"Καθαρός" από όλες τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή ο Μέσι

Ακόμα μια νίκη πανηγυρίζει ο Λιονέλ Μέσι μιας και το δικαστήριο μετά από ένα χρόνο ερευνών, τελικά αθώωσε τον Αργεντινό από όλες τις κατηγορίες που του είχαν γίνει για χρέη προς το δημόσιο. Διαβάστε αναλυτικά για την απόφαση.

"Καθαρός" από όλες τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή ο Μέσι

Ευχάριστα νέα περίμεναν τον Λιονέλ Μέσι, την ώρα που ο παίκτης βρίσκεται στην Βραζιλία με την εθνική Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Σύμφωνα με την ισπανική "El Pais", το δικαστήριο αθώωσε τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για χρέη προς το Δημόσιο.

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό πως ο Μέσι είχε βρεθεί κατηγορούμενος πριν από έναν χρόνο για απόκρυψη εισοδημάτων που ανέρχονταν σε 4.000.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στα οικονομικά έτη 2007, 2008 και 2009, με το δικαστήριο να του επιβάλει τότε πρόστιμο 10.000.000 ευρώ.

"Καθαρός" από όλες τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή ο Μέσι

Η δικαιολογία του Λίο Μέσι στους δικαστές που χειρίζονταν την υπόθεση ήταν πως "ο πατέρας του χειρίζεται όλα τα οικονομικά και ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα" και απ' ό,τι φαίνεται τελικά ήταν αρκετή για να πείσει το δικαστήριο.

Τέλος, για την αθώωση Αργεντινού σταρ συνέβαλε η κατάθεση δύο μαρτύρων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν στο ότι ο παίκτης δεν διαχειριζόταν ο ίδιος τα χρήματα και δεν είχε ιδέα τι γινόταν.

Ωστόσο, η περίπτωση του πατέρα του Αργεντινού, Χόρχε Οράσιο, παραμένει ακόμα υπό διερεύνηση μιας και κατηγορείται για δημιουργία εταιριών-φαντασμάτων προκειμένου να αποφύγει πληρωμές προς το ισπανικό Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη:

Ύποπτος για φοροδιαφυγή ο Μέσι!

Ψάχνουν για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή σε φιλανθρωπικούς αγώνες του Μέσι

Κάλυψε και με το παραπάνω την οφειλή στην εφορία ο Μέσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK