ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεϊρόζ: “Νάνι και Άντερσον είναι για το μέλλον”

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν από μερικές εβδομάδες, δαπάνησε λίγο πάνω από 45.000.000 ευρώ...

Κεϊρόζ: “Νάνι και Άντερσον είναι για το μέλλον”
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν από μερικές εβδομάδες, δαπάνησε λίγο πάνω από 45.000.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, μαζί, δεν είναι πάνω από 40 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σπουδαία ταλέντα. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Άντερσον και τον Πορτογάλο Νάνι, οι οποίοι έκαναν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους.

Ο βοηθός του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Κάρλος Κεϊρόζ, όμως, τόνισε πως οι προσθήκες αυτές είναι για το μέλλον και οι δύο ποδοσφαιριστές δεν θα πρέπει να απογοητευτούν αν εφέτος δεν έχουν θέση βασικού στην ομάδα. Ας ρίξουμε μία ματιά από το πρίσμα του Κεϊρόζ στην οπτική γωνία ενός ειδικού όπως είναι ο Σκωτσέζος τεχνικός:

Τον Σερ Άλεξ περισσότερο τον απασχολεί η επόμενη δεκαετία παρά η ερχόμενη περίοδος. Βλέπει τους Νάνι και Άντερσον σαν μέλη της μελλοντικής ομάδας. Θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος πριν θεωρήσουν τους εαυτούς τους βασικούς“.

Μία τοποθέτηση του Κεϊρόζ που είχε ενδιαφέρον είναι το παρελθόν της προ ημερών απόκτησης του
Πέπε από τη
Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι του ποσού των
30.000.000 ευρώ…

Νομίζω ότι η Πόρτο πήρε τον Πέπε το 2003 έναντι 2.000.000 ευρώ. Μερικές μέρες πριν, είχα πει στον γενικό διευθυντή, Χόρχε Βαλντάνο και τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ, ότι ο Πέπε ήταν ένας παίκτης με τεράστια περιθώρια προόδου αλλά η Ρεάλ τότε δεν ήθελε να τον πάρει επειδή οι αμυντικοί δεν πουλούσαν φανέλες “.

Είναι αμφότεροι εξαιρετικά ταλαντούχοι αλλά δεν πρέπει ο κόσμος να περιμένει πολλά πράγματα και μάλιστα σύντομα. Προς το παρόν, δεν βρίσκονται στα σχέδιά μας για τον κορμό της ομάδας. Αν μιλήσουμε για την ενδεκάδα, μην περιμένετε να τους δείτε να παίρνουν θέση εκεί την περίοδο που αρχίζει σε λίγες μέρες“.

Ίσως τη σεζόν 2008-09 αλλάξουν τα πράγματα. Δεν είναι ανάλογη περίπτωση με αυτή του Όουεν Χάργκριβς. Εκείνος είναι έμπειρος και υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη στη μεσαία γραμμή, την οποία μπορεί να καλύψει. Οι άλλοι δύο όμως είναι νεαροί και είμαστε ευτυχισμένοι να τους δώσουμε χρόνο ώστε να μεγαλώσουν στο νέο περιβάλλον και να αναπτύξουν την κατανόησή τους όσον αφορά στην κουλτούρα και το πνεύμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό δεν συμβαίνει από τη μία στιγμή στην άλλη“.

Αργά αλλά σταθερά συλλέγουμε ένα γκρουπ παικτών που μπορεί να υπηρετήσει το κλαμπ και να το κρατήσει σε τροχιά επιτυχιών για τα επόμενα δέκα χρόνια“.

Εν συνεχεία, ο Κεϊρόζ έκανε μία ανάλυση του τι περιμένει να δει εφέτος αλλά και στην αναγκαιότητα που έχουν οι “κόκκινοι διάβολοι” όχι να ξαναπάρουν τον τίτλο, αλλά να το κάνουν θεαματικά…

Λίβερπουλ και Άρσεναλ φαίνονται δυνατές, ενώ Τότεναμ και Νιουκάσλ θα είναι δύο ομάδες δύσκολες να τις νικήσεις. Το να πάρουμε το πρωτάθλημα είναι σημαντικό αλλά δεν αρκεί. Θέλουμε να δώσουμε μία καλή παράσταση, να νικήσουμε παιχνίδια με ωραίο τρόπο. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε δημιουργικοί“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK