Καντονά για Πλατινί: "Είναι ένας πολιτικός σαν όλους τους άλλους"

Ο Ερίκ Καντονά δεν δίστασε να καυτηριάσει τη στάση που διατηρεί ως πρόεδρος της UEFA ο Μισέλ Πλατινί.

Καντονά για Πλατινί: "Είναι ένας πολιτικός σαν όλους τους άλλους"

Ο 48χρονος σήμερα παλαίμαχος Γάλλος διεθνής, με αφορμή το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε για το Μουντιάλ με τον τίτλο "Looking for Rio" επέκρινε τον άλλοτε προπονητή του στην εθνική για το γεγονός ότι ζήτησε από το βραζιλιάνικο λάό να σταματήσει τις διαδηλώσεις στη διάρκεια των αγώνων.

" Ο κόσμος πρέπει να ακουστεί", υποστήριξε ο Καντονά, επικρίνοντας τον συμπατριώτη του για τις απόψεις, ενώ αναφέρθηκε στον ανοικτό πόλεμο που έχει με τον Σεπ Μπλάτερ με επίκεντρο την προεδρία της FIFA.

" Θέλει να γίνει πρόεδρος, ο Μπλάτερ θέλει να μείνει. Ο Μπλάτερ παραδέχεται ότι το Κατάρ είναι μια κακή ιδέα, αλλά λέει ότι ήταν ιδέα του Πλατινί. Κάποιοι κριτικάρουν το Μουντιάλ στο Κατάρ, άλλοι αυτό της Βραζιλίας. Ο Πλατινί ήταν εκείνος που έδωσε το Ευρωπαϊκό U21 στο Ισραήλ, στο οποίο καταπατούνται εξίσου τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ έδωσε ένα Ευρωπαϊκό στην Ουκρανία, η οποία επίσης δεν αποτελεί παράδειγμα δημοκρατίας", συμπλήρωσε ο Γάλλος νυν δημοσιογράφος/ερευνητής.

Στο συμπέρασμά του ο Καντονά εξήγησε γιατί συμβαίνει όλο αυτό: " Έτσι είναι η πολιτική, όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο. Ο Πλατινί ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, μια κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα, αλλά σήμερα είναι ένας πολιτικός σαν όλους τους άλλους. Ίσως πάντως αυτό να είναι το μόνο θετικό: ένας πρώην παίκτης να γίνει επικεφαλής της FIFA".

News 24/7

24MEDIA NETWORK