Καταθέτει ο Αμπιντάλ για εμπλοκή στον ξυλοδαρμό της Χαμραουί

Ο Ερίκ Αμπιντάλ αναμένεται να κληθεί για κατάθεση από τις ειαγγελικές αρχές, αφού το τηλέφωνο της Κεϊρά Χαμραουί που ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους είναι στο όνομά του.

Καταθέτει ο Αμπιντάλ για εμπλοκή στον ξυλοδαρμό της Χαμραουί
© 2021 2019 EUGENE HOSHIKO/AP IMAGES

Το κουβάρι της υπόθεσης του ξυλοδαρμού της Κεϊρά Χαμραουί με σιδηρολοστούς ξετυλίγεται όσο συνεχίζονται οι έρευνες από τις ανακριτικές αρχές. Η Αμινάτα Ντιαλό, η συμπαίκτρια του θύματος στην Παρί που είχε κρατηθεί από τις αρχές τις πρώτες 36 ώρες έπειτα από το συμβάν, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες και η προσοχή των αρχών στρέφεται σε εξωαθλητικά κίνητρα.

Η Le Monde αναφέρει σε ρεπορτάζ της τη Δευτέρα ότι το τσιπ του τηλεφώνου της διεθνής Γαλλίδας μέσου είναι στο όνομα του Ερίκ Αμπιντάλ, του πρώην αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, με τον οποίο συνυπήρξε στους Καταλανούς. Μάλιστα, η εξέταση του τσιπ έδειξε ότι οι δυο τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία έπειτα από το συμβάν, το βράδυ της 4ης προς 5η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις της Χαμραουί και της Ντιαλό σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε η πρώτη καθώς επέστρεφαν από έξοδό τους, οι δύο άντρες που τη χτύπησαν στα πόδια και στα χέρια της είπαν "σου αρέσει να κοιμάσαι με παντρεμένους;"

Ο Αμπιντάλ υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη της επιτυχημένης Μπαρτσελόνα της προηγούμενης δεκαετίας και το 2018 επέστρεψε στους Καταλανούς ως αθλητικός διευθυντής μέχρι την απόλυσή του το καλοκαίρι του 2020. Το καλοκαίρι του 2018 το τμήμα γυναικών πήρε μεταγραφή στους "μπλαουγκράνα" και η Χαμραουί, η οποία έμεινε στο σύλλογο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

"Θα κληθεί σύντομα. Δεν αποκλείεται να κληθεί κι η σύζυγός του", ανέφερε η εισαγγελέας των Βερσαλλιών, Μαριβόν Κεϊγμπότ. Ο δικηγόρος του Αμπιντάλ ρωτήθηκε από τη "Monde" για μία θέση, ωστόσο αρνήθηκε λέγοντας "μίλησα μαζί του, αλλά δεν θα πω κάτι σε εσάς προς στιγμήν". Στο RMC Sport, ο Ολιβιέ Μαρτέν, πρόσθεσε: "Αν πρέπει να καταθέσει ο Ερίκ Αμπιντάλ κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα των Βερσαλλιών, θα δώσει εξηγήσεις χωρίς δυσκολία. Όμως ο κ. Αμπιντάλ ακόμα δεν καταλαβαίνει πώς μπορεί άμεσα ή έμμεσσα να σχετίζεται με αυτήν την επίθεση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK