεί η τύχη της παράστασης πολιτικής αγωγής του δημοσίου για τα 30.3 εκατομμύρια ευρώ.

"Καλή χρονιά" θα πουν οι μάρτυρες του "koriopolis"

Με ρυθμούς πιο αργούς και από χελώνας συνεχίζεται η δίκη του "koriopolis" (των "στημένων" αγώνων του 2011 δηλαδή) που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συνεδριάσεις στο Εφετείο και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η κατάθεση των 65 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ αν προστεθούν οι 84 κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες υπεράσπισης που θα έχει ο κάθε κατηγορούμενος, γίνεται αντιληπτό ότι η δίκη θα αργήσει πάρα πολύ να τελειώσει.

Η τελευταία συνεδρίαση έγινε το πρωί της Δευτέρας 5/12, στη διάρκεια της οποίας οι συνήγοροι των "84" τοποθετήθηκαν στην παράσταση πολιτικής αγωγής που έχει κάνει το δημόσιο ζητώντας την ενοχή των κατηγορουμένων. Επίσης, ζητάει συνολικά 30.3 εκατ. ευρώ (από όσους κριθούν ένοχοι δηλαδή) ως ηθική ικανοποίηση για τη βλάβη που υπέστη ο ΟΠΑΠ από το σκάνδαλο, το 2011, όταν ο οργανισμός δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί ακόμη. Συνεπώς η βλάβη ήταν για το δημόσιο, όπως ειπώθηκε.

Στις 13/12 θα κάνει την αγόρευση της η εισαγγελέας έδρας και θα πάρει την απόφαση του το δικαστήριο επί της παράστασης πολιτικής αγωγής του δημοσίου και η κατάθεση των μαρτύρων θα αρχίσει τον Ιανουάριο, μήνα στον οποίο έχουν προγραμματιστεί τρεις συνεδριάσεις στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Εξάλλου, έγινε δεκτή η ένσταση ενός εκ των 84 κατηγορούμενων και συγκεκριμένα του ποδοσφαιριστή Άλβες, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κλητευθεί νόμιμα. Η υπόθεση του θα διαχωριστεί και θα γίνει εκ νέου η κλήτευση του.

24MEDIA NETWORK