Κλάτενμπεργκ για τον τελικό του Champions League το 2016: "Διόρθωσα λάθος με λάθος, ήταν τέλειο σενάριο για ένα διαιτητή"

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τον τελικό του Champions League το 2016 και παραδέχτηκε ότι έκανε δύο λάθη.

Κλάτενμπεργκ για τον τελικό του Champions League το 2016: "Διόρθωσα λάθος με λάθος, ήταν τέλειο σενάριο για ένα διαιτητή"
2016 MANU FERNANDEZ / AP PHOTO

Ένας από τους πολλούς μεγάλους αγώνες που έχει διεύθυνε στην καριέρα του ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι και ο τελικός του Champions League το 2016. Ρεάλ και Ατλέτικο έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, ωστόσο δύο αποφάσεις του Άγγλου ρέφερι είχαν συζητηθεί έντονα με τον πρόεδρο της ΚΕΔ να παραδέχεται πως έκανε λάθος.

Ο Κλάτενμπεργκ στο πλαίσιο της προώθησης της αυτοβιογραφίας του μίλησε στο "The Brazilian Shirt Name" και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε όσα έγιναν σε εκείνο το ματς.

"Όταν η μπάλα έφτασε στην περιοχή μετά την εκτέλεση φάουλ, ήξερα ότι ο Μπέιλ την είχε αγγίξει στο ενδιάμεσο, κάτι που διευκόλυνε τον Σέρχιο Ράμος να σκοράρει. Ρώτησα τον βοηθό, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο εξαιτίας του θορύβου, αν είχε δει ότι ο Μπέιλ είχε αγγίξει την μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ. Και τον είδα να κοιτάζει τον φωτεινό πίνακα. Του ούρλιαξα ξανά αν το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Και ήταν εντελώς παγωμένος. Μετά από ένα λεπτό ξεκίνησα το παιχνίδι, μετρώντας το γκολ, δεν είχαμε τότε την βοήθεια της τεχνολογίας.

Επανακτήσαμε την επαφή μας και τον ρώτησα πάλι αν είχε δει οφσάιντ. Και μου είπε ότι το ακουστικό και το μικρόφωνο του δεν λειτούργησε! Αναρωτήθηκα πως μπορεί να δουλεύουν τώρα και όχι δύο στιγμές νωρίτερα. Είναι από εκείνες τις στιγμές στη ζωή που είσαι στα αλήθεια μπερδεμένος. Και όταν το σκέφτομαι ακόμα και σήμερα, ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, θα ευχόμουν ο βοηθός μου να είχε δει την φάση.

Ήμουν πολύ τυχερός σε αυτόν τον τελικό. Δύο ή τρία λεπτά μετά το ημίχρονο, έγινε μία φάση 50-50 για πέναλτι. Ο Τόρες ήταν ξεκάθαρα μπροστά από τον Πέπε και υπήρξε μία επαφή. Ήταν αρκετή για να δοθεί πέναλτι; Ήταν πολύ υποκειμενικό και το έδωσα γιατί έτσι επανήλθε η ισορροπία από την στιγμή που η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με ένα γκολ οφσάιντ. Κάπως έτσι η Ατλέτικο κέρδισε ένα πέναλτι. Ήταν ένα από τα τέλεια διαιτητικά σενάρια, όπου δίνω το πέναλτι.

Ο Πέπε έρχεται τρέχοντας και μου λέει ότι δεν ήταν παράβαση και του απαντώ ότι ούτε το γκολ της Ρεάλ ήταν νόμιμο. Κάπως έτσι, έφυγε! Αυτό ήταν. Η μπάλα στήθηκε στην λευκή βούλα και ο Γκριεζμάν σημάδεψε το δοκάρι. Σκέφτηκα μέσα μου: Ουάου! Είναι η μέρα μου. Τέλειο για έναν διαιτητή! Η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το οφσάιντ γκολ και δεν τα κατάφερε. Εκεί που θα κατηγορούσαν εμένα, τώρα δεν μπορούν επειδή ο Γκριεζμάν αστόχησε" ανέφερε χαρακτηριστικά στο The Brazilian Shirt Name Podcast.

News 24/7

24MEDIA NETWORK