Κατσουράνης: "Τελείωσα την καριέρα μου όπως ήθελα"

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για την απόφασή του να τερματίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του και υποστήριξε πως τέλειωσε με το κεφάλι ψηλά και πως δεν έχει μετανιώσει για τίποτα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Κατσουράνης: "Τελείωσα την καριέρα μου όπως ήθελα"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Goal»:

Για το αν θα ήθελε να έχει κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ: «Τελείωσα την καριέρα μου όπως θα ήθελα. Με το κεφάλι ψηλά. Βοηθώντας και δίνοντας δυναμική σε ένα ημιεπαγγελματικό ελληνικό σωματείο της Μελβούρνης, τον Μέγα Αλέξανδρο. Μπροστά στους ομογενείς που με αγαπούν και με σέβονται. Τους ευχαριστώ για τη φιλοξενία και την τιμή που μου έκαναν».

Για το τι έχει μετανιώσει στην καριέρα του: «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Η καριέρα μου κύλησε μια χαρά, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς και με σπουδαίες επιτυχίες. Είμαι γεμάτος από το ποδόσφαιρο και από δυνατά συναισθήματα. Έπαιξα περίπου 755 αγώνες, χωρίς τα φιλικά. Ευχαριστήθηκα το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος σε υψηλό επίπεδο και σε συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους. Συνεργάστηκα με σπουδαίους προπονητές και ποδοσφαιριστές. Αποκορύφωμα της καριέρας μου ήταν η κατάκτηση του Euro 2004 και μεγάλο παράσημο οι προκρίσεις σε τελικές φάσεις διοργανώσεων με την εθνική».

Για τον κορυφαίο προπονητή και συμπαίκτη στην καριέρα του: «Έχω δουλέψει με σπουδαίους προπονητές, αλλά ξεχωρίζω Ότο Ρεχάγκελ, Κίκε Φλόρες και Φερνάντο Σάντος. Επίσης είχα πολύ μεγάλους συμπαίκτες. Θα ήθελα να αναφέρω πολλούς. Μεταξύ άλλων ήταν ο Νταβίντ Λουίζ, ο Ντι Μαρία, ο Νούνο Γκόμες, ο Ρουί Κόστα, ο Σιμάο, ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Μπασινάς και ο Καραγκούνης. Και κάποιοι άλλοι. Είχα τιμή να είμαι συμπαίκτης με κορυφαίους ποδοσφαιριστές».

Για τους Ρεχάγκελ και Σάντος: «Οι σχέσεις μου με τον Ρεχάγκελ είναι καλές ακόμα και σήμερα. Γενικά στην καριέρα μου δεν είχα προβλήματα με προπονητές. Το μυστικό του Ρεχάγκελ ήταν ότι έκανε ''κλειστό κλαμπ'' την εθνική ομάδα. Είχε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που δεν την άλλαζε για τίποτα στον κόσμο. Μαθαίνοντας εμείς καλά την αγωνιστική του νοοτροπία, μετά από χρόνια κάναμε αυτό που έπρεπε χωρίς καν να μας το πει. Εξαρχής είχα θετική άποψη. Είναι σπουδαίος προπονητής. Μου μετέδωσε ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Για τον Σάντος δεν είναι είναι της παρούσης να μιλήσουμε για μειονεκτήματα. Όσον αφορά το μεγάλο του προτέρημα, ήταν πως ήξερε απ' έξω και ανακατωτά την ψυχοσύνθεση του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ανέλαβε την εθνική ομάδα και δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο για να μάθει τα θετικά και τα κουσούρια των Ελλήνων παικτών».

Για τον Ρανιέρι και τι πρέπει να αλλάξει στην εθνική: «Δεν είμαι άξιος και υπεύθυνος να κρίνω την πρόσληψη του οποιουδήποτε ομοσπονδιακού τεχνικού. Δεν ξέρω αν έχει παίξει ρόλο η απομάκρυνση των στελεχών που ήταν δίπλα στο επιτελείο του Σάντος. Έγινε μια μεγάλη αλλαγή, η οποία όπως αποδείχθηκε από τα αποτελέσματα ήταν εντελώς λανθασμένη. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να μπουν σε σειρά. Ελπίζω και ευελπιστώ αυτοί που έχουν τις τύχες στα χέρια τους και γνωρίζουν πώς λειτούργησε η εθνική ομάδα την προηγούμενη δεκαετία που είχε επιτυχίες, να πάρουν τις σωστές αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».