Κατοχή, πίεση και άμυνα

Με το σκεπτικό των τριών τελευταίων εντός έδρας αγώνων του στο Champions League (κατοχή της μπάλας, πίεση κοντά στην αντίπαλη περιοχή, καλή αμυντική λειτουργία) κόντρα στις Μπενφίκα, Άντερλεχτ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πορευτεί ο Ολυμπιακός στον αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ απόψε (19:00, ΟΤΕsports 1, live contra.gr) στο γεμάτο από τουςερυθρόλευκους οπαδούς γήπεδο Καραϊσκάκης.

Κατοχή, πίεση και άμυνα

Ο Μίτσελ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές συγκέντρωση, πάθος και αποφασιστικότητα, στοιχεία που διέθεταν οι Πειραιώτες στα παιχνίδια τους στην Ευρώπη, αλλά και στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο στο πρωτάθλημα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να βάλει θεμέλια πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στη Τούμπα στις 16 Απριλίου, για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η επιστροφή –μετά από ένα μήνα πολύ χαμηλών πτήσεων- σε απόδοση υψηλού επιπέδου είναι το κύριο ζητούμενο για τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος παρουσιάστηκε σίγουρος σε δηλώσεις του ότι οι ποδοσφαιριστές θα δείξουν χαρακτήρα, θα φτάσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμούν, θα προκριθούν σε βάρος του ΠΑΟΚ και θα κατακτήσουν το τρόπαιο. Απομένει να αποδειχθεί πια στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σαβιόλα και ο Φουστέρ που είχαν σκοράρει τον περασμένο Νοέμβριο στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης (4-0) είναι διαθέσιμοι και σε ότι αφορά τον Ισπανό επιθετικό να τονίσουμε πως έχει καλή παράδοση κόντρα στον «Δικέφαλο του βορρά». Έχει πετύχει δύο γκολ, στο εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος την τρέχουσα σεζόν είχε δοκάρι και γενικά τα στάνταρ απόδοσής του είναι υψηλά.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην κατάκτηση του 27ου Κυπέλλου στην ιστορία του και 9ο τα τελευταία 11 χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν σε ημιτελική φάση του Κυπέλλου τελευταία φορά πριν από 18 χρόνια, από την ΑΕΚ, την περίοδο 1996-97 (1-2, 0-1), ενώ έμεινε εκτός θεσμού από τον ΠΑΟΚ, την περίοδο 2010-11, με τον Βαλβέρδε στον πάγκο, αλλά οι αγώνες ήταν για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πλέον θέλουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 3ου σερί νταμπλ επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη και για να πετύχουν τον στόχο τους θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο του ΠΑΟΚ.

Ο Μίτσελ προτίθεται να παρατάξει απόψε τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτη, Κάμπελ, Πέρες, Ντομίνγκες και Βαλντές, ενώ στη διάθεσή του έχει και τους Σαβιόλα, Φουστέρ, Παπαδόπουλο, Σάμαρη, Μέγιερι, Βούρο και Σάλιακα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK