Κατσουράνης: "Η ζωή συνεχίζεται"

Κατσουράνης: "Η ζωή συνεχίζεται"

Υπό άλλες συνθήκες, η ήττα από τη Ζενίτ και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του κυπέλλου UEFA θα έφερνε απογοήτευση και αναταράξεις στην ΑΕΚ. Ομως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, άπαντες στο στρατόπεδο της Ενωσηςαφήνουν στην... άκρη τα συναισθήματά τους για το ματς της Πέμπτης, αφού ο Ολυμπιακός καραδοκεί.

Την Κυριακή το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξει το κλίμα και να επαναφέρει την αισιοδοξία. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ανάγκη νίκης εννοείται πως είναι επιτακτική και όπως δηλώνει ο Κώστας Κατσουράνης στον ραδιοφωνικό σταθμό "SuperSport FM": "Καλύτερα για μας που έχουμε τώρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και δεν θα σκεφτόμαστε τον αποκλεισμό".

Ο αρχηγός της Ενωσης θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε ότι έχει να κάνει με το δήθεν αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας: " Αγωνιστικό πρόβλημα έχεις πάντα, ακόμη και εφτά παιχνίδια να κερδίσεις στη σειρά, αφού πάντα μπορείς να γίνεις καλύτερος. Εμείς και μετά από νίκες και ήττες ξέρουμε τι δεν κάναμε σωστά και που πρέπει να διορθωθούμε. Την Πέμπτη ήταν για μένα το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς σαν ομάδα, άρα είμαστε σε καλό δρόμο. Σε κανένα παιχνίδι ως τώρα δεν είχαμε τόσο μεγάλη κυριαρχία για μεγάλο διάστημα. Το ποδόσφαιρο όμως όπως είπα και πριν είναι παιχνίδι και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος" .
"Θα βρω τη φόρμα μου μέσω των παιχνιδιών. Σίγουρα δεν είμαι σε φουλ φόρμα, αφού δεν έκανα προετοιμασία και είχα ένα πρόβλημα στο πόδι μου. Ήδη παιχνίδι με παιχνίδι βλέπω βελτίωση και θα γίνομαι καλύτερος".

Απαραίτητη προϋπόθεση για μια καλή πορεία είναι η συμπαράσταση των φιλάθλων της ΑΕΚ και ο Κατσουράνης τονίζει: " Ελπίζω ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην ομάδα, Αυτό έχει δείξει και από πέρυσι και φέτος. Πρέπει να το κάνει αυτό, για να δούμε αλλιώς το ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο πας να δεις την ομάδα σου και τους παίκτες σου, που ξέρεις τις δυνατότητές τους, να τα δίνουν όλα για να κερδίσουν. Και νομίζω πως εμείς το κάνουμε. Άρα δεν νομίζω πως πρέπει να υπάρχει απογοήτευση. Όταν είναι κοντά μας, όπως είναι, μας δίνουν ώθηση να κάνουμε πράγματα που δεν περιμένει κανείς, όπως έγινε και πέρυσι" .

Ενα πράγμα ενοχλεί τον διεθνή μέσο και δεν το κρύβει. Ποιο είναι αυτό; " Είναι λάθος να γίνονται συνεχείς συγκρίσεις της φετινής ομάδας με την περσινή. Οι ομάδες δεν χτίζονται σε ένα ή δύο χρόνια. Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Τέτοιες απαιτήσεις έχουν λίγοι μόνο στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να περιμένεις να πετάς το δεύτερο χρόνο στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα έχει ένα πλάνο, βαδίζει σωστά και σε πέντε χρόνια θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη, γιατί στην Ελλάδα πρωταγωνιστεί ήδη. Δεν είναι ωραίο πράγμα να συγκρίνουμε συνέχεια τη φετινή ομάδα με την περσινή. Έφυγαν 12 παίκτες και ήρθαν 12 νέοι. Χρειάζεται χρόνος για να αφομοιώσουν όλοι αυτά που ζητά ο προπονητής. Θέλει χρόνια για να χτίσεις μια ομάδα. Αν λέμε κάτι άλλο, λέμε ψέματα. Ας είμαστε στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ας παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και δεν απογοητεύομαι γιατί βλέπω πως το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK