Καληνύχτα Ζενίτ, καλημέρα Αιγάλεω

Καληνύχτα Ζενίτ, καλημέρα Αιγάλεω

Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης


Η πολύτιμη "λευκή" ισοπαλία που απέσπασε η ΑΕΚ στην Αγία Πετρόπουλη κόντρα στη Ζενίτ, της χαρίζει αναμφίβολα το... πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στο περιβάλλον, όμως, της ομάδας (συζητήσεις προπονητή και παικτών), οι θριαμβολογίες περιττεύουν, αφού όλοι γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι η Ζενίτ, ειδικά αν τις δοθούν ελεύθεροι χώροι προκειμένου να αναπτύξει ταχύτατες αντεπιθέσεις. Εξάλλου, το 0-0 δεν είναι ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει, πριν από τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε δεκαπέντε βράδια, την παρουσία των "κιτρινόμαυρων" στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Ακόμα πάντως και έτσι να ήταν, στο "Δικέφαλο" έχουν αρχίσει να σκέπτονται το προσεχές ματς του πρωταθλήματος με το Αιγάλεω την Κυριακή, την έκβαση του οποίου θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, εκτός του ότι το συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα αποτελεί μόνιμο "βραχνά" των... μεγάλων, οι παίκτες της ΑΕΚ θα είναι... φορτωμένοι με επιπλέον κούραση από την ταλαιπωρία του πολύωρου ταξιδιού. Η πτήση από Ρωσία είχε τρίωρη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η αποστολή της ομάδας να φτάσει στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής και οι παίκτες να έχουν μόλις λίγες ώρες για να ξεκουραστούν.

Ενημέρωση για τα εισιτήρια



Θέλοντας ναενημερώσει όλους όσους αποφασίσουν ναπάνε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για το ματς με το Αιγάλεω, η διοίκηση της ΑΕΚ προτείνει να προμηθευτούν εισιτήρια πριν από την σέντρα του αγώνα διότι ενδέχεται να δημιουργηθούν ουρές έξω από τις θύρες. Όποτε όσοι πιστοί προσέλθετε στα σημεία πώλησης των εισιτηρίων είτε την Πέμπτη, είτε την Παρασκευή: α) στον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Λεωφόρο Ειρήνης (11:00-18:00), β)στο κατάστημα ΑΕΚ Shop στο Μαρούσι (Π.Π 9:00-21:00, Σάβ.: 9:00-18:00, γ) στο τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων του ΟΑΚΑ κάτω από την εξέδρα των επισήμων- 11:00-17:00)
Το απόγευμα της Παρασκευής (16:30) έχει προγραμματιστεί προπόνηση, όπου ο Φερνάντο Σάντος θα επιδιώξει να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες που παρουσίασε το "κιτρινόμαυρο" σύνολο στην αναμέτρηση της Πέμπτης. Μπορεί τοκεντρικό αμυντικόδίδυμο Τσιρίλο-Αλεξόπουλος να λειτούργησε -σε μεγάλο βαθμό- άψογα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τους επικίνδυνους Κερζάκοφ και Αρσάβιν, όμως η επιθετική δυσλειτουργία της ομάδας, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται ευκαιρία στην αντίπαλη περιοχή, προβληματίζει έντονα τον Πορτογάλο.

Ενδέχεται μάλιστα να υπάρξουν ιδιαίτερα μαθήματα στις δύο προπονήσεις που απομένουν μέχρι την κυριακάτικη αναμέτρηση για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η εν λόγω αδυναμία. Στην ΑΕΚ δεν θέλουν στα δύο προσεχή παιχνίδια πρωταθλήματος (Αιγάλεω, Λάρισα)να πάρουν ισάριθμες νίκες, οι οποίες εκτός από πολύτιμους βαθμούς θα δώσουν το… σύνθημα στους φιλάθλους να γεμίσουν το ΟΑΚΑ στη ρεβάνς με τη Ζενίτ.

Τελειώνει του Δέλλα που προπονήθηκε την Παρασκευή.

Μέσα στο επόμενο διήμερο (Σαββατοκύριακο)αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του Τραϊανού Δέλλα. Όπως έχει γραφεί στο παρελθόν, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την ΑΕΚ, με τις τυπικές λεπτομέρειες να απομένουν για να ολοκληρωθείτο αίσιον τηςυπόθεσης.

Στην προπόνηση της Παρασκευής οι παίκτες της ΑΕΚ ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Τζιωρτζόπουλος, Χιώτης και Κονέ. Ο Δέλλας πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση κάτι που βέβαια αποδεικνύει ότι η ανακοίνωση της μεταγραφής είναι θέμα χρόνου.


***Γενέθλια έχει το Σάββατο ο Ντέμης Νικολαϊδης ο οποίος κλείνει τα32 του χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK