Κατσουράνης στο Ραδιόφωνο 24/7: "Θέλουμε σωστούς, έντιμους και καθαρούς ανθρώπους στην Παναχαϊκή"

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στο "Ραδιόφωνο 24/7" και στους 88.6 και ανέλυσε το πρότζεκτ που τρέχει εδώ και δύο χρόνια στην Παναχαϊκή, εκφράζοντας την άποψη πως είναι το μοναδικό που μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα της... κρίσης.

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

H εκπομπή "Nίκη στην Contra" φιλοξένησε στον αέρα τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 με την Εθνική Ελλάδας, Κώστα Κατσουράνη, και εκεί ο άνθρωπος που "τρέχει" εδώ και δύο χρόνια το φιλόδοξο πρότζεκτ της Παναχαϊκής μίλησε για το εντυπωσιακό εγχείρημα στο οποίο είναι μπροστάρης, με πολλούς επιχειρηματίες να έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να ξαναδούν την ομάδα της Πάτρας στα μεγάλα σαλόνια.

Συν τοις άλλοις, ο "Κατσούρ" μίλησε για τις προτεραιότητες που έχει θέσει στην Παναχαϊκή αλλά και για τη "φούσκα των ομάδων με τα λεφτά της Nova που θα σκάσει", ενώ αποκάλυψε στο πως κατάφερε να πείσει τον Πάρη Γεωργακόπουλο να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της Παναχαϊκής αλλά και για το αν νιώθει πως είναι ο... Ντέμης Νικολαΐδης του 2004!

AΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Για το πρότζεκτ που "τρέχει" εδώ και δύο χρόνια στην Παναχαϊκή, με την ομάδα της Πάτρας να παίρνει πέρυσι το εισιτήριο για την Football League και φέτος να διεκδικεί βάσιμα την επιστροφή στη Super League: "Από όλους εκείνους που είναι μέτοχοι στην Παναχαϊκή και βοηθούν αυτή την κατάσταση, ως Παναχαϊκή Συμμαχία, δεν θέλει κανείς να γίνει παράγοντας του ποδοσφαίρου. Για μένα αυτό είναι το Νο1 κλειδί της υπόθεσης. Δεν είναι επαγγελματίες παράγοντες, έχουν τις δουλειές τους. Δεν ασχολούνται τόσο πολύ με την ομάδα. Σίγουρα όμως βάζουν τα λεφτά τους, που είναι το πιο σημαντικό. Για μένα εξίσου σημαντικό είναι πως δεν είναι παράγοντες που θέλουν να ασχοληθούν τόσο με τα κοινά του ποδοσφαίρου. Στην αρχή ήμασταν όλοι μαζί 12 επιχειρηματίες, τώρα έχουμε γίνει 20. Ο στόχος είναι να φτάσουμε 30,50 και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε γιατί βγάζουμε υγεία.

Στόχος είναι η υγεία στην ομάδα, η ΠΑΕ να μην μπλέξει πουθενά, ούτε σε παιχνίδια στημένα, ούτε σε κόντρες με διαιτητές και αντιπάλους, να παράγουμε πολιτισμό, να έρθουμε κοντά στην πόλη, να δώσουμε πράγματα στον κόσμο, να αλλάξουμε τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία. Όλα αυτά δεν μπορούν ούτε σε 1, ούτε σε 2, ούτε σε 3 χρόνια, χρειάζεται χρόνος. Ο κόσμος όμως, βλέποντας πάνω από 50 προσωπικότητες να ασχολείται με την ομάδα και τις ακαδημίες και να κάνει δουλειά σοβαρή, έχει αγκαλιάσει όλο το εγχείρημα που έχει αγαθές προθέσεις και προσπαθεί να το κάνει όσο πιο επαγγελματικά γίνεται".

Για το αν είναι άμεσος στόχος η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία: "Τους στόχους δεν μπορώ να τους βάλω μόνο εγώ αλλά εκείνοι που βάζουν τα χρήματά τους. Ο στόχος δεν ήταν η άνοδος γιατί δεν είναι λογικό, στο ποδόσφαιρο που έμαθα εγώ μέσα από τα γήπεδα, μία ομάδα να ανέβει από την Γ' στην Β' και μετά να πηγαίνει αμέσως για άνοδο. Δεν είμαστε έτοιμοι και υπάρχει πάντα το σενάριο να ανέβεις αλλά υπάρχει και το σενάριο να πέσεις μετά γιατί δεν μπορούν να γίνουν τα έξοδα που πρέπει να γίνουν. Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε τα έξοδα που κάνουν οι άλλες ομάδες, να ανέβουμε στην Α' Εθνική και να πάμε να πάρουμε παίκτες έτοιμους γιατί ίσως οι παίκτες που έχουμε τώρα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην Α'. Αν η Παναχαϊκή ανέβει φέτος, που αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει, τότε θα πάμε με το πλάνο που έχουμε, δεν θα έχουμε θεαματική αύξηση του μπάτζετ και απόκτηση έμπειρων παικτών.

Πολλές ομάδες κάνουν λόγο για υγεία αλλά νομίζω ότι κοροϊδευόμαστε καθώς γίνονται ανοίγματα τρομερά. Εμείς στο δικό μας κόσμο δεν έχουμε πει ποτέ ψέματα, και στην Πάτρα ζητάνε μεταγραφές και σε όλα τα μέρη του κόσμου ζητούν μεταγραφές αλλά μία ομάδα δεν μπορεί να διοικηθεί από τον κόσμο, αλλιώς θα διοικούσε ο κόσμος. Αν ήταν έτσι, δεν θα είχε διοίκηση ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε η Μπάγερν, ούτε το Αννόβερο, ούτε η Αταλάντα, ούτε καμία ομάδα: θα έκανε κουμάντο ο κόσμος. Εμείς λέμε δημόσια πως αν η Παναχαϊκή ανέβει, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι με το ίδιο ρόστερ".

Για τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Κώστας Κατσουράνης στην Παναχαϊκή: "Δεν μπορείς να χτίσεις ομάδα μόνο με το αποτέλεσμα, σε όλο τον κόσμο δυστυχώς και περισσότερο στην Ελλάδα αν η μπάλα πάει δοκάρι και μέσα είσαι καλός, αν πάει δοκάρι και έξω είσαι άχρηστος. Αυτό δεν είναι πλάνο, είναι συζήτηση καφενείου. Εμείς συζήτηση καφενείου δεν θα κάνουμε, το καφενείο είναι εκεί που είναι και μπορεί ο καθένας να πάει εκεί και να συζητάει. Εμείς θα μιλήσουμε για την ουσία. Το βασικό για την Παναχαϊκή είναι να έχει κόσμο, που εμείς έχουμε και μάλιστα υγιή αλλά και γήπεδο που έχουμε αλλά θέλει και βελτιώσεις, για να μπορούμε για παράδειγμα να παρέχουμε τουαλέτες στις γυναίκες. Πρέπει να δώσεις στον κόσμο για να έρθει στο γήπεδο, ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο όχι μόνο επειδή υπάρχουν κακές διαιτησίες αλλά επειδή δεν υπάρχει οργάνωση. Στο εξωτερικό το γήπεδο είναι διασκέδαση. Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε το γήπεδο ως προς τις ανέσεις του και μετά αν όλα πάνε καλά θα κοιτάξουμε για προπονητικό κέντρο που μας λείπει".

Για το αν πιστεύει πως αυτό το πλάνο μπορεί να λειτουργήσει και στην ελίτ των επαγγελματικών πρωταθλημάτων : "Υπάρχουν ομάδες που είναι έτοιμες να σκάσουν, αν η Nova σταματήσει τα λεφτά τότε τελείωσαν αυτές οι ομάδες. Κάνουμε το μάγκα με τα λεφτά της Nova. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, κάποιος πρέπει να βάλει μία τάξη, το δικό μας εγχείρημα είτε θα το ακολουθήσουν όλοι είτε κάποια στιγμή θα σκάσουν σαν φούσκες οι ομάδες που δεν θα έχουν να πληρώσουν τίποτα. Νομίζω πως είναι το μοναδικό, όπως είναι η κρίση στην Ελλάδα, που μπορεί να πετύχει. Πολλοί άνθρωποι από λίγα λεφτά, ξεκάθαρα πράγματα".

Για την επιστροφή στην Παναχαϊκή και στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Πάρη Γεωργακόπουλο: "Όλοι οι άνθρωποι της Παναχαϊκής Συμμαχίας, ήθελαν τον Πάρη. Εγώ δεν τον ήξερα, τον γνώρισα πέρυσι, από τότε προσπαθήσαμε να τον πείσουμε όλοι μαζί να γυρίσει στην Παναχαϊκή. Είναι μία σημαντική προσωπικότητα που έχει γνώσεις. Θέλουμε ανθρώπους του ποδοσφαίρου που θα μας βοηθήσουν σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Όσο πιο σωστοί, έντιμοι και καθαροί άνθρωποι μπαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και μπορούν μας βοηθήσουν και αγωνιστικά και οργανωτικά με τις γνώσεις τους, από εμάς είναι ευπρόσδεκτοι και νομίζω ότι ο Πάρης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σαν να κάναμε την καλύτερη μεταγραφή, τώρα που γίνονται οι μεταγραφές. Δεν είναι εύκολο να πείσεις κανέναν για κάτι που ξεκινάς. Ύστερα από πάρα πολλά ραντεβού είδαμε ότι ταιριάζουμε, ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία και άποψη για το ποδόσφαιρο. Κάθε λογικός και υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος που του αρέσει το ποδόσφαιρο και έχει κάποια τεχνογνωσία σε αυτό που λέγεται χτίσιμο μίας σοβαρής ΠΑΕ, που θα μπορεί σε 4-5 χρόνια να αυτοχρηματοδοτείται, θα ήθελε να συμμετέχει".

Για το ποια ήταν η αιτία που έγινε το ξεκίνημα: "Το γεγονός ότι μαζεύτηκαν αρκετοί άνθρωποι, που αποτελούν την Παναχαϊκή Συμμαχία, οι οποίοι είναι καθαροί και έντιμοι. Δεν τους γνώριζα, με εξαίρεση τον κύριο Μαρλαφέκα τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίζω. Είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, έχει την Lux, τα αναψυκτικά, τον γνώριζα γιατί ήταν χορηγός. Ξεκίνησε μία συζήτηση με τον κύριο Μαρλαφέκα και άλλους επιχειρηματίες και καταλήξαμε ότι αυτό πρέπει να το κάνουμε για την πόλη μας, την Παναχαϊκή. Για μένα είναι τεράστιο μέγεθος κατά τη γνώμη μου η Παναχαϊκή".

Για το αν αισθάνεται όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης του 2004: "Όχι γιατί ο Ντέμης είναι πολύ διαφορετικό. Άλλο η ΑΕΚ, άλλο η Παναχαϊκή, άλλο η επαρχία, άλλο η Αθήνα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο πράγματα για αυτό δεν αισθάνομαι έτσι. Το μόνο που μπορώ να δηλώσω αυτή τη στιγμή και όπως πάνε τα πράγματα, είναι πως είμαι άρρωστος Παναχαϊκή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ