Kαμπανάκι Σάντος στους παίκτες

Kαμπανάκι Σάντος στους παίκτες

Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης
Αν και η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε στο "Αλκαζάρ", δηλαδή τους τρεις βαθμούς, ο Φερνάντο Σάντος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Ετσι λοιπόν στην προπόνηση της Δευτέρας ο Πορτογάλος τεχνικός χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου στους ποδοσφαιριστές του με μία 40λεπτη ομιλία.

Ο Σάντος συγκεκριμένα ανέφερε: " Είμαι ευχαριστημένος μόνο από το αποτέλεσμα. Η αγωνιστική εικόνα σας με προβλημάτισε. Από τα 90 λεπτά του παιχνιδιού, μόνο τα 20 παίξατε όπως θέλω. Σε αυτό το διάστημα πετύχατε και το γκολ. Στη συνέχεια οπισθοχωρήσατε αδικαιολόγητα. Ποιος σας είπε να το κάνετε αυτό;".

Στη συνέχεια βέβαια ο Πορτογάλος τεχνικός εντόπισε και τα θετικά στοιχεία της εμφάνισης της ΑΕΚ στο "Αλκαζάρ" λέγοντας: " Στην άμυνα ήσασταν άψογοι. Μπράβο σας. Πετύχαμε το στόχο μας. Το ματς αυτό έμοιαζε με αυτό που έρχεται με τη Ζενίτ στο οποίο θα δεχτούμε αρκετή πίεση".

Άλλο ένα "θερμό" τετ-α-τετ είχε ο Ντέμης Νικολαϊδης με μέλη της Ορίτζιναλ. Μετά το ματς στη Λάρισα, στο Καραβόμυλο, όπου η ομάδα σταμάτησε για φαγητό, οπαδοί πλησίασαν τον πρόεδρο της ΑΕΚ και του μίλησαν για τα τελευταία γεγονότα (επεισόδια στο Περιστέρι κτλ). Ο Νικολαϊδης από την πλευρά του υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με τη βία σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται η ΑΕΚ.

Ουσιαστικά με όσα είπε, ο Σάντος θέλησε να προειδοποιήσει τους παίκτες για τους κινδύνους του ματς με τους Ρώσους. Ο προπονητής της ΑΕΚ δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο από το βράδυ της Τρίτης.

Χρήσιμα συμπεράσματα βέβαια μπορούν να εξαχθούν όμως και από μία ομιλία του Σάντος πριν από το παιχνίδι με τη Λάρισα. Βλέποντας τους παίκτες του αγχωμένους ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΚ θέλησε να τους αποφορτίσει: «Βλέπω να έχετε άγχος και δεν καταλαβαίνω γιατί. Φέτος υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για το πρωτάθλημα, οι φίλαθλοι θέλουν πάντα νίκες αλλά εγώ δεν σκέφτομαι έτσι. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη δουλειά μας και δεν πρέπει να αλλάξει ο προσανατολισμό μας. Μην ανησυχείτε, θα πάμε ψηλά με τον τρόπο που δουλεύουμε» τόνισε με νόημα ο Σάντος.

ΟΚ ο Λύμπε


Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Ζενίτ για το Κύπελλο UEFA. Ο αγώνας αποτελεί σταθμό για την φετινή πορεία της Ενωσης καθώς σε περίπτωση πρόκρισηςη ομάδα θα ωφεληθεί πολλαπλά. Αγωνιστικά, η ψυχολογία των παικτών θα ενισχυθεί εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ οικονομικά, η ΠΑΕ θα βάλει αρκετές χιλιάδες ευρώ στα ταμεία της από τα παιχνίδια των ομίλων στο UEFA.

Στα αγωνιστικά νέα, το σημαντικό για το Σάντος είναι ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος προπονήθηκε χωρίς προβλήματα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του. Ο Σαπάνης ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς όπως και οι Δέλλας, Τζιωρτζόπουλος που ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα. Ο Μόρας προπονήθηκε μόνος του, ο Κομβολίδης ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας ενώ τέλος ο Κονέ προπονήθηκε κανονικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK