Καρεμπέ: “Ερχομαι και με λευκό συμβόλαιο”
O ρόλος του τεχνικού διευθυντή ταιριάζει σε ανθρώπους κοινής αποδοχής, με ισχυρή προσωπικότητα και διεθνείς διασυνδέσεις. Ο Κριστιάν Καρεμπέ θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει το συγκεκριμένο πόστοσε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα και ειδικά στον Ολυμπιακόστον οποίο, όπως δήλωσε, θα υπέγραφε "λευκό" συμβόλαιο.
Στον Ολυμπιακό η συγκεκριμένη θέση δεν υφίσταται και μία σκέψη ενόψει της επόμενης σεζόν είναι η επανενεργοποίησή της. Ο Κριστιάν Καρεμπέ από τη στιγμή που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2006 δεν απομακρύνθηκε από το ποδόσφαιρο. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο βρίσκεται κοντά στο άθλημα που αγάπησε και τον ανέδειξε με κυριότερη όλων τη θέση που κατέχει στο τμήμα scouting της Αρσεναλ.
Η παρουσία και μόνο μίας τόσο σημαντικής ποδοσφαιρικής προσωπικότητας στη θέση του τεχνικού διευθυντή ανεβάζει αυτομάτως επίπεδο στην ομάδα. Εξάλλου, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που κατέκτησε δύο φορές το Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και σε εθνικό επίπεδο 1 παγκόσμιο κύπελλο και 1 ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Η συνολική του παρουσία στα ευρωπαϊκά γήπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ήταν αξιοσημείωτη και το κυριότερο, δεν είχε δημιουργήσει μίση και έχθρες. Ηταν κοινά αποδεκτός ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους στη “Γηραιά” ήπειρο και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στις ομάδες τις οποίες υπηρέτησε. Κάποια μικροπεριστατικά στο πέρασμά του από την Ελλάδα δεν μπορούν να αμαυρώσουν την καριέρα του.
Ο ίδιος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί αναφέρεται στον Ολυμπιακό τον οποίο αγάπησε αλλά και αγαπήθηκε. Το γεγονός αυτό λειτουργεί θετικά για τους “ερυθρόλευκους” αλλά και οι ίδιοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν την αμοιβαία εκτίμηση σε επαγγελματική βάση. Βάσει των δηλώσεών του στην εφημερίδα “Πρωταθλητής” είναι έτοιμος να υπογράψει ακόμη και λευκό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό:
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος δήλωσε: “Αν ο Ολυμπιακός μού προτείνει να αναλάβω θέση τεχνικού διευθυντή, θα αποδεχτώ άμεσα και φυσικά θα εγκαταλείψω κάθε άλλη δραστηριότητα. Θέλω να κάνω καριέρα από αυτό το πόστο και για να είναι πετυχημένη πρέπει να αφοσιωθείς 100% στην ομάδα. Αυτό θα κάνω κι εγώ. Θα έρθω να μείνω μόνιμα στην Αθήνα και θα ασχολούμαι από το πρωί ως το βράδυ με θέματα του Ολυμπιακού. Αν δουλέψω στον Ολυμπιακό, θα το κάνω με 100% αφοσίωση”, ενώ στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά: “Έρχομαι και με λευκό συμβόλαιο. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά. Οτιδήποτε σχετικά με αμοιβή μου περνά σε δεύτερη και τρίτη μοίρα”.
Για το ρόστερ της ομάδας, οΚαρεμπέ είπε: “Η ομάδα διαθέτει ποιότητα. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες, που μπορούν να συνθέσουν ένα δυνατό και αξιόμαχο σύνολο ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είμαι βέβαιος ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούν να αποδώσουν πολύ καλύτερα. Έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν. Είχα δει φέτος κάποια παιχνίδια, αλλά όχι ζωντανά.
Η αλήθεια είναι ότι με την ΑΕΚ υπήρξαν διαστήματα που ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έλειψε η διάρκεια, κάτι όμως που διορθώνεται με τις κατάλληλες κινήσεις κατά την προετοιμασία που γίνεται πριν από τον αγώνα και στη διαχείριση των δυνάμεων την ώρα του ματς. Η ουσία είναι ότι η ομάδα διαθέτει παίκτες ποιότητας και σίγουρα με τις κινήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι, θα μπορέσει να επιστρέψει τη νέα σεζόν εκεί που τη θέλουμε όλοι οι Ολυμπιακοί”.