Καταγγελία-σοκ για τη φωτιά στο γήπεδο της Μπράντφορντ το 1985 (VIDEO)

Την τραγωδία στο Χίλσμπορο που στοίχισε τις ζωές 96 ανθρώπων την γνωρίζουν σχεδόν άπαντες. Αντίθετα, τη φωτιά στο γήπεδο της Μπράντφορντ στις 11 Μαϊου του 1985 η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 56 ανθρώπων ελάχιστοι την έχουν στα υπόψη τους.

Καταγγελία-σοκ για τη φωτιά στο γήπεδο της Μπράντφορντ το 1985 (VIDEO)

Δυστυχώς για τον ίδιον, ο Μάρτιν Φλέτσερ την ένιωσε στο πετσί του και του έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια. Στο τραγικό δυστύχημα (που όπως υποστηρίζει ο Φλέτσερ δεν ήταν και τόσο δύστυχημα) έχασε τον αδελφό, τον πατέρα και τον παππού του. Ο ίδιος γλίτωσε από καθαρή τύχη και βάλθηκε στη συνέχεια της ζωής του να ανακαλύψει την αλήθεια.

Την Πέμπτη λοιπόν κυκλοφορεί στην Αγγλία το βιβλίο του " Fifty Six-The story of the Bradford Fire" το οποίο αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας του Φλέτσερ σχετικά με τις αιτίες του φοβερού περιστατικού.

Ο χαροκαμένος συγγραφέας αφήνει σαφείς αιχμές κατά του τότε ιδιοκτήτη της Μπράντφορντ, Στάφορντ Χεγκινμπόδαμ αφού, όπως εξηγεί, άλλες 8 ιδιοκτησίες του εν λόγω επιχειρηματία έπιασαν φωτιά μεταξύ του 1967 και του 1981!

Χάρτης με τις φωτιές που ξέσπασαν σε ιδιοκτησίες του Χεγκινμπόδαμ

Καταγγελία-σοκ για τη φωτιά στο γήπεδο της Μπράντφορντ το 1985 (VIDEO)

Μπορεί, τέλος πάντων, ένας άνθρωπος να είναι τόσο άτυχος για να πιάσουν 8 ιδιοκτησίες του φωτιά;" αναρωτιέται εύλογα ο Φλέτσερ ο οποίος συμπληρώνει ότι η οικογένειά του "δεν μπορεί να ζει πλέον αυτό το μύθο περί δυστυχήματος".

Ο Χέγκινμπόδαμ πάντως πήρε το μυστικό στον τάφο του αφού πέθανε το 1995 σε ηλικία 61 ετών. Για τη φωτιά στο γήπεδό της, οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τουλάχιστον τρεις φορές τη διοίκηση της Μπράντφορντ η οποία όμως απέφυγε να πάρει μέτρα. Ετσι το μοιραίο συνέβη στις 11 Μαίου όταν στις φλόγες παραδόθηκαν 56 ψυχές.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της αγγλικής τηλεόρασης

News 24/7

24MEDIA NETWORK