«Καμπανάκι» από τον Λεμονή
Αναμενόμενο ήταν πως στον Τάκη Λεμονή δεν θα άρεσαν ορισμένα στοιχεία της ομάδας του, από τα δύο φιλικά με τον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό. Κι όταν την Κυριακή, υπάρχει οριστικά πλέον το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ως δεδομένα, μετά την απουσία του Τζόρτζεβιτς και αυτή του Ραούλ Μπράβο, είναι λογικό να χτυπήσει… καμπανάκι. Ο 47χρονος προπονητής έτσι, στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης, έκανε συστάσεις στους παίκτες του, όσον αφορά στην αμυντική τους λειτουργία.
έκανε συστάσεις στους παίκτες του, όσον αφορά στην αμυντική τους λειτουργία.
Άλλωστε, ο Λεμονής δεν πιστεύει πως είναι θέμα της άμυνας, τα γκολ που δέχεται η ομάδα. Εκτιμά ότι το πρόβλημα αρχίζει από πιο μπροστά, όχι μόνο στη μεσαία γραμμή, αλλά και την επίθεση. « Αν θέλουμε να κερδίζουμε και να προχωράμε, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το επιθετικό παιχνίδι. Χρειάζεται να έχουμε ισορροπία τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά», τους είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Και ένας παίκτης εάν δεν ακολουθήσει το αμυντικό παιχνίδι της υπόλοιπης ομάδας, τότε δημιουργείται πρόβλημα».
Τα «ερυθρόλευκα»
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στην Σεβίλλη για τον τραγικό χαμό του ποδοσφαιριστή της, Αντόνιο Πουέρτα.
Πρεμιέρα και για την ομάδα νέων το Σάββατο. Στις 11 :00 οι «ερυθρόλευκοι», ενδεχομένως και με βοήθεια από παίκτες της πρώτης ομάδας, θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στην Παιανία.
Στα αυτιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού, φτάνουν κάποιες πληροφορίες πως ο πιτσιρικάς Γιάννης Παπαδόπουλος του Ηρακλή, θέλει πολύ να μετακομίσει στον Πειραιά. Αναμένονται οι εξελίξεις…
Τελικά δεν κατάφερε να στεριώσει στον Ολυμπιακό ο Κλέοπας Γιάννου. Είχε την αγάπη του κόσμου, οπαδός άλλωστε του συλλόγου, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Κατά τα άλλα, όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Μπράβο στο κέντρο της άμυνας, δύο πράγματα έχει στο μυαλό του ο προπονητής του Ολυμπιακού. Το ένα είναι ο Ζεβλάκοφ και το άλλο, αυτό που είχε από την αρχή, όταν «έχτιζε» αυτή την ομάδα, με τον Ζούλιο Σέζαρ. Αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις προπονήσεις των επόμενων ημερών, αφού άγνωστο είναι τι θα κάνει και για την αριστερή πλευρά. Δεν είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πάει με τον Λούα Λούα αριστερά, δεν αποκλείεται τελικά να τον κρατήσει στην επίθεση. Ίσως αλλάξει και σύστημα, ίσως δεν πάει με το 4-5-1. Όλα αυτά, όμως, θα φανούν στις επόμενες προπονήσεις.
Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ
Την Πέμπτη όπως είναι φυσιολογικό, τα βλέμματα και το μυαλό όλων, θα είναι στραμμένα στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, θα υπάρξει και αλλαγή στην προπόνηση. Ως τώρα άρχιζαν συνήθως στις 19:00 αλλά και για τηλεοπτικούς λόγους (για να μιλήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στα κανάλια που καλύπτουν τη διοργάνωση), η προπόνηση της Πέμπτης θα αρχίσει στις 18:00.
Τώρα, για το τι θέλει ο καθένας είναι μεγάλη κουβέντα αλλά και πολύ σχετική ταυτοχρόνως. Και τι να πει κανείς δηλαδή, για ένα θεσμό που ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Να παίρνει για παράδειγμα δύο ισοπαλίες πέρσι, σε Ρώμη και Ντόνετσκ και εντός να μην μπορεί να κάνει νίκη και να παίρνει ένα βαθμό.
Φιλικό με Ερυθρό Αστέρα
Οριστικοποιήθηκε το φιλικό του Ολυμπιακού για τους πληγέντες της Ζαχάρως, αφού όπως είχε γίνει γνωστό, οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να προβούν σε μία τέτοια ενέργεια. Έτσι, μετά και από κινήσεις του Ίλια Ίβιτς, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Βελιγραδίου θα έρθει στην Ελλάδα γι’ αυτό το φιλικό και από πολλούς θεωρείται η καλύτερη επιλογή. Ο Ερυθρός Αστέρας άλλωστε, δεν κατάφερε για μία ακόμη χρονιά να μπει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι έτσι θα συνεχίσει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Έξτρα προπόνηση έκανε την ημέρα του ρεπό ο Ραούλ Μπράβο και το επόμενο πρωί την… πλήρωσε με τον τραυματισμό. Έτσι, θα χάσει και την ευκαιρία να παίξει στο πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα ο Ισπανός.