Κάποιος να σταματήσει τη Γιουβέντους

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A με έξι νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές παρέμεινε η Γιουβέντους, η οποία πέτυχε σπουδαία και άνετη νίκη επί της Ίντερ με 2-0 στο «Ντέλε Άλπι». Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο απέδειξαν την ανωτερότητα τους, μετατρέποντας το «Derbi d' Italia» σε υγιεινό περίπατο, παρά το γεγονός πως πραγματοποίησαν τρεις αναγκαστικές αλλαγές (Τουράμ, Ιμπραΐμοβιτς και Τρεζεγκέ αποχώρησαν τραυματίες).

Κάποιος να σταματήσει τη Γιουβέντους

Ούτε ένα ντέρμπι, ούτε καν οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές, δεν στάθηκαν ικανά στοιχεία να σταματήσουν τη φετινή Γιουβέντους, η οποία κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την Ιντερ στο "Derbi d’ Italia" με 2-0 και παραμένει στην κορυφή της Serie A με το απόλυτο των βαθμών σε έξι αγώνες.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Καλές στιγμές υπήρχαν για τους "μπιανκονέρι", οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν μία εξ αυτών σε γκολ στο 22ο λεπτό με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ να πιάνει την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Δώδεκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πάβελ Νέντβεντ να γραφτεί στον πίνακα των σκόρερ με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Φάμπιο Καπέλο.

Η Ιντερ αντέδρασε αμυδρά, με τον Αντριάνο να βρίσκεται σε κακή μέρα και τις τελικές του προσπάθειες να είναι ελάχιστες. Ωστόσο, η τύχη στάθηκε με το μέρος των «νερατζούρι» αφού πρώτο ο Ιμπραΐμοβιτς, ύστερα από μία φάση με τον Μάρκο Ματεράτσι, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα στο τέλος του πρώτου μέρους, και στην αρχή του δευτέρου έπραξε το ίδιο και ο Λιλιάμ Τουράμ (τραυματίας πριν την αρχή του αγώνα αλλά αγωνίστηκε).

Οι αναγκαστικές αλλαγές δεν πτόησαν τη Γιουβέντους, έστω κι αν ο σκόρερ του πρώτου γκολ τραυματίστηκε και αυτός, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Μαρσέλο Ζαλαγέτα στο 60ο λεπτό της συνάντησης. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν, ωστόσο οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν ανησύχησαν παρά μόνο σε δύο-τρεις φάσεις τον Αμπιάτι.

Ο δανεικός από την Μίλαν τερματοφύλακας έκανε το καθήκον του όποτε χρειάστηκε, οι Ζαλαγέτα και Ντελ Πιέρο κρατούσαν απασχολημένη την άμυνα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι με τους Κρουζ και Ρεκόμπα φρέσκα πρόσωπα, δεν κατάφεραν να απειλήσουν περαιτέρω.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους: Αμπιάτι, Μπλάζι, Τουράμ (50’ Κόβατς), Καναβάρο, Τζαμπρότα, Καμορανέζι, Εμερσον, Βιεϊρά, Νέντβεντ, Ιμπραΐμοβιτς (45’ Ντελ Πιέρο), Τρεζεγκέ (60’ Ζαλαγέτα)
Ιντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ματεράτσι (83’ Ζε Μαρία)), Σάμουελ, Φαβάλι, Φίγκο (63’ Ρεκόμπα), Καμπιάσο, Πιζάρο (71’ Κρουζ), Στάνκοβιτς, Μάρτινς, Αντριάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK