Κλείνει την Τετάρτη ο Αντριάνο
Την ημέρα των 28ων γενεθλίων του, ο Βραζιλιάνος Βιέιρα Αντριάνο Λουζάδα προβάρει τη φανέλα με το «τριφύλλι»! Ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του πορτογαλικού πρωταθλήματος την προηγούμενη τετραετία (104 ματς, 50 γκολ), εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα είναι από την Τετάρτη το νέο πρόσωπο στην επίθεση του Παναθηναϊκού!
Με την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφερε ο ΠΑΟ (περίπου 500.000 ευρώ για πέντε μήνες) αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά, ο δανεισμός του από την Πόρτο και στα επόμενα 24ωρα να τεθεί στη διάθεση του Βίκτορ Μουνιόθ για να κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης των «πρασίνων».
Ο «εκτοπισμός» του παίκτη από την ενδεκάδα και τις βασικές επιλογές του νέου προπονητή των «δράκων» Μανουέλ Εσουάλδο Φερέιρα (σε έξι μήνες μετράει μόλις πέντε συμμετοχές) στη φετινή σεζόν, έκαναν τον Αντριάνο να αισθάνεται άβολα στον πάγκο και να σκέφτεται την -προσωρινή- αποχώρησή του από το «Ντραγκάο». Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή και… υπερίσχυσε, στις προτιμήσεις του ποδοσφαιριστή, της Μπράγκα που διατηρεί άριστες σχέσεις με την Πόρτο και έσπευσε να τον ζητήσει δανεικό μέχρι το τέλος της περιόδου…
«Απορρίψαμε την πρόταση της Μπράγκα. Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟ μάθαμε επιστρέφοντας από την Βραζιλία. Θα καθίσουμε να συζητήσουμε. Πάντως, για τον Αντριάνο ενδιαφέρονται και ισπανικές ομάδες» υποστήριξε την Τρίτη ο ένας εκ των δύο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, ο Βραζιλιάνος Εσάου Ελίας.
Με οψιόν αγοράς
Οι «πράσινοι», βάσει της συμφωνίας τους με την Πόρτο, έχουν τον πρώτο λόγο για την αγορά του Αντριάνο τον ερχόμενο Μάιο. Αν μείνουν ευχαριστημένοι και καταφέρουν να πείσουν τον παίκτη να μείνει στην Αθήνα και να μη γυρίσει στο Πόρτο, πρέπει να καταβάλλουν ποσό που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι «δράκοι» αγόρασαν τον Αντριάνο δίνοντας περίπου 1,2 εκατ. ευρώ στη Νασιονάλ.
Το ύψος του (1μ.80) δεν είναι αυτό που… ψηλώνει την επίθεση του Παναθηναϊκού, ούτε το στυλ του παραπέμπει στο αντίστοιχο του Κωνσταντίνου, αλλά όπως υποστηρίζουν οι Πορτογάλοι, η υπεροχή του Αντριάνο σε σχέση με τους υπόλοιπους σκόρερ βρίσκεται στην αίσθηση του γκολ!
Εφ’ όσον οι συζητήσεις τελεσφορήσουν, ο ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη και θα υπογράψει το συμβόλαιό του, παρουσία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος θα είναι από την Τετάρτη και πάλι στο γραφείο του, έχοντας ολοκληρώσει τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές.
Ακολούθως θα προπονηθεί και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με το Αιγάλεω.
Οι Πορτογάλοι
Το πολυπόθητο «ναι» από την πλευρά του Αντριάνο, απομένει για να ολοκληρωθεί ο «γάμος» με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού τύπου.
Η «O’ Jogo» τονίζει πως παρόλο που το «τριφύλλι» και η Πόρτο έχουν συμφωνήσει, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν έχει δώσει ακόμη την τελική του συγκατάθεση. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην προσπάθεια των «Δράκων» να πείσουν τον παίκτη να γίνει κάτοικος Αθήνας, ενώ στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στον Παναθηναϊκό θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή.
Στην «Record» υπογραμμίζεται η παρουσία του την Τρίτη στη προπόνηση της Πόρτο, πρώτη μετά τις διακοπές των εορτών, όπως και του Ρικάρντο Κόστα, επισημαίνοντας ότι αμφότεροι είναι ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τους «δράκους» και την ένταξη σε Παναθηναϊκό και Μαρσέιγ αντίστοιχα.