Κάτσε: "Με ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ"

Ο Έργκους Κάτσε παραμένει προσγειωμένος παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο. Τι δήλωσε για την καθίζηση του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο, το ποδοσφαιρικό του μέλλον και το ανεκπλήρωτο όνειρό του

Κάτσε: "Με ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ"

Ο Έργκους Κάτσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Super League τόνισε ότι μεγάλη του επιθυμία είναι να παίξει στο Champions League με τον ΠΑΟΚ, ενώ επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν σκέφτεται και δεν τον αγχώνει το μέλλον του.

Αναλυτικά:

-Ποιος ήταν ο στόχος σας στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου;

"Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία θ’ αποδώσει όμορφο ποδόσφαιρο, θα μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη και θ’ αποτελέσει τον κορμό για τα επόμενα χρόνια. Αγωνιστικά ο στόχος που μας έχει απομείνει είναι η πρωτιά στα Play Offs".

-Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η ομάδα "έπεσε" στον δεύτερο γύρο;

"Αυτή η ερώτηση γίνεται συνεχώς τόσο σε μένα όσο και στους συμπαίκτες μου. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που μπορούμε να το απαντήσουμε και δεν είναι μόνο ένας ο λόγος της πτώσης. Το σίγουρο είναι πως όλοι έχουμε ευθύνη και πως οι όποιες συζητήσεις για κάτι τέτοιο πρέπει να γίνονται εσωτερικά".

-Είσαι από τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας. Όταν αγωνίζεσαι νιώθεις περισσότερο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ή ΠΑΟΚτσής ποδοσφαιριστής;

"Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με έντονα συναισθήματα για την ομάδα που με μεγάλωσε και με ανέδειξε. Για όλα τα παιδιά που βγήκαμε από τις ακαδημίες του συλλόγου είναι τιμή μας που μπαίνουμε στην Τούμπα και φοράμε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Μέσα στο γήπεδο, όμως, πρέπει να είσαι απόλυτα επαγγελματίας ειδάλλως θα κάνεις κακό και στον εαυτό σου και στην ομάδα. Τα συναισθήματά μου για τον ΠΑΟΚ, βέβαια, με κάνουν να δίνω το 100% των δυνάμεών μου".

-Ποιές είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον της καριέρας σου;

"Δεν το σκέφτομαι και δεν με αγχώνει. Αυτό που με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να βοηθήσω την ομάδα μου και να δουλεύω σκληρά για να γίνομαι συνεχώς καλύτερος. Το τι θα… γράψει το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το ξέρει".

-Αν έφευγες από τον ΠAOK σε ποια ομάδα θα ήθελες να αγωνιστείς;

"Ποιος ποδοσφαιριστής δε θα ήθελε ν΄αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Είπαμε, όμως, αυτό αφορά το μέλλον και δεν το σκέφτομαι. Είμαι στον ΠΑΟΚ και με ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ".

-Ποιοι παράγοντες συνέβαλλαν ώστε να αγωνίζεσαι σήμερα στη θέση του αμυντικού χαφ; Η σωματοδομή σου, τα χαρακτηριστικά σου ως παίκτης, οι συμβουλές των προπονητών σου; Επίσης, είχες ως όνειρο να αγωνιστείς σε κάποια άλλη θέση;

"Ισα, ίσα που η σωματοδομή μου δεν βοηθά! Μου αρέσει να βρίσκομαι στο κέντρο, να βοηθάω την ομάδα τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά, να συμμετέχω στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, οι συμβουλές των προπονητών μου, ναι, με έχουν καθοδηγήσει στην ως τώρα πορεία μου".

-Βελτιώνεσαι συνεχώς και προσθέτεις νέα στοιχεία στο παιχνίδι σου. Θεωρείς ότι το επόμενο στοιχείο που πρέπει να βελτιώσεις είναι οι κάθετες πάσες;

"Γιατί όχι; Οι κάθετες πάσες είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο κέντρο διότι μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα".

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο που δεν κατάφερες να πραγματοποιήσεις μέχρι σήμερα;

"Θέλω να παίξω στο Champions League και να κατακτήσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ".

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο καθοριστικό γκολ που έχεις πετύχει;

"Θα σου πω το τελευταίο, με την Κέρκυρα γιατί χάρισε στην ομάδα μου τη νίκη".

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

"Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Ξέρουμε ότι έχουμε κάνει λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν και πως τον απογοητεύσαμε με την πορεία μας στο δεύτερο γύρο, αλλά μόνο όλοι μαζί ως μια οικογένεια μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που θέλουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK