"Καθάρισε" γρήγορα ο ΠΑΟ

Το γρήγορο γκολ του Μάντζιου, η παρουσία του κόσμου και η θετική εμφάνιση του Κονσεϊσάο ξεχώρισαν από τη νίκη με 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Ακράτητου στο ΟΑΚΑ.

"Καθάρισε" γρήγορα ο ΠΑΟ

Το γρήγορο γκολ του Μάντζιου, η παρουσία του κόσμου και η θετική εμφάνιση του Κονσεϊσάο ξεχώρισαν από τη νίκη με 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Ακράτητου στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" έδειξαν να έχουν το μυαλό στον αγώνα της Τρίτης με τη Μπαρτσελόνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν σοβαρά από τους φιλοξενούμενους σε αρκετές περιπτώσεις.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του Παναθηναϊκού ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Ιταλός προτίμησε το 4-4-2 με τους Γκέκα και Μάντζιο επιθετικές αιχμές και τους Κώτσιο, Γκούμα, Δάρλα και Βύντρα στην άμυνα. Τον χώρο της μεσαίας γραμμής κάλυπταν οι Κονσεϊσάο, Σέριτς, Βόουτερ και Γκονζάλες.

Στην αντίπερα όχθη ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς παρέταξε τον… πύργο της Βαβέλ με τους 10 ξένους και τον Μπαντά να εκπροσωπεί την Ελλάδα(!) στην ενδεκάδα.

Αυτό που ζητούσε όλες τις προηγούμενες μέρες ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι από τους παίκτες του –ένα γρήγορο γκολ δηλαδή- έγινε πράξη μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Βαγγέλης Μάντζιος με δυνατή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Βόουτερ, άνοιξε το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο και έδωσε το έναυσμα για τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα το σκορ θα μπορούσε να ήταν αντίστροφo, καθώς ο Ντε Φραντσέσκο έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 0-1. Ο Αργεντίνος επιθετικός βγήκε μόνος απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, τον πέρασε, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει με αποτέλεσμα να τον ανακόψει με υπερπροσπάθεια ο Ηλίας Κώτσιος.

Περίπου ένα λεπτό μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, ο Γκέκας είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά οι αμυντικοί του Ακράτητου έδιωξαν την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος, μετά την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του 26χρονου επιθετικού.

Το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού και το ανοιχτό παιχνίδι του Ακράτητου που προσφερόταν για ωραίo θέαμα δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, αφού οι «πράσινοι» έδειξαν –κακώς- εφησυχασμένοι από το 1-0 και έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους.

Οσο περνούσε η ώρα και το 1-0 παρέμενε, ο Ακράτητος έπαιρνε περισσότερο θάρρος και «επισκεπτόταν» πολύ πιο συχνά την εστία του Γκαλίνοβιτς. Μάλιστα τόσο ο Σάλες όσο και ο Ντε Φραντσέσκο έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, φέρνοντας την ανάλογη ανησυχία στις εξέδρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλοι περίμεναν την ανάκαμψη του Παναθηναϊκού και το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» τον αγώνα και θα έδιωχνε το άγχος τόσο από τους παίκτες, όσο και από τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος και πιο δραστήριος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι «πράσινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχναν -είτε με σέντρες είτε με κάθετες μπαλιές- τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η μεγάλη ευκαιρία, όμως, ήρθε από πλευράς Ακράτητου στο 72ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Μαρινέσκου, ο οποίος με κεφαλιά εξ’επαφής δεν μπόρεσε να διαμορφώσει το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι είχε χαρακτήρα θρίλερ. Βλέπετε το ρευστό 1-0 δεν έδινε το δικαίωμα για εφησυχασμό από την στιγμή που ο Ακράτητος έδειχνε πως θέλει να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να φύγει με τον «χρυσό» βαθμό από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Στο 78ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Τόργκελε και Μάντζιος έπαιξαν το «1-2», ο τελευταίος επιχείρησε το πλασέ, αλλά η μπάλα «σταμάτησε» στο δοκάρι του Στελέα, ο οποίος στην επαναφορά έδιωξε το σουτ του επερχόμενου Νίλσον. Ο γκολκίπερ του Ακράτητου είχε μία ακόμη υπέροχη επέμβαση σε δυνατό σουτ του Τόργκελε στο επόμενο λεπτό.

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στη λήξη της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να παίρνει αυτό που ζητούσε –τους τρεις βαθμούς της νίκης- και τον Ακράτητο να κερδίζει το χειροκρότημα για τη συνολική εικόνα που εμφάνισε.


Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

Κίτρινες: Ομπράντοβιτς, Μερίνο, Πιπίνης

Σκόρερ: 4' Μάντζιος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Δάρλας (85' Λεοντίου), Γκούμας, Κώτσιος, Κονσεϊσάο, Σέριτς, Βόουτερ (65' Νίλσον), Γκονζάλες, Μάντζιος, Γκέκας (63' Τόργκελε)

Ακράτητος: Στελέα, Μακέ, Ομπράντοβιτς, Σάλες (79' Σκούφαλης), Μαρινέσκου, Παγκανίν, Μπαντάς, Γκουστάβο, Βανόλι (63' Πιπίνης), Ζουέλα, Ντε Φραντσέσκο (73' Βούγιοβιτς)

Εισιτήρια: 47.968
Εισπράξεις: 510.023


News 24/7

24MEDIA NETWORK