Κέρκυρα - Aστέρας Τρίπολης 1-0 (VIDEOS)

Η Κέρκυρα έπαιξε σαφώς καλύτερα και νίκησε δίκαια 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο νησί των Φαιάκων. Εχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ οι γηπεδούχοι, μακριά από το καλό τους εαυτό Αρκάδες.

Κέρκυρα - Aστέρας Τρίπολης 1-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Πέρα από τα συστήματα και τη λογική τους στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η θέληση. Η Κέρκυρα του Σαββάτου ήταν μία ομάδα που συνδύασε το ρεαλισμό του δικού της συστήματος με την θετική ψυχολογία και τη μεγάλη πίστη για τη νίκη κόντρα σ' έναν αντίπαλο που μάλλον μπήκε με ύφος μπλανζέ στο γήπεδο.

Ο Αστέρας έπαιξε ποδόσφαιρο στο πρώτο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου και στο τελευταίο 10λεπτο όταν είδε το φάντασμα της ήττας να πλανάται στο κεφάλι των παικτών του. Στο μεσοδιάστημα τη μοίρα της αναμέτρησης την όρισε η Κέρκυρα που κοίταξε τους Αρκάδες στα μάτια χωρίς να κρυφθεί πίσω από αμυντικές τακτικές. Αντίθετα, έπαιξε με γενναιότητα, άπλωσε το παιχνίδι σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Μετά την κλασική ευκαιρία που έχασε ο Αστέρας με τον Μάσα στο 15', η Κέρκυρα πήρε τον πρώτο λόγο και άρχισε να δίνει την αίσθηση της ανώτερης ομάδας. Απώλεσε σημαντική ευκαιρία με τον Ναγιάρ στο 38' αλλά συνεχίζοντας την προσπάθεια, βρήκε γκολ στο 48' με τον ίδιο παίκτη ο οποίος στην εν λόγω φάση είχε και την τύχη σύμμαχο (η μπάλα χτύπησε σε σώμα).

Με το 1-0 στην τσέπη οι Φαίακες έπαιξαν ακόμα καλύτερα αφού πλέον είχαν στη διάθεσή τους και χώρους. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, η Κέρκυρα άγγιξε το 2-0, που θα έδιωχνε και το άγχος, όμως οι τελικές του Ρόχα και του Κόντου ήταν τόσο κακές που κράτησαν μέχρι τέλους τον Αστέρα στο ματς. Οι Αρκάδες πίεσαν πολύ στα τελευταία λεπτά και είχαν μεγάλες στιγμές με τους Μπαράλες και Μπακασέτα χωρίς όμως να καταφέρουν αυτό που κατόρθωσε ο Ατρόμητος στο ίδιο γήπεδο. Να ισοφαρίσουν, δηλαδή, στο τέλος και να σώσουν την παρτίδα.

MVP

Καλή περίπτωση μεσοεπιθετικού ο Ναγιάρ. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Αστέρα, δοκίμασε πολλές τα πόδια του και ήταν ο άνθρωπος που τελικά έλυσε το γόρδιο δεσμό του σκοραρίσματος για την Κέρκυρα. Απόδοση γεμάτη ουσία.

Aδύναμος Κρίκος

Αν η Κέρκυρα ισοφαριζόταν στο τέλος, το ανάθεμα θα έπεφτε κυρίως πάνω στον Ρόχα. Δεν έπαιξε πολύ ο άνθρωπος, μόλις στο 87' μπήκε, αλλά πρόλαβε να χάσει δύο κραυγαλέες ευκαιρίες παίζοντας με τα νεύρα των παικτών της ομάδας του.

Σχόλιο

Εφόσον η Κέρκυρα συνεχίσει έτσι, δεν θα έχει πρόβλημα με την παραμονή της. Ομάδα με αρχή, μέση και τέλος το σύνολο του Γρηγορίου ξέρει τι ζητά στο γήπεδο. Ο Αστέρας έκανε άκυρη εκκίνηση στο 2015 αλλά η ποιότητά του είναι τέτοια που εγγυάται την επιστροφή στις ημέρες του...φωτός.

Οι συνθέσεις

Κέρκυρα: Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Ναγιάρ, Ανδρεόπουλος (87' Ρόχας), Χαβίτο, Κόντος, Ζορμπάς (83' Κρητικός), Καϊκούτ (λ.τρ 64' Μαρκόβσκι)

Αστέρας Τρίπολης: Κοζίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης (79' Μουνάφο), Τιέ Μπι (46' Ρόλε), Κουρμπέλης (86' Μπακασέτας), Μάσα, Φερνάντες, Γιαννιώτας, Μπαράλες

News 24/7

24MEDIA NETWORK