Kαταιγιστικός ο Δικέφαλος

Κόντρα σε μία σκληροτράχηλη άμυνα όπως είναι αυτή του Ιωνικού ο ΠΑΟΚ πέτυχε στην Τούμπα έξι γκολ για να νικήσει τελικά με 6-1. Τι άλλο να γράψει κανείς για αυτό το παιχνίδι; Ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσίασε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και σκόρπισε στους έξι ανέμους τον αντίπαλό του.

Kαταιγιστικός ο Δικέφαλος

Κόντρα σε μία σκληροτράχηλη άμυνα όπως είναι αυτή του Ιωνικού ο ΠΑΟΚ πέτυχε στην Τούμπα έξι γκολ για να νικήσει τελικά με 6-1. Τι άλλο να γράψει κανείς για αυτό το παιχνίδι; Ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσίασε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και σκόρπισε στους έξι ανέμους τον αντίπαλό του.
Aν και ο Ιωνικός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβαλε υποθήκη νίκης στο πρώτο μέρος. Παρά την αναγκαστική αλλαγή του Μίετσελ με τον Χριστοδουλόπουλο ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση και μάλιστα κόντρα σε μία άμυνα που θεωρείται σκληρή.
Φαίνεται ότι κάποιοι παίκτες ταιριάζουν σε συγκεκριμένες ομάδες. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης είναι ένας από αυτούς. Μετά από τρία χρόνια μέτριας καριέρας στον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι μεταγράφηκε ξανά στον ΠΑΟΚ. Ηδη έχει βγάλει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων της μεταγραφής του.

O Ουντέζε άνοιξε το χορό των γκολ στο 17’ με μία κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων από κόρνερ του Φουτσίνι. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το ίδιο επιθετικά, ο Ακιέλ πλαγιοκοπούσε συνεχώς τον Ιωνικό ενώ ο Δικέφαλος είχε την απόλυτο έλεγχο του κέντρου. Στο 27’ ο Παντελής Κωνσταντινίδης πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με βολίδα έξω από την περιοχή διαμορφώνοντας το 2-0. Μία νέα όμορφη προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ απέφερε το 3-0 με «δράστη» τον Σαλπιγγίδη. Στο 35’ ο Μαλαδένης σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο φορ του Δικεφάλου έγραψε εύκολα το 3-0.

Mάλιστα, αν ο Σαλπιγγίδης ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να κάνει και το 4-0 ένα λεπτό αργότερα αλλά η μπάλα μετά την προβολή που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Ιωνικού παρακολουθούσαν τους συναδέλφους τους ΠΑΟΚ χωρίς ουσιαστικά να αντιδρούν αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ανανέωσαν τις ελπίδες τους. Το πλασέ του Μακόρ μετά από την πάσα του Περόνε κατέληξε στα δίχτυα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-1.

Συνέχεια στο θέαμα

To κοντέρ συνέχισε να γράφει και στην επανάληψη. Και πώς να γίνει κάτι διαφορετικό αφού οι μέσοι του ΠΑΟΚ έπιασαν εξαιρετική απόδοση και δημιουργούσαν πανεύκολα φάσεις σε μία άμυνα που θύμιζε ελβετικό τυρί.

Γιάννης Γούμενος στην ΕΡΤ3: «Μεγάλη νίκη για μας. Είχαμε καιρό να πετύχουμε τόσα πολλά γκολ. Επρεπε να κάνουμε στο γήπεδο μας ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα.»

Eχουμε και λέμε λοιπόν. Στο 47΄ από μπαλιά του Κωνσταντινίδη, ο Φουτσίνι με πλασέ έγραψε το 4-1. Στο 57΄ο Χριστοδουλόπουλος πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ ύστερα από μία καταπληκτική πάσα-τακουνάκι του Μαλαδένη. Και στο 70’ μετά από ένα παιδικό λάθος του Πουλόπουλου ο Σικαμπάλα σέρβιρε στον Σαλπιγγίδη ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα (6-1).

To πλούσιο μενού του παιχνιδιού περιελάμβανε και δοκάρι του Σωτήρη Κωσνταντινίδη με κεφαλιά στο 76’. Οι συγκινήσεις κάπου εκεί τελείωσαν και ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε στο σακούλι του τρεις βαθμούς με μία έξοχη εμφάνιση.


ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Ακιέλ, Χαραλάμπους, Ουντέζε, Χασιώτης, Ζαγοράκης (72' Ηλιάδης), Κωνσταντινίδης (52' Σικαμπάλα), Μαλαδένης, Φουτσίνι, Μίετσελ (14' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης.

Ιωνικός: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Κινγκ, Τσιμπλίδης, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Λετιέρι (49' Μενδρινός), Ντα Κόστα, Μακόρ, Κωνσταντινίδης, Περόνε.

Κίτρινες κάρτες: Κινγκ, Λετιέρι

Σκόρερ: 17' Ουντέζε, 27' Κωνσταντινίδης, 35' και 70' Σαλπιγγίδης, 47' Φουτσίνι, 57' Χριστοδουλόπουλος-45' Μακόρ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK