Κινδυνεύει με βαριές ποινές ο Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αρνήθηκε εκ νέου να κάνουν δηλώσεις ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ για τη φάση των "16" του κυπέλλου, όπως ακριβώς είχε συμβεί και μετά το παιχνίδι με τον Φωστήρα στην προηγούμενη φάση του θεσμού και πλέον κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

Κινδυνεύει με βαριές ποινές ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Υπενθυμίζεται πως στο παιχνίδι με τον Φωστήρα οι ερυθρόλευκοι είχαν ενοχληθεί από τον σχολιασμό του δημοσιογράφου στο συνδρομητικό κανάλι, ενώ για το ματς με τον Τύρναβο οι πρωταθλητές επικαλέστηκαν τη συνεργασία του συνδρομητικού καναλιού με τον ΣΚΑΪ.

Η άρνηση αυτή απειλεί την ομάδα με βαριές ποινές όπως προβλέπεται από την παράγραφο Β, εδάφιο 7, του Παραρτήματος Α (Ραδιοτηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα Κυπέλλου Ελλάδος) της προκήρυξης της διοργάνωσης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως: "η παρουσία των προπονητών και των δύο ομάδων μετά τη λήξη των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος στη κοινή συνέντευξη Τύπου είναι υποχρεωτική. Οι παραβάτες τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες στον ΚΑΠ ποινές".

Στον ΚΑΠ τονίζεται ξεκάθαρα πως είναι υποχρεωτική η παρουσία του προπονητή στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς μάλιστα να επιτρέπεται η αντικατάστασή του από τον βοηθό προπονητή ή εκπρόσωπο της ομάδας, ενώ επίσης, είναι υποχρεωτική η παρουσία ποδοσφαιριστή που θα ορίσει η ομάδα, για δηλώσεις στη μεικτή ζώνη.

Σύμφωνα με το Άρθρο 29 (Ραδιοτηλεοπτικά-ΜΜΕ), παράγραφος 4 του ΚΑΠ, προβλέπεται:

γ) Ο παρατηρητής του αγώνα είναι υπεύθυνος για την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων που θεσπίζονται από την παρούσα διάταξη και υποβάλει σχετική έκθεση στην ΕΠΟ.

δ) Σε περίπτωση μη εμφάνισης του προπονητή στη συνέντευξη τύπου ή του ποδοσφαιριστή στο flash interview, επιβάλλονται από το δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ οι ακόλουθες ποινές:

δα) στον προπονητή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέσσερις αγωνιστικές ημέρες.

δβ) στον ποδοσφαιριστή ποινή αποκλεισμού μέχρι τέσσερις αγωνιστικές ημέρες.

δγ) στην ΠΑΕ ποινή ύψους μέχρι 20.000 ευρώ.

ε) Σε περίπτωση υποτροπής διπλασιάζεται η χρηματική ποινή.

Αυτό σημαίνει εν ολίγοις ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός απειλείται με πρόστιμο ως 20.000 ευρώ, ενώ ο Βίτορ Περέιρα με ποινή αποκλεισμού μέχρι τέσσερις αγωνιστικές, χωρίς να συνυπολογιστεί ότι οι ερυθρόλευκοι είναι υπότροποι από το παιχνίδι με τον Φωστήρα.

Διαβάστε ακόμη

Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3 (VIDEO)

Θεοδωρίδης κατά συνδρομητικού καναλιού

Χάρα, ο εκλεκτός του Περέιρα για την επίθεση του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK