Τα παρατάει για τα... πετρέλαια ο κορυφαίος διαιτητής

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ταξιδεύει για άλλες πολιτείες. Ο 41χρονος ρέφερι του περσινού τελικού του Champions League και του EURO, ανακοινώθηκε από την αραβική Λίγκα, καθώς θα διαιτητεύει από εδώ και στο εξής στο πρωτάθλημα της χώρας.

Τα παρατάει για τα... πετρέλαια ο κορυφαίος διαιτητής

Άραβας ο Κλάτενμπεργκ! Ο γνωστός Άγγλος ρέφερι, που μεταξύ άλλων έχει διαιτητεύσει τον τελευταίο τελικό του Champions League, του EURO, καθώς και του FA Cup, ανακοινώθηκε από την Αραβική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και θα ακολουθήσει τα χνάρια του άλλου συναδέλφου του, Χάουαρντ Γουέμπ, που είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο λίγα χρόνια πριν.

Ο 41χρονος ρέφερι ήδη από τη Δευτέρα φερόταν να σκέφτεται τη μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από ανακοίνωση και της Ένωσης Επαγγελματιών Διαιτητών Αγγλίας (PGMOL), που μεταξύ άλλων αναφέρει: " Ευχόμαστε στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ καλή τύχη. Από το 2004 που έγινε μέλος της ένωσης, έγινε ένας από τους κορυφαίους διαιτητές. Ο Μαρκ είναι ένας ταλαντούχος ρέφερι, ένα πολύ καλό κτήμα του αγγλικού ποδοσφαίρου και αποτελεί έμπνευση για όσους θέλουν να διαιτητεύσουν. Καταλαβαίνουμε πως είναι μια συναρπαστική εμπειρία για αυτόν”.

Ο Άγγλος, που σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με την δριμεία κριτική που ασκούσαν στους διαιτητές στο νησί μετά από κάθε παιχνίδι (πρόσφατα απασχόλησε τα μέσα σχετικά με την απόφασή του στο χέρι του Σάντσεθ στη νίκη της Άρσεναλ με 2-0 επί της Χαλ το Σάββατο) είχε πρόταση τον περασμένο Δεκέμβριο και από την κινεζική Λίγκα, αλλά απ' ότι φαίνεται τα πετρέλαια της Αραβίας τον κέρδισαν. Σύμφωνα με τον αγγλικό τύπο, η τιμή που δίνεται στους άρχοντες του αγώνα είναι περίπου 100.000 λίρες (σχεδόν 118.000 ευρώ) το χρόνο, ποσό που θα αυξηθεί κατά πολύ μετά τη "μεταγραφή" του 41χρονου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK