"Καλπασμός" Κυπαρίσση και Λάρισας

Την ημέρα που συμπλήρωσε 400 συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες ο Θωμάς Κυπαρίσσης…κέρασε με γκολ. Ο 35χρονος επιθετικός οδήγησε την Λάρισα στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του στο νικηφόρο 2-1 επί του Ατρόμητου. Οι Περιστεριώτες έφθαναν πιο εύκολα στην δημιουργία ευκαιρίας, αλλά υπολόγισαν χωρίς τον εξαιρετικό Κοτσόλη. Εξαιρετική, για ακόμα μία φορά, η παρουσία των φίλων των Θεσσαλών στο γήπεδο, με τον Σίσιτς να τους ανταμοίβει με μία…κόκκινη, στην πρώτη του συμμετοχή στην Α’ Εθνική.

"Καλπασμός" Κυπαρίσση και Λάρισας

Την ημέρα που συμπλήρωσε 400 συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες ο Θωμάς Κυπαρίσσης…κέρασε με γκολ. Ο 35χρονος επιθετικός οδήγησε την Λάρισα στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του στο νικηφόρο 2-1 επί του Ατρόμητου. Οι Περιστεριώτες έφθαναν πιο εύκολα στην δημιουργία ευκαιρίας, αλλά υπολόγισαν χωρίς τον εξαιρετικό Κοτσόλη. Πολύ καλή, για ακόμα μία φορά, η παρουσία των φίλων των Θεσσαλών στο γήπεδο, με τον Σίσιτς να τους ανταμοίβει με μία…κόκκινη, στην πρώτη του συμμετοχή στην Α’ Εθνική.

O Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με δύο επιθετικούς, τους Κυπαρίσση και Γαβριλόπουλο, που υποστηρίζονταν από τους Αλωνεύτη και Σέρμπαν, όσον αφορά την δημιουργία φάσεων.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν πληθώρα απουσιών, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παράσχος να αναγκαστεί να προβεί σε μερικές αλλαγές. Ο Καραδήμος πήρε την θέση του Γελαδάρη στα αριστερά της άμυνας, έχοντας δίπλα τους Παππά και Μικέ, που είχαν χάσει τον μόνιμο παρτενέρ τους, Βαγγέλη Ντάγκα, ο οποίος είναι τραυματίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Περιστεριώτες αγωνίστηκαν με έναν επιθετικό στην κορυφή, ο οποίος ήταν ο Νίκος Σκαρμούτσος. Ηταν η πρώτη φορά που ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος κάθησε στον πάγκο, αν και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Από τα πρώτα λεπτά η κατοχή της μπάλας και η διάθεση δημιουργίας φάσεων άνηκαν στους γηπεδούχους. Παρ’ αυτά οι τελικές προσπάθειες τους και οι πάσες δεν ήταν αρκετές για να επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα.

Eμμένοντας στην αμυντική τακτική τους οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να πιάσουν εν υπνώσει το…αλογάκι. Σε μία αντεπίθεση από δεξιά ο Σκαρμούτσος πάτησε στον Παππά, αυτός έκανε την σέντρα, αλλά η προβολή του Κορακάκη κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτσόλη.

Με μία αδύναμη κεφαλιά του Γαβριλόπουλου απάντησαν οι Θεσσαλοί, αλλά ο Μιχαηλίδης δεν είχε πρόβλημα, όπως και σε ένα σουτ του Βέλα Τζούνιορ στο 34’. Το κέντρο της Λάρισας δεν έβρισκε κενά στην αντίπαλη άμυνα και έτσι οι καλές ευκαιρίες αποτελούσαν είδος προς εξαφάνιση.

Tελικά και η δεύτερη κλασική ευκαιρία άνηκε στον Ατρόμητο, που λίγο έλειψε να «χτυπήσει» στις καθυστερήσεις. Ένα φάουλ του Καραδήμου βρήκε τον Δήμο αμαρκάριστο, αλλά η γυριστή κεφαλιά του προστέθηκε στις εντυπωσιακές επεμβάσεις που έχει κάνει εώς τώρα στο πρωτάθλημα ο Στέφανος Κοτσόλης, με το πρώτο μέρος να μένει στο μηδέν.

Λίγο έλειψε να ξεκινήσει με γκολ η επανάληψη. Ο Νταμπίζας δεν απομάκρυνε έγκαιρα την μπάλα και οι παίκτες του Ατρόμητου βρέθηκαν μόνοι στην περιοχή, αλλά αδράνησαν και το 0-1 δεν έγινε. Στην επόμενη φάση ο Μπαχράμης απάντησε, χωρίς ωστόσο να χριστεί και αυτός σκόρερ.

Η Λάρισα άλλαξε τα πλάνα της στο 55’ με τον Σπάσιτς να μπαίνει για να φρεσκαριστεί η επιθετική γραμμή. Παρά ταύτα ο Ατρόμητος…ανανεώθηκε και για τρίτη φορά στον αγώνα έφθασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Σε αντίθεση με τις άλλες δύο η σέντρα του Καραδήμου πέρασε στο ύψος της περιοχής και ο Κατεμής αξιοποίησε τα δυνατά του πόδια, τα οποία έστειλαν την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κοτσόλη, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν το προβάδισμα με 0-1.

Mία διακοπή του αγώνα έδωσε ανάσες στους δύο αντιπάλους, με τους γηπεδούχους να ωφελούνται περισσότερο. Ο Καλατζής πέρασε στην θέση του Γαβριλόπουλου και στην πρώτη επαφή με την μπάλα την έστειλε στην περιοχή, όπου ο πολύπειρος Κυπαρίσσης δεν συγχώρησε το κενό στο ύψος του πέναλτι και με γυριστικό σουτ έβαλε…φωτιά στις κερκίδες του «Αλκαζάρ» κάνοντας το 1-1.

Παρά το σχετικό…σοκ οι παίκτες του Παράσχου είχαν την δυνατότητα να ξαναπεράσουν μπροστά στο σκορ, αλλά η ετοιμότητα του Κατσόλη αποδείχθηκε και στην φάση του 74’, όταν σε σουτ του Κατεμή από κοντά έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

H τιμωρία για τους Περιστεριώτες είχε και πάλι τους ίδιους δράστες. Ο Καλατζής βρέθηκε στην περιοχή και ρόλαρε υπέροχα πάνω στο σώμα του Μικέ, ο Μιχαηλίδης έδιωξε την προσπάθεια του, αλλά ο Κυπαρίσσης βρέθηκε διαγώνια από το τέρμα και με βολέ έφερε…τούμπα τον αγώνα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

O Παράσχος αντέδρασε αμέσως και με διαφορά επτά λεπτών πέρασε τους Ντόε και Ζαχαρόπουλο στον αγώνα. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο νεαρός Σίσιτς που είχε μπει νωρίτερα και κατάφερε να αποβληθεί στο 88’, στην παρθενική του παρουσία στην Α’ Εθνική. Η τελευταία προσπάθεια του Μανίκα βρήκε τον Κοτσόλη σε σωστή θέση και έτσι οι «βυσσινί» έφθασαν στην τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.


Oι συνθέσεις: Λάρισα: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (55' Σπάσιτς), Σίμος, Νταμπίζας, Διγκόζης, Σέρμπαν, Μπαχράμης, Βέλα Τζούνιορ, Αλωνεύτης (76' Σίσιτς), Κυπαρίσσης, Γαβριλόπουλος (68' Καλατζής)

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Παππάς, Μικές (87' Ντόε), Γεωργίου, Σωτήρχος (80' Ζαχαρόπουλος), Κατεμής, Δήμος (63' Μανίκας), Κορακάκης, Κούτσης, Καραδήμος, Σκαρμούτσος


Διαιτητής: Νικολαϊδης
Γκολ:69', 79' Κυπαρίσσης - 57' Κατεμής
Κίτρινες: Μπαχράμης, Σίσιτς (2) - Κούτσης, Καραδήμος, Σκαρμούτσος
Κόκκινες: Σίσιτς
Εισιτήρια: 7983
Εισπράξεις: 85.510




News 24/7

24MEDIA NETWORK