Καμερούν - Κροατία 0-4 (VIDEO)

Μια αψυχολόγητη ενέργεια του Σονγκ στο 40ο λεπτό άφησε το Καμερούν με 10 παίκτες και στη συνέχεια η Κροατία έκανε πάρτι, φτάνοντας σε ευρεία νίκη με 4-0, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Όλιτς (11'), Πέρισιτς (48') και Μάντζουκιτς (61', 73') τα γκολ των Κροατών.

Καμερούν - Κροατία 0-4 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες του αγώνα

Καμερούν - Κροατία 0-4 (VIDEO)

Εικόνα του αγώνα

Το αναγνωριστικό παιχνίδι διήρκεσε ελάχιστα στο ματς, αφού οι Κροάτες φρόντισαν να επιβάλουν από νωρίς τον ρυθμό τους στον αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 11ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Όλιτς, μετά από πάσα πάρε-βάλε του Πέρισιτς.

Το τέρμα αυτό έφερε σε θέση οδηγού τους Κροάτες την ώρα που οι Καμερουνέζοι προσπαθούσαν δειλά να κερδίσουν μέτρα και να φτάσουν απειλητικά στην περιοχή του Πλετίκοσα. Ο Άλεξ Σονγκ όμως ενήργησε απερίσκεπτα στο 40ο λεπτό του αγώνα όταν χωρίς να συντρέχει λόγος χτύπησε με την γροθιά του στην πλάτη τον Μάντζουκιτς με τον Πορτογάλο διαιτητή, Πέδρο Προένσα να βλέπει το περιστατικό και να τον αποβάλει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία με παίκτη παραπάνω είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες να εκτοξεύσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Το 2-0 έγινε με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος, όταν ο Πέρισιτς από δημιουργός έγινε σκόρερ και με σουτ από πλάγια θέση έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μάντζουκιτς, ο οποίος στο 61' έκανε το 3-0 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πράνιτς, ενώ ο ίδιος παίκτης με κοντινό πλασέ μετά από ασταθή απόκρουση του Ιτάνζ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 73'.

Μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών η Κροατία είχε τς ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ με σημαντικότερη αυτή του Ράκιτς λίγο πριν από την εκπνοή.

MVP

Αν γινόταν να μοιραστεί στη μέση το βραβείο του MVP θα το έπαιρναν οι Πέρισιτς και Μάντζουκιτς. Ο πρώτος έβγαλε μία ασίστ και έβαλε το δεύτερο γκολ, ενώ ο Μάντζουκιτς πέτυχε τα δύο τελευταία γκολ της ομάδας του, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Καμερούν. Στο νήμα όμως φαίνεται πως ο Μάντζουκιτς κερδίζει τον συμπαίκτη του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σονγκ ήταν ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο το Καμερούν δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς. Η ενστικτώδης αντίδρασή του να χτυπήσει τον Μάντζουκιτς όταν ο Κροάτης προσπάθησε να πάρει καλύτερη θέση κάπως άγαρμπα, στέρησε από την αφρικανική ομάδα τη δυνατότητα να παραμείνει ανταγωνιστική μέχρι το τέλος.

Σχόλιο

Από τη μια μια ομάδα με αρχή και τέλος και από την άλλη ένα σύνολο παικτών δίχως αρχή, μέση και τέλος που είδε τη διοργάνωση ως αγγαρεία. Από την ημέρα που οι παίκτες του Καμερούν εκβίασαν αρνούμενοι να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για Βραζιλία, προκειμένου να πάρουν τα χρωστούμενα από πριμ, φάνηκε πως οι διεθνείς της ομάδας έβλεπα το Παγκόσμιο Κύπελλο ως μπίζνα και τίποτα παραπάνω. Κόντρα στην Κροατία ο πολύς Σονγκ νόμιζε ότι έπαιζε σε αλάνα χτυπώντας τον Μάντζουκιτς πισώπλατα, ενώ λίγο πριν από την εκπνοή, ο Ασού Εκοτό κουτούλησε τον Μουκαντζό. Πρόκειται για δύο περιστατικά που αποδεικνύουν πως ο καθένας στην ομάδα έπαιζε για πάρτη του και όχι για το σύνολο. Η Κροατία μετά την πρεμιέρα κόντρα στους διοργανωτές όπου είχε πολύ καλή παρουσία παρά την ήττα, έδειξε σε ένα ακόμη ματς ότι είναι ομάδα που βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας στόχους, με παίκτες που θα κάνουν ότι είναι εφικτό για να τους επιτύχουν.

Οι συνθέσεις:

Καμερούν: Ιτάντζ, Μ'Μπιά, Σετζού (46' Νουνκέ), Ν'Κουλού, Ασού-Εκοτό, Ματίπ, Σονγκ, Ενό, Μουκαντζό, Τσουπό-Μοτίνγκ (75' Σαλί), Αμπουμπακάρ (70' Γουεμπό).

Κροατία: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Σαμίρ (72' Κόβατσιτς), Πέρισιτς (78' Ρέμπιτς), Όλιτς (69' Εντουάρντο), Μάντζουκιτς.

Το vine του αγώνα

Ο Άλεξ Σονγκ έδρασε αψυχολόγητα στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης και χτύπησε εκτός φάσης τον Μάντζουκις, ενέργεια που τιμωρήθηκε από τον Προένσα.

Το γράφημα του αγώνα

Ο Ντέγιαν Λόβρεν έκοβε και "έραβε" στην άμυνα της Κροατίας. Μετά από 78 λεπτά αγώνα είναι 100% ευστοχία στις πάσες του, ενώ δημιούργησε και μία ευκαιρία για γκολ.

Καμερούν - Κροατία 0-4 (VIDEO)

Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK