Κίνδυνος για βαριά καμπάνα στην ΑΕΚ!

Με βαρύτατο πρόστιμο και τιμωρία της έδρας της για τουλάχιστον μία αγωνιστική, απειλείται η ΑΕΚ με αφορμή τα γεγονότα της Ριζούπολης, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει τον… μισό πειθαρχικό κώδικα!

Κίνδυνος για βαριά καμπάνα στην ΑΕΚ!

Σε απολογία για την Πέμπτη 6/11 κάλεσε η πειθαρχική επιτροπή της Football League την ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή τα όσα έγιναν την Κυριακή στη Ριζούπολη στο ματς με τον Αχαρναϊκό (ρίψεις αντικειμένων, επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις, διακοπές στον αγώνα, εισβολή φιλάθλων στα γκολ κλπ).

Τα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα με τα οποία έχει παραπεμφθεί η ΑΕΚ είναι πολλά και επισύρουν βαριές ποινές. Συγκεκριμένα, η Ένωση έχει κληθεί για α) ρίψεις αντικειμένων, β) είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, γ) εκτεταμένα επεισόδια, δ) δυσφήμηση του αθλήματος.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε ότι συνέβησαν στο ματς και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναγράφονται σε εκθέσεις και σε φύλλο αγώνα, μπορούμε να επισημάνουμε τα εξής (τα πρόστιμα που αναγράφονται παρακάτω επιβάλλονται κατά τα 3/4 στις ομάδες της Football League):

Α) Για τις ρίψεις αντικειμένων (προς τις αστυνομικές δυνάμεις) πριν την έναρξη της αναμέτρησης, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 έως 120.000 ευρώ και 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης.

Σημείωση: οι δύο διακοπές στον αγώνα έλαβαν χώρα για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από δακρυγόνα και καπνογόνα και όχι λόγω ρίψεων.

Β) Για την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο στα δύο γκολ της ΑΕΚ, χωρίς η είσοδος να συνοδεύεται από βιαιοπραγίες ή φθορές, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 έως 95.000 ευρώ.

Γ) Για εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 έως 120.000 ευρώ, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων, το πειθαρχικό όργανο δύναται να επιβάλλει σωρευτικά με το πρόστιμο και 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Σημείωση: Θεωρείται δύσκολο να χαρακτηριστούν τα επεισόδια εκτεταμένα, ενώ και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει μέχρι στιγμής πειθαρχική δίωξη.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι την ΑΕΚ την περιμένει ένα ιδιαιτέρως βαρύ πρόστιμο (στα 3/4 των ποσών που αναφέρουμε παραπάνω) ενώ φαντάζει πιθανό να της επιβληθεί και τουλάχιστον μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK