Καταγγελία Ορφανού για Ψωμιάδη

Καταγγελία Ορφανού για Ψωμιάδη
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, έστειλε την Τρίτη, στο Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ, έγγραφο-καταγγελία, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στα αποδυτήρια του Ακράτητου, στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

"Όπως έγινε δημοσίως γνωστό μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στις 2 Οκτωβρίου 2005 και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα Α’ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ και στο χώρο των αποδυτηρίων της γηπεδούχου ομάδας εκδηλώθηκαν συμπεριφορές (ύβρεις, ξυλοδαρμοί), που όχι μόνο δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου, αλλά προσβάλλουν ευθέως τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος και του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Επειδή η παράβαση των ανωτέρων αρχών, τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 130 παρ. 2 του Ν. 2725/ 1999 από την ΕΦΙΠ, ειδικά δε για το άθλημα του ποδοσφαίρου, μετά από παραπομπή των οικείων δικαιοδοτικών οργάνων.

Επειδή οι παραπάνω συμπεριφορές εμπίπτουν στο ρυθμιστικό πεδίο των διατάξεων του άρθρου 30 του ΚΑΠ, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται και η παραπομπή στην ΕΦΙΠ.

Επειδή το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ είναι αρμόδιο να επιληφθεί της υποθέσεως αυτεπαγγέλτως ή και μετά από καταγγελία.

Για τους λόγους αυτούς,

Παρακαλούμε, όπως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας επιληφθείτε της παραπάνω υποθέσεως".

News 24/7

24MEDIA NETWORK