Καραγκούνης στη superBALL: "Μέχρι κι ο Μουρίνιο σέβεται αυτήν την Εθνική!"

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στον Γιάννη Ντάλλα και τη SuperBALL για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής να προκριθεί στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συνέκρινε την τωρινή κατάσταση με το Euro 2004. Η ατάκα του για τον Ζοζέ Μουρίνιο και τα συγχαρητήρια στους "νέους".

Καραγκούνης στη superBALL: "Μέχρι κι ο Μουρίνιο σέβεται αυτήν την Εθνική!"

Αποστολή Βραζιλία Γιάννης Ντάλλας

"Το αξίζαμε. Μας αρέσει μάλλον να υποφέρουμε, κάνει πιο γλυκιά την επιτυχία μας. Αν είναι να κερδίζουμε και να παίρνουμε τέτοιες προκρίσεις, ας είναι κι έτσι. Είμαι ικανοποιημένος και τυχερός με όλες αυτές τις στιγμές που έχουμε ζήσει αυτή τη δεκαετία. Όλα αυτά αποτελούν αξία ανεκτίμηση. Καταφέραμε να κάνουμε κι αυτό, το οποίο δεν το είχαμε πετύχει ποτέ", είπε αρχικά ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Και προσέθεσε: "Έχω την τύχη να βρίσκομαι στην Εθνική από 14-15 ετών. Εκεί γαλουχήθηκα με το τι σημαίνει Εθνική. Όταν έχεις ζήσει τόσο πολύ έντονες στιγμές από τόσο μικρός, καταλαβαίνεις ακόμα πιο πολλά πράγματα και χαίρομαι που 23 χρόνια μετά είμαι ακόμα "παρών". Είναι πολλές οι επιτυχίες κι ακόμα μεγαλύτερο το συναίσθημα χαράς".

Για το ματς με την Ακτή δήλωσε: "Όταν κερδίζεις μια ομάδα για να πας στους "16" του Μουντιάλ είναι από μόνο του κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν δύσκολο ματς γιατί η Ακτή δεν μας άφηνε πολλούς χώρους, αλλά η Εθνική έχει αποκτήσει φανέλα. Όσοι δεν το παραδέχονται είτε ζηλεύουν είτε δεν τους αρέσει, δεν ξέρω, τι να πω. Από εκεί και πέρα ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν, τον πρωθυπουργό που μας πήρε τηλέφωνο. Αυτήν την Εθνική τη σέβεται μέχρι κι ο Μουρίνιο! Δικαιούμασταν τη νίκη".

Για το δοκάρι του είπε: "Ήμουν μακριά, αλλά το πίστευα. Η μπάλα δεν μου έκανε το χατίρι. Ας ελπίσουμε στο επόμενο να μπορέσω να σκοράρω εγώ ή οποιοσδήποτε για να κερδίσουμε. Αν δεν περνούσαμε, τότε θα μου στοίχιζε αυτό το δοκάρι. Αν δείτε και τους αριθμούς (138 συμμετοχές-10 γκολ) πιο πολύ με ενδιαφέρει η άμυνα και να μην φάμε γκολ παρά να βρίσκομαι στην επίθεση. Όλοι θέλουμε να βάζουμε γκολ αλλά..."

Για τους νεαρούς παίκτες, όπως ο Χριστοδουλόπουλος, που βοήθησαν τόνισε: "Aξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Πολλοί έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά πιστέψτε με δεν είναι εύκολο να διαπρέπεις σε τόσο υψηλό επίπεδο. Μπήκαν μέσα, βοήθησαν την ομάδα... Το λέμε πάντα: αν έχουμε πίστη στους εαυτούς μας, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Αν είναι καλύτερος ο αντίπαλος, εντάξει συνεχίζουμε. Έτσι πρέπει να γίνεται πάντα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους".

Για τη σύγκριση με το Εuro 2004 επεσήμανε: "Όταν πέσαμε πάνω στην Γαλλία μας έλεγαν "οκ, πετύχατε το σκοπό σας, φτάσατε στην επόμενη φάση κτλ". Είναι το ίδιο πράγμα. Όταν σου δίνονται ευκαιρίες πρέπει να κάνεις τα πάντα για να τις εκμεταλλευθείς. Το γεγονός ότι η Κόστα Ρίκα τερμάτισε πρώτη με 7 βαθμούς σε έναν τέτοιο όμιλο τα λέει όλα. Είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα από την Ακτή. Πρέπει να αναλύσουμε τον αντίπαλο, προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι".

Για το πάθος του δήλωσε: "Ξέρουν όλοι ότι βιώνω τα παιχνίδια με έντονα συναισθήματα. Δεν μπορώ να πω ότι κοιμάμαι πριν από μεγάλα παιχνίδια. Η προσμονή, τι θα ακολουθήσει μετά, αν θα κερδίσεις, αν θα ας χάσεις. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι είτε με ύπνο είτε όχι για να κάνουμε τους Έλληνες περήφανος. Βλέπουμε πόσες ομάδες είναι εκτός, αντίθετα η Ελλάδα συνεχίζει. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε".

Για την πολυήμερη παραμονή στην Βραζιλία είπε: "Λείπουμε 20 ημέρες από την Ελλάδα, αλλά ζούμε ωραίες στιγμές και εδώ με αρκετούς φίλους".

Για την περίπτωση που κέρδιζε εκείνος το πέναλτι και ο Σαμαράς ήθελε να το εκτελέσει υποστήριξε: "Θα άφηνα τον Σαμαρά να εκτελέσει το πέναλτι. Καλά έκανε και το εκτέλεσε. Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος".

Ο Γιώργος Καραγκούνης, τέλος, υπογράμμισε: "Δεν ήθελα να φύγουμε με άδοξο τρόπο και για την ομάδα και για εμένα. Ευτυχώς όλα τέλειωσαν καλά και νιώθω ευλογημένος γι' αυτό. Το παιχνίδι με την Ιαπωνία ήταν κλειδί. Τώρα δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι επειδή νικήσαμε την Ακτή θα είναι εύκολο το ματς με την Κόστα Ρίκα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK