Καραγκούνης: "Είναι γιορτή"

Με δηλώσεις του στο επίσημο site της Heineken, χορηγού του Τσάμπιονς Λιγκ, ο μέσος της Μπενφίκα, Γιώργος Καραγκούνης, αναφέρθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, τους δύο εκπροσώπους της Ελλάδος στον θεσμό αλλά και την πορεία της Εθνικής.

Καραγκούνης: "Είναι γιορτή"

Με δηλώσεις του στο επίσημο site της Heineken, χορηγού του Τσάμπιονς Λιγκ, ο μέσος της Μπενφίκα, Γιώργος Καραγκούνης, αναφέρθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, τους δύο εκπροσώπους της Ελλάδος στον θεσμό αλλά και την πορεία της Εθνικής. Αναλυτικά, έκανε λόγο:

Για την παρουσία της Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ
" Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι απλώς και μόνο η κορυφαία διοργάνωση για συλλόγους αλλά μία γιορτή στην οποία οι καλεσμένοι είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης αν όχι και όλου του κόσμου, αν δούμε πόσοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από όλες τις Ηπείρους αγωνίζονται σε αυτό το θεσμό και τον τιμούν με την παρουσία και τις εμπνεύσεις τους. Είναι η έκτη φορά που παίρνω μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζω να την απολαύσω ,γιατί όχι μάλιστα με μεγαλύτερη ικανοποίηση από κάθε άλλη φορά, αν η Μπενφίκα σταθεί τυχερή και έχει καλή παρουσία και στη συνέχεια.

Ελπίζουμε στη δεύτερη θέση στον Όμιλο πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νομίζω ότι μπορούμε να την πάρουμε. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και το έδειξε αυτό και στο ντέρμπυ του πορτογαλικού πρωταθλήματος όπου κερδίσαμε το Σάββατο την Πόρτο εκτός έδρας ,για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Λείπει φυσικά η εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπενφίκα αλλά υπάρχουν καλοί παίκτες και ενθουσιασμός. Μπορούμε να προχωρήσουμε".

Για το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας
" Είναι πολύ δυνατό ,με ομάδες που είναι πάντα έτοιμες να σου κάνουν τη ζημιά αλλά και με θαυμάσια γήπεδα και με ποιότητα στους αγώνες. Ωραίο περιβάλλον για να παίξεις ποδόσφαιρο και να το ευχαριστηθεί".

Για τις μάχες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Ευρώπη
" Ο Παναθηναϊκός με τη συμπαράσταση του κόσμου του, έχει πολλές ελπίδες να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Ώστε να διεκδικήσει με καλύτερες προοπτικές τη δεύτερη θέση στον όμιλο, αφού η πρώτη φαίνεται ότι έχει για φαβορί την Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη και ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Έχει έμπειρους και καλούς παίκτες και δε μένει παρά να πιστέψει στις δυνάμεις του. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δείξει τι μπορεί να πετύχει όταν υπάρχει αυτοπεποίθηση και πάθος για τη διάκριση και την επιτυχία".

Για την Εθνική ομάδα
" Καθοριστικό ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα μας με την Ουκρανία στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αυτή η ήττα μας καταδίκασε. Αλλά έγιναν αρκετά λάθη για να φθάσουμε στον αποκλεισμό. Δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Ξεκινήσαμε με 2 βαθμούς από 3 αγώνες και μετά τρέχαμε. Ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση. Στις λεπτομέρειες δεν τα πήγαμε καλά αυτή τη φορά αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κοιτάμε μπροστά πλέον.

Πρέπει να προχωρήσουμε. Είτε με τον κ. Ρεχάγκελ, είτε όχι. Γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Ώστε μέσα από τα φιλικά παιχνίδια να ετοιμασθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Το κίνητρο της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι σπουδαίο. Τίποτα φυσικά δεν είναι εύκολο για την Εθνική μας και γενικά στο ποδόσφαιρο αλλά αυτό που καταφέραμε στην Πορτογαλία μας δίδαξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η Εθνική Ελλάδος είναι εδώ άλλωστε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK