Κατ' οίκον ντόπινγκ κοντρόλ από την UEFA

Κατ' οίκον ντόπινγκ κοντρόλ από την UEFA
Κατ' οίκον παρενόχληση είναι πιθανόν να δέχονται οι παίκτες των 32 ομάδων που δίνουν το παρόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με την νέα ντιρεκτίβα της ΟΥΕΦΑ, η τελευταία θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει τους ποδοσφαιριστές σε αντιντόπινγκ κοντρόλ, οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτοί, μέσα σε ένα διάστημα οκτώ ημερών πριν από τις αναμετρήσεις για τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό διασυλλογικό θεσμό.

"Οι ομάδες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτής της σεζόν θα πρέπει να συμφωνούν με τους νέους κανόνες. Ακολουθούμε το παράδειγμα του στίβου και της ποδηλασίας, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν να υποβληθούν σε τεστ, είτε σε προπονητικά κέντρα, είτε ακόμα και στα σπίτια τους", δήλωσε σχετικά για το θέμα εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ.

H ΦΙΦΑ έχει πιεστεί αρκετά, ώστε σε όλες της διοργανώσεις, ανά τον κόσμο, να διεξάγονται συχνοί έλεγχοι αντιντόπινγκ, αλλιώς απειλείται από την παγκόσμια επιτροπή, ότι το άθλημα δεν θα είναι πλέον...Ολυμπιακό. Μέχρι σήμερα δύο παίκτες από κάθε ομάδας υποβάλονταν σε έλεγχο, λίγο μετά το τέλος του αγώνα, αλλά κάτι τέτοιο θα πάψει να ισχύει.

Oπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ την οι ομάδες θα πρέπει να ενημερώνουν ίδια για το που βρίσκονται οι παίκτες, ώστε ο έλεγχος να εμπεριέχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές ειδοποιηθούν νωρίτερα από τους συλλόγους και αποφύγουν τον έλεγχο, τότε θα υπάρξουν κυρώσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK